Mujović: Sistem pao zbog opterećenja, radi se na otklanjanju kvara

3

Foto: CEDIS

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović rekao je da je problem nestanka struje regionalne prirode, i da se radi o regionalnom kvaru.
– Zemlje u regionu su bez struje, radi se o Albaniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini – rekao je Mujović u izjavi za Portal RTCG.
Dodaje da su operatori prenosnog sistema maksimalno fokusirani, mada se u ovom momentu još ne zna gdje je kvar.
– Radi se na tome da se situaicja normalizuje, i da se obavi restauracija sistema – kaže on.
Stava je da je do ovoga dolšlo uslijed velikog opterećenja.
– Naglo je porasla potrošnja uslijed visoke temperature. U situaciji visokih temperatura dešava se da je vazdušno hlađenje slabije, a visoke tempoerature dovode do toga da vod ispadne – istakao je Mujović.
Naš elektro-energetski sistem je povratio naponske prilike, kaže Mujović, koji vjeruje da će se sve vrlo brzo vratiti u normalu.
– Električna energija dospijeva do CEDIS-a, a CEDIS sada ima posla da je usmjeri dalje prema gradovima. To može da potraje, jer CEDIS ima posla da riješi situaciju u svakom gradu posebno – istakao je Mujović i rekao da ne može sve riješiti odjednom.
U momenu kada se desio ispad, pretpostavka je da su svi potrošači ostali uključeni, i nadamo se da prilikom ponovnog puštanja u rad opterećenje neće biti veliko, i da to ne izazove nove ispade.
– Kada će se sve vratiti u normalu, diskutabino je – zaključio je Mujović.

3 KOMENTARI

  1. Iznenađenje preoptetećenosti sistema u junu kao i snijega u januaru.
    Nikad u Evropu ovakvi.
    Neka Šubara trećim prstom pomiluje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].