Na Pjaci od filozofa u Kotoru Antonio Negri čovjek koji je promijenio naše mišljenje

3
sa pressa

Sa konferencije

Pjaca od filozofa, još jedan segment ovogodišnjeg međunarodnog festivala Kotor Art, počinje u subotu 11. avgusta i naredna tri dana gost ovog programa, koji će se održavati na Pjaci od kina, je svjetski intelektualac profesor Antonio Negri, jedan od  najznačajnijih političkih mislilaca današnjice.

“Čovjek koji je promijenio naše mišljenje i bio kadar da progovori javno što ga je i veoma koštalo, o svim nedoumicama koje svi mi nosimo u svijetu finansijske diktature”, kako je kazao Paolo Mađeli, umjetnički direktor Kotor Arta.

Andrej Nikolaidis, urednik festivalskog programa Pjaca od filozofa je novinarima danas kazao da nova knjiga “Deklaracija” autora Antonija Nerija i Mišela Hardta, koja će biti promovisana u subotu 11. avgusta u 21 sat, predstavlja radikalni politički tekst.

U okviru pjace od filozofa biće odigrana i dva Negrijeva politička komada koja je režirala Barbara Nikolier.

Da li današnji politički lideri tek glumataju demokratiju i da li u svijetu kojim suvereno vlada kapital, svijetu neprekidnog umiranja politike, politička intervencija još uvijek može nešto da promijeni, neka su od pitanja za pokušaj odgovora na ovogodišnjoj pjaci od filozofa u Kotoru.

3 KOMENTARI

  1. Slažem se sa ovim komnetarom gospodina Steva. samo čitam koliko je zla u ljudimakada sad u teškoj situaciji za naše ajkule ih crne i nazivaju svakakvim imenima a do juče su im duvali u …… sramota onih koji su prevrtljivci a zaista ih je na na žalost dosta u ovom lijepom Kotoru.

  2. Nema komentara od velikih svezjanućih filozofa na ovakvo ime i ovakav kapacitet od gospodina Negrija koji nam dođe na Kotor art.I ne samo on , sjajna i visoka imena iz svijeta umjetnosti okupio je ovaj prestižni festival u kotoru na našu radost. naravno onih koji su pismeni i znaju što je prav umjetnost i kultura. Ćao svima pa samo protiv pišite i to po mogućnosti bez pokrića.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].