Mr Željko Rutović: Tužilaštvo da ispita govor mržnje i verbalne napade na Skala radio

13
mr Željko Rutović

Povodom govora mržnje upućenog Skala radiju izjavom za medije oglasio se mr Željko Rudović, generalni direktor Direktorata za medije.

Izjavu prenosimo u cjelosti:

Jučerašnji izlivi besprizornog govora mržnje u formi komentara upućenog Skala radiju, između ostalog je i posljedica karaktera političkih promjena i ,,slobode“ koja je već u prvim danima pobjedničke euforije zaprijetila zatvaranjem kritički orijentisanih medija i krivičnom prijavom protiv javno izraženog mišljenja.

Nesporno da je takav ambijent ohrabrio sve one koji u ničim sankcionisanoj atmosferi, vide svoju šansu izliva poriva mržnje, uvreda i hajke, kako prema određenim medijima i njihovim uređivačkim politikama, tako i inače prema različitom, suprotnom i drugojačijem mišljenju.

Jedan od medija koji je u produženom postavgustovskom trajanju ,,slobode“ izražen raznim formama prijetnji, ucjena, uvreda, svakako je Radio Skala, pa je otuda posve očekivano da će nadležni tužilački organi reagovati i ispitati ovaj slučaj govora mržnje shodno zakonskim ovlašćenjima i institucionalnim kapacitetima.

U konačnom, ovo je i povod za dosledno, principijelno zalaganje za odbranu slobode izražavanja kao temeljnog ljudskog prava i pluralizma medija kao civilizacijskih vrijednosti i evropskih standarda koji ne smiju posrnuti pred naletima agresivno-klerikalno-mitomanskog utemeljenja modela razmišljenja i predpolitičke svijesti kao duhovnog, socijalnog i društvenog pogleda tumačenja sfere javnosti.

Ovi i prethodni slični napadi na medije, u cilju zaštite slobode izražavanja i daljeg usvajanja demokratskih vrijednosti, prirodno je da očekuju reakciju civilnog društva, aktivista za zaštitu ljudskih prava, medijske i naravno međunarodne zajednice.

Ko želi smrt svima u Skala radiju?

13 KOMENTARI

 1. Gospodin ste i intelektualac pravi.
  Hrabro i u ovom vremenu kad se mnigi boje svoga lada.
  Gospidine Rutoviću Vi niste zaćutali kad su mnoge kolege katancima zaklavili riječ.
  Sram ih bilo.
  Nezavisni mediji i ostali …..po potrebi i za svoju g…
  Gospodine Rutoviću,pokazali ste karakter.
  Na kraju, ne može se deklarativno i teorijski govoriti o slobodi medija i dijalogu a prećutati ovakve brutalnosti prema jednom mediju.
  Zato Vama svaka čast.

 2. Daj boze da tuzilacki organi pocnu da rade i sankionisu neprilican govor. Ovakovo pisanje je sramota i apsolutno nedopustivo kao sto je ukupan rad gospodina Slavka Mandica sramotan.

 3. …OVAKO SE “KLEPETALO-RABOTALO” I U PASANE 32 GODINE!!! PA IZ TOGA I PROIZILAZI I JEDNO JEDINO PITANJE…:”KO I ZAŠTO I PO ČIJEM “NAREĐENJU”(?)-SKALA RADIO NE OBJAVI Email-PISCA (PRIJETNJE)-KLETVE (MRŽNJE!)-REKAO BI PUTANE-KOJA SE “ĆEIFI”-ZATO ŠTO JOJ MUŠTERIJA NIJE “USLUGUGU PLATILA”?..”TUTI CVANTI-ĐECA JEDNE BABE-A VIŠE ĐEDOVA”?!

   • …NIJE BURA-NEGO SI SE TI ZAIGRAO-ZBUNJEN- PUGAJUĆI..MI ONAMO GDE U OVO DOBA GODINE ZAPADA..SUNCE BEŽEĆI ..KA ZAPADU.!.ZATO ODMORI?! DA SE NE ZADIHAŠ I PRELADIŠ!.. ČUVAJ NOZDRVE-KOJE ZABADAŠ GDE IM (NI)JE MESTO?!

    • Dobro te Jole Šajko dofatio, evo te ka šoto kuco, oli kučak u lad,
     kà da si u Stoliv, a ne Bopan ,
     Prčanjski, ću , ćeš ti , u sred Sride!

     • …TVOJIM NARECKANIM JEZIKOM-KOJIM SI MI OSVJEŽIO BLIZNICu..”crnogorac- iz prve ruke”-VKv-e-“špacakomin” za čišćenje-“komina bliznica”…Dragi Kaštio -Parilo…mersi bocu!!!

 4. Skala Radio iako ne pišemo u komentare gdje su ove prostote ne mislite da ste sami i da iza vas ne stoji više od pola grada!!

 5. Skala naša srećan vam ocaj dan u kome se slave tri praznika.
  Da nam dugo dugo svirate i branite riječju i pjesmom naš Kotor i Crnu Goru od ovoga čudagoreg od bolesti korone.
  Mrak,crkca i popovi koji oće da nas vrate tri sjetlisne milje u nazad neće čestiti građani Noke Kotorske i prelijepe naše Crne Gore.

 6. Gospodine Rutoviću,hvala vamnta ovo reagovanje.
  Ja sam penzionerka i moja Skala je moj prozor u svijet.
  Da tako proklinju i zlo žele neki kukavci to je neviđeno zlo.
  Zato ih treba pidrzati i ove divlje ljude treba privesti pravdi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].