Naša Afrika u Tivtu: Izložba budi žudnju za kretanjem

4
Jasna Vukićević otvara izložbu

Sa izložbe

tonski zapis sa izložbe

U galeriji ljetnikovca Buća-Luković u Tivtu brojni posjetioci slikom i riječju planinara Iva Perčina i Antonija Škanate iz Planinarskog kluba “Pestingrad” otputovali su u zemlju kolura i ritma, kontrasta i ljepota.

“Naša Afrika” naziv je izložbe fotografija koje su Perčin i Škanata uradli prilikom ove planinarske misije.

Uspon na Kilimandžaro nije samo izuzetan podvig planinara Iva i Antonia, već i njihovog kluba “Pestingrad” i cjelokupnog crnogorskog planinarstva, kazala je otvarajući izložbu novinarka Jasna Vukićević.

“Kad se nađete u podnožju planine imate samo dva izbora, popeti se ili ne, i baš kao što je sažet i jezgrovit taj planinarski moto, doživjela sam ovu izložbu”, kazala je Vukićevićeva.

Slike Crnog kontinenta pokazane na ovoj izložbi nijesu artistički pretenciozne, jer njihovi autori nijesu profesionalni fotografi, ali upravo zbog toga ova izložba dobija kvalitet više, jer nam poklanja jedno iskreno začuđe pred ljepotom siromaštva.

Kroz foto objektive, Ivo i Antonio su pretočili strpljenje i izuzetnu hrabrost uspona u tropske boje i alpske bjeline Afričkog kontinenta sve do vrha slobode na 5.895 metara, kazala je Jasna Vukićević.

Organizator izložbe je Centar za kulturu Tivat ispred kojeg je publiku pozdravio prof. Neven Staničić.

Antonio Škanata i Ivo Perčin
Antonio Škanata na Kilimandžaru
Brojna publika na otvaranju

4 KOMENTARI

  1. Srce mi je zaigralo kad vas vidim sa crnogorskom bandijerom na vrh Kilimandžara. Bravo, sretno hrabri Ivo i Antonio! Bokelj sa fameljom

  2. Svaak čast publici u Tivtu koja je u ovolikom broju pozdravila svoje sugrađane a ne u Kotoru tri kukavice čast onima koji znaju red i način i koji dođu na sve fešte bez razlike. Samo što u tamošnjme Centru za kulturu znaju svi svoj posao.Edukovali su publiku stalnim i originalnim programima.

  3. Bravo za ovaj podvig PESTINGRAD je to i hrabri alpinisti. Skala svuđe stiže. Đe su im kolege iz Vjeverice?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].