Nagrada APSSU-u

0
APSS

Na Prvom crnogorskom salonu arhitekture, koji je otvoren na Cetinju, dodijeljene su prve nacionalne nagrade za arhitekturu.

Projekat Kotor Art Kotor APSS (autorke  Dijane Vučinić – programske direktorke i Marije Ičević – direktorke produkcije) dobio je nagradu u okviru kategorije za istraživanje / eksperiment.

“Prepoznate su kvalitativne inicijative i dugogodišnji rad koji ne podliježe investitorskim ukusima ili prezentacijama i postavlja kritičke oslonce za rad. Zato smo kategoriju ‘Istraživanje i eksperiment’ objedinjenu sa kategorijom ‘Publikacija’, odnosno projekat Kotor APSS, istakli kao najvredniju inicijativu sa najvažnijim doprinosom umrežavanja kako ove regije, tako i međunarodne scene”, kazala je Ana Dana Beroš, članica žirija.

Kotor APSS je ljetnja škola arhitekture osnovana 2011. godine i održava se u okviru festivala Kotor Art.

Cilj ovog projekta je unaprjeđenje gradskog ambijenta i urbanih sistema u crnogorskim primorskim gradovima.

U 2013. godini tema je bila Hotel “Fjord” koji je kroz intezivan rad studenata i mentora postao Grand Hotel “Fjord” – generator urbanog razvoja jednog novog Kotora.

Sistem koji je predstavio APSS u radu sa studentima je posebna kategorija.

Nivo neformalnog obrazovanja koje je jedan student u mogućnosti da stekne i zahvaljujući tome učestvuje u konačnom rezultatu ljetnje škole je stub razvojnog koncepta APSS-a.

Projekat Kotor Art Kotor APSS će nastaviti da se razvija, prije svega na međunarodnom planu i opravda povjerenje partnera i prijatelja ovog projekta.

APSS dodjela nagrade

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].