Na seminaru u Kotoru prezentacija jedna od najrespektabilnijih psihoterapijskih metoda u svijetu

0
Workshop

Dvodnevni seminar pod nazivom “Grupna analiza u Evropi, trening i primjena” održava se danas i sjutra u Psihijatrijskoj bolnici u Dobroti sa oko 50 učesnika.

Organizatori su Specijalna bolnica za psihijatriju “Dobrota“ Kotor i Društvo grupnih analitičara Beograd, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore.

Seminar je akreditovan kod Ljekarske komore Crne Gore i namijenjen je svim zaposlenima u psihijatrijskim i socijalnim ustanovama, centrima za mentalno zdravlje.

Osnonovni cilj Workshop-a je pružanje relevantnih informacija svim zainteresovnim učesnicima koji bi željeli da se uključe u edukaciju iz grupne analize i primijenjuju ovaj psihoterapijski metod u svom profesionalnom radu.

Na skupu se prezentuje jedna od najrespektabilnijih psihoterapijskih metoda – grupna analiza, analitička psihoterapija, koja se sa velikim uspjehom primjenjuje decenijama u Evropi i svijetu.

Direktor ZU Specijalna bolnica za psihijatriju Kotor dr Dragan Čabarkapa u ime domaćina je kazao je da su ovakvi skupovi prilika za sticanje novih znanja, kao i razmjenu iskustva i saradnje ustanova iz oblasti mentalnog zdravlja, a sve u cilju unapređenja mentalnog zdravlja cjelokupne populacije u Crnoj Gori.

Potpredsjednica Društva grupnih analitičara Beograd dr Jovanka Cvetković, psihijatarica, izrazila je zahvalnost domaćinima i zadovoljstvo uspješnom realizacijom workshop-a.

Ona je izrazila nadu da će se  zainteresovanost nastaviti u budućnosti kroz edukaciju grupnih analitičara u Crnoj Gori čiji će rad kako institucionalno, tako i vaninstitucionalno u široj društvenoj zajednici doprinositi očuvanju i unapređenju mentalnog zdravlja, navodi se u saopštenju koje potpisuje direktor Psihijatrijske bolnice u Dobroti dr Dragan Čabarkapa.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].