Nakon obustave rada zbog vanrednog stanja, počinje nastava na kotorskom Fakultetu za turizam i hotelijerstvo

2
Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru

Tatjana Stanovčić

Tatjana Stanovčić

Na kotorskom Fakultetu za turizam i hotelijerstvo prema riječima dekanice Tatjane Stanovčić sjutra, eventualno za dan – dva, počeće redovna nastava shodno prohodnosti puteva.

Ona je podsjetila za Skala radio da je zbog vanrednog stanja u zemlji, a budući da je većina studenata iz kontinentalnog dijela, nastava na ovom Fakultetu obustavljena.

Budući da radni kalendar Univerziteta Crne Gore podrazumijeva rad i aktivnosti do polovine jula, samo će se nadoknaditi ovaj period produženjem za dvije sedmice u maju tako da neće biti potrebno subotom odrađivati propuštene dane zbog nevremena, kazala je ona.

U međuvremenu na Fakultetu je ovaj period iskorišćen za tehničke popravke i dodatne radove na poboljšanju uslova rada u učionicama kako bi spremno dočekali početak ljetnjeg semestra, kazala je dekanica Stanovčić.

Ona je podsjetila i da je 15 studenata sa kotorskog Fakulteta kroz “Projekat mobilnosti-semestar u inostrantvu” u Moskvi na partnerski Univerzitet, sa kojeg je isto toliko studenata na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru.

Dekanica je najavila i novi projekat koji ovaj Fakultet sprovodi u saradnji sa odjeljenjem za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore, a koji se odnosi na cjeloživotno obrazovanje, odnosno otvaranje ovog Fakulteta prema tržištu putem organizovanja akreditovanih modula za razne vrste zanimanja i specijalizacija.

Ovi programi se organizuju van redovnog obrazovanja i veoma su popularni u Evropi.

Tim povodom već u martu, predstavnici kotorskog Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, imaće studijske posjete Španiji i Danskoj.

Dekanica smtra da će kotorski Fakultet biti prvi koji će takve programe donijeti Crnoj Gori.

2 KOMENTARI

  1. I ja brate mili. Milije mi je studirat u Kotor nego bilo dje drugdje. Narod jew dobar, ucinjen i kulturan Pozdravljam sve iz Studenstkog doma. Narocito moje cimerke Andjelu i Sladju.I sve u Skala radiju jer vas slusamo uvjek.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].