Na Vrmcu jutros mirno, a na Dragalju i dalje gori

0
Ugasi se pa opet plane

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Situacija na požarištu brda Vrmac jutros je stabilna. Vatrogasce ne gleda kuća.  Dan i noć su na terenu.

Nakon ponovnog jučerašnjeg požara od strane Kavča, na Vrmcu jutros nema vatre.

Vatrogasci kvase obod brda kako bi spriječili eventualna paljenja i obilaze ostatak borove šume, kaže za Skala radio Maksim Mandić, komandir Službe zaštite u Kotoru.

Juče je još u toku ovog požara upućeno jedno vatrogasno vozilo na Krstac u pomoć cetinjskim vatrogascima koji se bore sa stihijom na Njegušima i okolini.

Čitava jedinica kotorske Službe zaštite je mobilna i bez pauze su na terenu, kazao je Mandić.

 * * *

Na Dragalju se ne stišava vatra.

Peraški vatrogasci se već četvrti dan bez pauze bore sa vatrenom stihijom kojima nesebično pomaže Ivan Samardžić, predsjednik Mjesne zajednice Dragalj i dvije cistijerne firme “Sancomerc” koje su vatrogascima na stalnu pomoć.

Stradalu opremu vatrogasci krpe i nastavljaju posao, braneći obližnje kuće kojima se vatra i danas približava, kazao je za Skala radio Mirko Žmukić, komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva Perast.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].