Mladi – tolerancija, timski rad, masovna kultura, slobodno vrijeme

0

Snežana Stevović

  Snežana Stevović

U cilju kvalitetnije saradnje opštinske kancelarije za prevenciju narkomanije i bolesti zavisnosti sa mladima iz kotorskih osnovnih škola, ovih dana kancelarija je organizovala informativno-edukativne radionice.

Učenici su uz pomoć igrokaza razgovarali o toleranciji i timskom radu, objašnjen im je i pojam masovnog društva i masovne kulture i na koji način ona utiče na sve lošiji kvalitet provođenja slobodnog vremena.

Učenici su najčešće postavljali pitanja o predrasudama, a njihove nastavnike je interesovalo na koji način je moguće prepoznati HIV pozitivnu osobu i kako liječiti hepatitis C, zatim podatak o stopi narkomana u našoj Opštini, kazala je za Skala radio Snežana Stevović, sociološkinja u ovoj kancelariji.

Iz kancearije su najavili radionicu na kojoj će uz pomoć medicinskog osoblja edukativno govoriti o seksualno prenosivim infekcijama i psihoaktivnim supstancama, rekla je Stevovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].