Najsavremeniji ultrazvučni aparat u ordinaciji Catharum

1
ultrazvučni aparat Toshiba Aplio 400

Privatna zdravstvena ustanova Catharum u Kotoru, ordinacija za ultrazvučnu dijagnostiku, je bogatija za najsavremeniji ultrazvučni color dopler aparat, najviše klase Toshiba Aplio 400.

Aparat je proizveden 2014. godine i u ovoj ordinaciji se počeo koristiti ovih dana i posjeduje 4 sonde za kardiologiju, radiologiju, angiologiju i elastografiju.

Zahvaljujući najsavremenijoj tehnici sa ugrađenim softwerom i specijanom sondom u ordinaciji će se elastografijom moći obavljati pregledi na dojci, štitnoj žlijezdi i jetri.

Elastografija je prisutna u svjetskim centrima i daje dijagnostičke rezultate preko 80 i do 100 odsto u razlikovanju benignih od malignih tumora.

Aparat je visoke rezolucije LCD ekrana veličine 19 inča sa različitim mogućnostima za poboljšanje slike i dobijanje bolje oštrine i kontrasta, čime se omogućava uočavanje teško vidljivih ili početnih promjena u tkvu koje se pregleda.

Nabavka ovog najsavremenijg ultrazvuka realizovana je zahvaljujući kreditnoj podršci Razvojno investicionog fonda Crne Gore – žene u biznisu, saznaje Skala radio iz ordinacije Catharum.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].