Nasilje u porodici mora biti stalno na dnevnom redu, a ne samo u dnevnim kampanjama

0
Slobodan Franović

Slobodan Franović

Slobodan Franović

Predstavnici Vlade, pravosuđa i policije potpisali su Protokol o postupanju u slučajevima porodičnog nasilja, čime je ozvaničen početak globalne kampanje – 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

Slobodan Franović, predsjednik Crnogorskog Helsinškog komiteta za ljudska prava, za Skala radio je kazao da ima pozitivan odnos prema kampanji protiv nasilja nad ženama, ali smatra da ovaj problem treba biti permanentno na dnevnom redu, a ne samo 16 dana.

Nasilje u porodici je veliki problem za izgradnju pravog civilnog društva i Crne Gore kao moderne države, čemu se mora posvetiti  mnogo veća pažnja nego do sada, kaže on.

“Kada se govori o porodičnom nasilju, onda mislim na nasilje u svim njegovim mogućim aspektima”, kazao je Franović.

Iako smo i dalje  društvo tradicionalnog karaktera, kada je u pitanju dominacija muškaraca, ipak postoji sve veća nit poštovanja žena koje igraju važnu ulogu u društvu, a ne samo u porodicama.

Stoga je važno pomoći pozitivnom razvoju u  ovoj oblasti, a manje se fokusirati na oštru represiju u cilju poboljšanja društva u cjelini, mišljenja je Franović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].