Mještani će organizovati blokadu trajekata!

10
trajekt Lepetane

Forum NVO Verige organizovao je zbor na temu “Unaprijeđenje kvaliteta života u Lepetanima”.

Predstavnici ove NVO iznijeli su osnovne probleme koji ugrožavaju njegove mještane i goste, a prije svega to su trajekti “Pomorskog saobraćaja” koji voze na liniji Kamenari-Lepetani.

Zlatko Vučinović, koji je organizovao ovaj zbor, je poručio da su “ugrožena osnovna ljudska prava, pravo na slobodu kretanja i zdrav život što je zagarantovano Ustavom Crne Gore, a mjesto se ruinira i rapidno slabi”.

On je zatražio od “Pomorskog saobraćaja” da ugradi na trajekte propisane auspuhe i naglasio da se u Lepetanima javlja velika buka i vibracije koje štete objektima prilikom pristajanja trajekata uz obalu.

Tomo Katurić iz Kamenara je rekao da su “sve nevolje za mještane i turiste nastale kada se pojavio trajekt Teodo i da je stigao bez plovidbenih papira i tehnički neispravan”.

“Kod pristajanja i odlaženja dimi kao parnjak. Neispravna rampa i neispravna hidraulika prave nesnosnu buku i škripu”, naveo je on.

Katurić je obavijestio prisutne da ukoliko “pomorske vlasti ne spriječe šerifovanje Dejana Bana vlasnika Pomorskog saobraćaja” da će tokom avgusta mještani organizovati blokadu trajekata sa obje strane prijelaza.

10 KOMENTARI

 1. Altair opet lupaš gluposti. Od mržnje prema Milu Đukanoviću kome si nekad ljubio skute jer te dobro znam, sad bi zapalio cijelu Crnu Goru samo da naudiš Milu. Džabe ti kad ga narod voli. Ne vrijedi ti ni tolika količina laži o privatnoj policiji i svemu drugome. Da je tako valjda bi prvo lajavce sredili. A ti si tu među prvima. Samo anonimno da se ne daj bože ne zna ko to zbori. E moj Altaire, Milo je vječan a ti ćeš kukat po portalima.

  • Sto se tice trajekta ,potpuno se slazem i sa Vucinovicem i sa Katuricem,ali se pitam zasto nemaju vecu podrsku mjestana.A znam da je nemaju jer su i oni bili utemeljivaci ove i ovakve vlasti,i dok su imali intersa nista im nije smetalo,a sad bi htjeli da svi stanu uz njih kad su njihovi interesi u pitanju.Takav je prosjecan Crnogorski glasac i zato smo i stigli dje jesmo.Ovaj problem trajekta se resava veoma brzo i efikasno.Izgradnja mosta preko veriga bi ugasila trajekte,smanjila guzve kroz zaliv,Kotoru nebi trebala zaobilaznica itd,itd.Ali da bi se to ostvarilo treba prvo maknuti prvu familiju i njihove sluge,jer sigurno oni nece dozvoliti da im iz ruku ispadne zlatna koka, zvana trajekti koja svakodnevno u privatne dzepove donosi stotine vhiljada Evrica,dok se drzava zaduzuje za osnovne potrebe.

 2. Podrška Banu i kumovima.
  Pa svi ste vi, dragi Lepetanci, iz iste političke branše.
  Godinama bezrezervno podržavate Prvu familiju.
  A sami Ban je samo frontmen.
  Pravi gazda je Prvi brat.
  Ostaje vam da prodate đedovinu za male pare i odete
  u Gornju Lastvu.
  Tužno, to ni Ćesar nije radio.

 3. U nekim drugim okolnostima dao bih podršku Lepetancima na kojima se vrši nasilje i bezakonje moćnika koji su iznad zakona.
  No ne treba zaboraviti da su to svih ovih godina najveći “Milovi karanfili”.
  Sa svojom Vučinovićkom nedvojbeno podržavaju Mila i njegove “kumove” i kumove.
  Jedini način da spase svoju prađedovinu je da više ne glasaju DrPS.
  DF (demokratski front) je jedina opcija.
  A na kuću kap. Katurića “kumovi” su se odavno nameračili.
  Učiniće mu život nepodnošljivim, tako da će ono lijepo zdanje prodati u bescenje.
  Znate li, Lepetanci, da kumovi imaju svoju vojsku, paravojsku, pretorijansku gardu,
  tri prstena bodyguards…
  Tuku regularnu policiju kao šmrkavce.
  Sve pod vašim prozorima.
  Zulum, dragi Lepetanci. Ostaje vam da prodate vjekovnu prađedovinu i kupite nešto u Gornjoj Lastvi.
  Ako još uvijek ima slobodnih kuća na prodaju.
  DF!

 4. Javite mi se svi na koje mogu računati kada budemo organizovali blokadu. Hvala Dragana. Moji kontakt podaci su: Zlatko Vucinovic, NVO Verige Lepetane, 85333 Lepetane, Crna Gora, e-mail: [email protected] [email protected], skype name: zlatkovu, Telephone numbers: mobil: +382 69 045 185, +382 68 045 185 +382 67 301 046

 5. Sve je ovo poznata priča…mještani zanemareni i potčinjeni teroru moćnika…ali blizu su izbori…moraju razmisliti oko glasova ..ili Ban ili Ciciban…moćnik malog stasa,tankog glasa…ali…polako raseljava Kamenare i Lepetane…Rješenje…Jadransko jonski put…Most ili bolje tunel kroz zaliv…pa neka Ban,Banuje u Grbalj ,odakle su mu korjeni…Neka mu blokiraju jedan dan barkama plovni put…stanu svi zajedno ,sinhronizovano…pa da vidimo reakciju nadležnih…ili se Lompar uprpio…a …što ih ne blokira,zbog očiglednih nepravilnosti,kako zbog tendera,tako zbog tehničkih neispravnosti plovila…permanentnog zagađenja i permanentnog narušavanja uslova života te šake mještana što su ostali tamo u Kamenare i Lepetane…

 6. Za Više informacija pogledajte moj fb profil a pročitajte malo opširnije i na http://www.vijesti.me/vijesti/gradani-lepetana-ban-hoce-da-nas-iseli-odavde-clanak-84967
  i http://www.radiotivat.com/drustvo/trajekti-rastjeruju-i-mjstene-i-gsote

  Od danas smo mailom informisali i Gradonačelnika i vjerujemo da će se stvari pokrenuti sa mrtve tačke jer nam je on do sada uvijek izlazio u susret u Lepetane. MZ nam je totalno neaktivna i nezainteresovana a i njen Predsjednik ne živi u Lepetane i nema pojmaa što se tu dešava. To je samo tkzv gospodin “obećanjem ludom radovanje”. Zamislite, predsjednik mjesne zajednice nam je tehnički direktor komunalnog, a nijednom nije opraono Lepetane ove sezone i Lepetane je najprljavije mjesto u Opštini. Ironija. Ali ima jake lobiste, sve babuskare od 70tak godina koje su se žive polomile juče da vrate ljude da ne idu na tribinu – forum.

 7. nista mu ne mogu kad ce njegov kum Milo da lobira za njega!lipsi magarce dok ne nikne zelena trava…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].