Muzičke škole očekuju instrukcije resornog ministarstva o načinu organizovanja nastave

0

 

Asocijacija direktora Muzičkih škola u Crnoj Gori zbog ukupne situacije vezane za pandemiju COVID-19 je poslala dopis Ministrastvu prosvjete u kome predlaže način realizacije nastave za početak nove školske godine.

Kako Skala radio nezvanično saznaje, direktori Muzičkih škola su saglasni da se zbog specifičnosti nastava u ovim školama ne odvija putem on line platformi već, ukoliko je to moguće, instrumentalna nastava posebno da bude u učionici.

Ovo tim prije što će nasuprot profesora biti samo jedan učenik.

Podsjetimo da je instrumentalna nastava u četvrtom klasifikacionom periodu održavana elektonskim putem, što je umnogome otežavalo proces učenja.

Početak nove školske godine sa mališanima koji se prvi put srijeću sa instrumentom, kao i za one koji nemaju instrument kod kuće i jedini dodir je u Muzičkoj školi, motiv je više za razumijevanje i sagledavanje potrebe organizovanja nastave u učionici i kabinetima.

Takođe i sve ostale specifičnosti koje nosi oblik nastave u Muzičkim školama u Crnoj Gori,  podstakle su direktore ovih škola da predlože resornom ministrarstvu svoja viđenja prevazilaženja pomenutih problema.

Muzičke škole ovih dana očekuju instrukcije Ministarstva prosvjete oko organizacije  nastave, nezvanično saznajemo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].