Muzičkom tradicijom u kotorskoj školi “Vida Matjan”

0
koncertna dvorana kotorske Muzičke škole

Marina Dulović

Marina Dulović

Aktivnosti iz redovnog nastavnog procesa i stalne prisutnosti u kulturnom životu Kotora tokom čitave godine, zatim međunarodna kulturna saradnja obilježila je ovu školsku godinu u Školi za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan”, kazala je za Skala radio direktorica Marina Dulović.

U školskoj godini koja je na kraju, kotorska muzička škola imala je brojne aktivnosti od kojih Dulovićeva izdvaja 38. festival mladih muzičara Crne Gore kojima je škola bila domaćin, a Kotor tih dana živio za mladost i muziku.

Na kraju nastavne godine u planu su sedam koncerata učenika i to dva školska i solistički nastupi.

Krajem ovog mjeseca je drugi po redu festival gudača čiji je cilj razvoj gudačkih odsjeka i formiranje gudačkog orkestra Muzičke škole u Kotoru.

Festival gudača pratiće master klas radionice koje će voditi istaknuti muzički pedagozi iz Beča i Graca, a nakon toga Muzička škola imaće još četiri koncerta u okviru ovogodišnjeg kotorskog Festivala pozorišta za đecu.

Direktoricu Dulović smo pitali da li će ljetni raspust biti iskorišćen za sanaciju krova i adaptaciju dvorane Muzičke škole u crkvi Svetoga Duha koja prokišnjava.

Ona je odgovorila da ima razumijevanja u Ministarstvima kulture i prosvjete, ali ne i konkretnih rješenja.

 Adaptacija krova i kompletne koncertne dvorane košta oko 70 hiljada eura.

U sali se nalaze dva skupa klavira koja se moraju sačuvati i stoga prije svega treba nešto uraditi na saniranju krova, kazala je Dulovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].