Na sanaciju pojedinih ponti čeka se više od deset godina

5

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Skoro je kraj juna, a kupališta u kotorskoj opštini nijesu do kraja uređena, na mnogima nedostaju posude za otpad, a tuševe i plažni mobilijar brojne ponte, koje su javna kupališta, čekaju godinama.

Takođe u prioritetu za popravku i sanaciju godinama su po kupače opasne ponte koje su porinule u more, urušene sa kraterima posred njih.

Morsko dobro obećava sanaciju iz ljeta u ljeto, saopštavajući kako ona iziskuje velika sredstva.

Kotorsko Komunalno preduzeće intenziviralo je aktivnosti na uređenju kupališta i u kontaktu sa Morskim dobrom i opštinskom Direkcijom za uređenje grada postaviće nedostajući mobilijar, posebno posude za otpad na kupalištima.

Ovo je za Skala radio kazao Zoran Mrdak, direktor Komunalnog preduzeća.

On je potencirao vandalizam u Kotoru, a najnoviji je lomljenje klupa u parkovima, čiji metalni djelovi služe za prodaju.

Kada je riječ o održavanju puteva u  sezoni, problem je nedostatak radnika, jer sa postojećih 6, Komunalno ne može kvalitetno raditi ovaj posao, kazao je Mrdak.

On je podsjetio da Komunalno preduzeće brine o magistralnim i lokalnim putevima i da je samo za košenje u sezoni potrebno duplo više ljudi.

5 KOMENTARI

  1. Nije ni čudo što se sve (ne)radi na očuvanju kulturnih dobara Boke i ostale obale koja se samo devastira iz dana u dan – sami smo svedoci obaranja stijena i pravljenja viještačkih ponti sa čuvenim betoniranjem i bacanjem raznog šuta u priobalni pojas koji se na oči samo mijenja u negativnom pravcu i sužava sve više i više. Radove raznih građevinskih firmi tolerišu u njihovom nestručno obavljanju posla – polomljenih starih ponti, bačenih željeznih žica, betona, asvalta i dr.materijala. Sve to voda prekrije a vodeni biljni i životinjski svijet ispašta kao i ružna slika koju kupači- turisti dožive……..Obala je postala samo jedno nezaustavljivo gradilište-betoniranje gdje se “ubija” mediteranski prirodni ugođaj – DOKLE????!!!!!!!

  2. Te ponte su ” zaštiećene ” kao spomenici zemljotresu 1979.godine.Zbog toga nijesu obnovljene.Inače bi, jer je sve drugo , što je tada stradalo napravljeno.

  3. Koliko smo samo puta pisali za popravku strašno riskantne ponte takozvane Zukine ponte za slomit glavu, i decenijama nikome ništa.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].