Mladi u ALTYO

0

Dijana Uljarević

Dijana Uljarević

Projekat ALTIO,  koji se bavi pitanjima mladih manjinskih grupa, njihovih prava i pitanjima evropskih integracija, sprovodi Forum mladi i neformalna edukacija (MNE) čije je sjedište u Podgorici, u partnerstvu sa organizacijama iz Makedonije i Bosne i Hercegovine, počeo je da se sprovodi u januaru ove godine.

Ovaj projekat radi se uz podršku Evropske unije i znači treninge za omladinske organizacije iz oblasti lobiranja i javnog zagovaranja, podsjeća za Skala radio Dijana Uljarević, programska menadžerka.

Projekat je u Crnoj Gori okupio 12 organizacija civilnog sektora čiji će predstavnici do kraja maja pohađati prvu obuku, odnosno trening iz osnova zagovaranja i lobiranja.

Organizacije koje su se uključile u projekat bave se pitanjima mladih ranjivih grupa iz romske popuplacije, mladih iz urbanih sredina, zatim djece i mladih bez roditeljskog staranja i mladih sa invaliditetom.

Teme će se ticati zapošljavanja i konkurentnosti mladih ljudi na tržištu rada.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].