Nama ni Regionalni vodovod ne pomaže

2
gotovo svakodnevna slika

Vasko Ševaljević

Vasko Ševaljević

Koji su uzroci gotovo svakodnevnih kvarova na vodovodnoj mreži u kotorskoj opštini, zbog čega su pojedina naselja više sati bez vode, pitali smo Vaska Ševaljevića, vd direktora JP Vodovod i kanalizacija Kotor.

Osnovni uzrok kvarova je dio cjevovoda koji je star 35 godina, zatim u periodu kada se koristi izvorište Orahovac, voda u cjevovodima iz Tabačine ide u jednom smjeru, a iz Orahovca u drugom, objašnjava Ševaljević, i sljedeći uzrok su kiše koje raskvase teren i tako speru “posteljice“ oko određenog cjevovoda, koji se naslanja na stijene usljed čega dolazi do pucanja.

S obzirom da je riječ o složenim lokacijama, kao što su cjevovodi ispod potpornih zidova, operativa gradskog vodovoda čini sve da se u što kraćem vremenu kvarovi otklanjaju, kaže Ševaljević.

Takođe je problem izgradnje stambenih zgrada, dvorišta i zidova na cjevovodu, što komplikuje otklanjanje kvarova, a tu su i druge infrastrukturne instalacije struje i telefona.

Vodovodna instalacija ima svoj vijek trajanja i treba je planski mijenjati, jer su na mnogim mjestima cjevovodi odradili svoj vijek, zaključio je Ševaljević.

2 KOMENTARI

  1. A najskuplja voda i merde u državi i vazda opravdanja te pucaju ster cijevi te kiše a nije ih ni bilo krštene. Ovi ludi narod što ne umije obustaviti plaćanja neka u glavu…

  2. Goidinama iste priče pričaju, konačno došla voda a opet je nema.
    Sramota jer nema prave ruke da ih sve skine iz toga nesretnoga Vodovoda kotorskoga.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].