Naplata poreza u Kotoru za 60 odsto veća u odnosu na prošlu godinu

2

Biljana Peranović

Biljana Peranović

U opštinskom Sekretarijatu za lokalne prihode, budžet i finansije u toku su aktivnosti na naplati poreza i do sada je naplaćeno oko milion i 400 hiljada eura, što je za 60 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Ovo je za Skala radio kazala Biljana Peranović, sekretarka ovog Sekretarijata.

Ovih dana uručuju se rješenja o naplati, a kontrolori obilaze teren, i prema riječima Peranovićeve poreski obveznici u kotorskoj opštini dosta redovno izmiruju svoje obaveze.

Prema onima koji ne plaćaju porez preduzimaju se mjere prinudne naplate.

Poreski obveznici svoje obaveze mogu platiti u Građanskom birou, koji se nalazi u prizemlju zgrade Opštine i radi od 8 do 14 sati, a mogu i u pošti i banci.

Na pitanje Skala radija koliko je vikend kuća na području kotorske opštine, Peranovićeva je odgovorila da nemaju taj podatak, ali da su od 20 hiljada rješenja za naplatu poreza 30 odsto sekundarni objekti.

To znači svaki drugi stambeni objekat u kojem obveznik ne stanuje, bilo da je građanin Kotora a ima dva stana ili je sa strane, pa se njihov objekat vodi kao sekundarni ako se u njemu ne živi, objašnjava Peranovićeva.

2 KOMENTARI

  1. Ne pominje pripravnike koji po ovoj vrucini idu od kuce do kuce,od Grblja do Kostanjice!
    Nidje na svijet nema toga,samo kod nas,sram ih bilo!

  2. Naplaćujete li na stanove i poslovne prostore od vaših iz interesnih partijskih krugova baš me interesira?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].