Muška seniorska vaterpolo i ženska rukometna reprezentacija najbolji u 2012.

0
Crnogorske rukometašice

Muška seniorska vaterpolo i ženska rukometna reprezentacija najbolji su nacionalni timovi Crne Gore, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Rukometašice su na Olimpijskim igrama u Londonu osvojili srebrnu medalju, dok su sa titulom prvaka završile nastup na Evropskom prvenstvu u Srbiji.

Vaterpolo reprezentacija je bila četvrta na Londonu, a ove godine bila je srebrna na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

Žiri COK proglasio je rukometašice Bojanu Popović i Katarinu Bulatović za najbolje sportiste Crne Gore u 2012. godini.

Najbolja mlada sportistkinja Crne Gore u 2012. godini je rukometašica Marina Vukčević, koja je sa ženskom rukometnom reprezentacijom osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Srbiji.

Jedriličar Milivoj Dukić, koji je na Olimpijskim igrama imao zapažen nastup, a na Evropskom prvenstvu za juniore osvojio srebrnu medalju, izabran je za najboljeg mladog sportistu Crne Gore.

Svečanost proglašenja najboljih biće održana u petak 21. decembra u vili Gorica.

U posebnom dijelu svečanosti, na zahtjev Međunarodnog olimpijskog komiteta, za osvojenu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, svim rukometašicama biće uručene posebne značke te asocijacije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].