Nakon neuspjelog, novi Zbor građana Škaljara zakazan za 6. novembar

1
Škaljari

Nenad Radunović

Nenad Radunović

Nakon neuspjelog Zbora mjesne zajednice Škaljari, koji je zbog slabog interesovanja građana morao da bude otkazan, Savjet je zakazao novi.

Što se dešava ako se ne odazove dovoljan broj ni na ovom zboru, Skala radio je pitao Nenada Radunovića, sekretara Sekretarijata za opštu upravu.

On nam je kazao da, kao što je odlukom o mjesnim zajednicama propisano, Zbor građana se može održati i donijeti punovažne odluke ako mu prisustvuje namjanje 3% građana sa područja za koje se saziva.

Kako je Savjet mjesne zajednice Škaljari sazvao Zbor, a nije bio prisutan potreban broj građana, Savjet je, u skladu sa Odlukom o mjesnim zajednicama, sazvao novi za 6. novembar.

Ukoliko Savjet ne obavlja posao u skladu sa ovom Odlukom, gradonačelnica Kotora može upozoriti Savjet da preduzme mjere za ostvarenje svoje funkcije.

Ukoliko Savjet ne postupi po upozorenju, gradonačelnica saziva Zbor građana sa prijedlogom za razrješenje Savjeta i do izbora novog može imenovati privremeni savjet, kazao je Radunović.

Nije jasno zbog čeka su stanovnici Škaljara nedovoljno zainteresovani da prisustvuju Zboru na kome mogu da postave sva pitanja od interesa za njihovo svakodnevno funkcionisanje i da traže sve potrebne odgovore iz svere njihovog interesovanja.

Zato je potrebno da budu prisutni i svojim glasom izaberu one koji će, mimo partijskih ekvilibristika, biti najbolji predstavnici njihovih interesa.

1 KOMENTAR

 1. Poštovani gospodine Radunoviću,
  Nije Vam jasno zašto stanovnici Škaljara nisu zainteresovani da prisustvuju ?
  Kad ste zadnji put prošetali kroz Škaljare ,je ste li vidjeli novi trotoar u Njegoševoj, skretanje za OŠ u Škaljare,objekat kod skretanja za školu samo što ne padne na učenike kada idu u školu,evo i desantni brod je došo pod Peluzicu na remont ! Napravljen je privatni škver pod Peluzicu ,kakva sramota !
  Ima li normalnih u ovom gradu pitam ja Vas !
  Stara Rivijera ,Autoboka,Hotel Fjord,stara Livnica,Bokeljka,Dinara,ništa se ne preduzima,sramota jedna !
  Bojkot je normalna reakcija na sve ove probleme,i ne treba niko da Vam dodje na sastanak,a što Vi kao kobajagi ne vidite sve ove probleme pa Vam trebaju stanovnici Škaljara da Vam to govore,ne sprdajte se sa nama !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].