U saglasju i u harmoniji mistike i crkvene tišine

0
Sa koncerta

Sa koncerta

tonski zapis sa koncerta

Duhovno i svečano u subotu 30. aprila pod zvonicima bazilike Svetog Tripuna uz brojnu publiku istančanog sluha za “Misu za tri glasa” i “Obredne napjeve” u izvođenju ženskog  hora Muzičke škole “Vasa Pavić” iz Podgorice i hora “Antivari Muzika” iz Bara.

Nastupile su solistkinje  Zorana Latković-sopran, Amanda Stojović-mezzosporan i Mirjana Raičić-klavir, pod dirigentskom palicom Zoje Đurović i Mira Kruščića.

Na programu su bila veoma zahtjevna djela kompozitora Andrea Kaplea i Bendžamina Britna.

Sa koncerta

Dirigentica Zoja Đurović je za Skala radio kazala da je atmosfera bazilike sv. Tripuna i te kako inspirisala članice srednjoškolskog hora i bila motiv više uz istančan sluh kotorske publike.

Sve se stopilo u saglasju i u harmoniji, a djela Britna su prvi put nakon puno godina izvedena baš u Kotoru u atmosferi mistike i crkvene tišine, kazala je Đurovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].