Nastava u srednjim školama dominantno će se pratiti onlajn

0

 

Nastava ograničena na četiri časa u trajanju od po pola sata uz desetominutni odmor koji će učenici provoditi u učionici, dio je strategije koju su u okviru akcionih planova u susret zvaničnom početku školske godine, pripremile školske ustanove oslanjajući se na zdravstvene preporuke i u iščekivanju konačnih smjernica nadležnog resora, piše Pobjeda.

Radni nacrt predvidio da redovnu nastavu u školskim prostorijama pohađaju učenici od prvog do šestog razreda, dok je za učenike od sedmog do devetog razreda predviđeno izvođenje onlajn nastave, uz nastojanje da i za ove razrede u skladu sa prostornim kapaciteta škola, bude obezbjeđeno da se provjera znanja odvija u učionicama.

Nastava u srednjim školama dominantno će se pratiti onlajn, uz mogućnost uvođenja u školske klupe pojedinih razreda, najprije prvog.

“Nova školska godina počinje 1. oktobra, a narednih dana biće objavljen model nastave sa kojim će se početi”, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Paralelno, od sredine avgusta snimaju se časovi za onlajn nastavu koji će biti rezerva obrazovnom sistemu i već je snimljen dovoljan broj časova da pokrije prvi klasifikacioni period.

“Nastavićemo sa snimanjem, jer ovi časovi mogu biti koristan resurs za obrazovni sistem i u regularnim uslovima”, kazala je portparol Ministarstva Milica Lekić.

Školski odmori koji budu predviđeni odvijaće se u istoj prostoriji u kojoj je držana nastava, dakle, đaci neće izlaziti u dvorište. Plan koji je napravljen po smjenama predviđa da nema kabinetske nastave. Djeca će sve vrijeme koje su u školi boraviti u jednoj učionici.

Škole će raditi po istom planu i programu koji je usklađen i sa televizijskim sadržajima u okviru projekta UčiDoma čije je snimanje u toku. Neće biti velikih odstupanja i svi će imati mogućnost da prate iste nastavne jedinice u isto vrijeme. Ovakav način jednobraznog praćenja nastave uticaće i na bolju saradnju između nastavnika, učenika i uprava škola.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].