Minut u Dnevniku nacionalne televizije za vjekove Kotora

58
Kotor, grad gorostas

Slavko Mandić

Državna televizija se opet u sopstvenom stilu proslavila kada je Kotor u pitanju.

Minut za proslavu Dana opštine po ocjeni uredničke ekipe u drugom Dnevniku, bio je sasvim dovoljan da prikaže kako je grad svjetske kulturne i prirodne baštine, grad gorostas kako ga nazvaše umni ljudi, grad koji je unjedrio više od polovine ukupnog spomeničnog blaga Crne Gore, dostojanstvom i stilom pokazao još jednom zašto je kulturna prijestonica naše države.

I možda je upravo ta činjenica bila dovoljan razlog krojačima programskog sadržaja nacionalnog javnog servisa, onima kojima je kultura i tradicija strano tkivo u nesavršenom organizmu profesije, čiji nivo tone u sopstvenom samozadovoljavanju, onih koji u lažnoj projekciji neuspješno imitiraju znalce.

Oni su samo silnici na mjestu koje im je odredila trenutna politička scena, lična pognutost i savijena kičma.

Takvi mogu da odluče da vrijednost brišu sa javne scene jer samo um ugrožava bezumlje.

Kotor je odavno neshvaćen palanačkoj svijesti i izniklim junošama kojima je mastiljava olovka i dalje osnovno sredstvo komunikacije.

Diveći se ipak iznutra, sakriveno, renesansnom gradu, čiji je svaki kamen pisana istorija jednog vremena, probudi se kompleks malograđanske svijesti koja nožicama jedino može nadomjestiti, bar za jedno vrijeme nemoć pred civilizacijskim tekovinama.

Zato Kotoru u tv temama mjesta nema više od nekih mjesnih zajednica, diljem države, penzionerskih sastanaka i crnih hronika, nevladinih organizacija ili isluženih političara koji možda mogu još nekome da donesu ili odnesu nešto od blagodeti.

Kotorani su čekali da vide što se dešavalo u njihovom gradu koji je slavio tri fešte i pravo je čudo kako im nije promakao taj minijaturni munut u koji je sve ugurano.

Tren u dnevniku nacionalnog servisa za vjekove koji se u ovom gradu smjenjuju.

Sramota kad bi se imao ko zacrvenjeti.

Slavko Mandić

58 KOMENTARI

 1. djekna,samo za tebe! Tema za komentarisanje je :”Minut u dnevniku,nacionalne televizije za vjekove Kotora”!!!! Sve ostalo i nije ti obveza,možda edukatvno,posebno u uslovima kada moraš promijeniti piće zbog zdravlja,zar ne dušice draga??? I na kraju,imaš jednu obavezu ne troši zdravlje na mržnji,jer ista razara onoga koji upućuje,a ne onoga kome je upućena!!
  P.S.Kažu stručnjaci da je najbolje piće prirodna voda “Bjanka”-probaj možda da ti razabere mozačić?

 2. Molim vas iskreno mi recite,koliko vas cita ove dosadne komentare Jola Drinjaka.Daj napisite molim vas pa dako oladi malo kad vidi da ljudi kad procitaju da je njegov potpis pored komentara samo predju na sledeci komentar.Ja tako radim a i dosta njih sa kojima sam razgovarala.Ja mislim da ga niko doma ne ferma,pa po cijeli dan nesto komentarise bez veze.

 3. Stole dragi, koji si od ove dvojice majstora? Kaži, ne stidi se. Imaš pravo kao i svi drugi ba mišljenje. Ako si stariji, onda si slabo ovo napisao. Mlađi ne umije bolje. To je što se toga tiče. Ovo drugo koliki je kome rejting me ne interesuje toliko. Samo zašto Kotoru nema više mjesta? Vas dva brata se ne pitate pa nijeste važni. Ne znam ko vas je pominjao. nemaju razloga. Ustanite da branite Kotor od najezde. To treba da vam je posao a ne da vi napadate zbog istine da je minut za Kotor nedovoljan.

 4. Kada sam dana 23.11.2011 godine u 14:49 časova,napisao prvi kometar na komentar Slavka Mandića,vezan za promašaje-loše namjere odgovornih u RT Crne Gore kada je u pitanju Kotor,nisam ni u snu pomislio da ću probuditi strasti “ljubitelja” Kotora Grada nad Gradovima,kojima su puna usta Kotora,a glave i bliznice mržnje prema gradu kojega isti nisu dostojni,a pomalo nesvjesno mrze i sve one koji su svome gradu privrženi?!Hvala im na “dostojanstvu” koje su iskazali meni i mom prvom komentaru koji nije nikoga sem okrivljene mencovao,pa je time čudnije njihovo orijatsko ponašanje! No ,pored ovoga mora istaći islede:
  Takozvani Dragan,reče:”….Daleko si ti(Jordane)od Marije Čolpe,moje lične prijateljice sa kojom sam bio P R E neki dan u Beogradu na promociju njene predstave u Ateljeu 212…Ostavi se gluposti i tvojih PARTIZANSKIH komentara i pametovanja .”

  Dragane:
  – Vjerujem, da si bio u Beograd;
  – ” ,da si njen lični prijatelj;
  – ” ,da ti smetaju partizani i dva(2) od tri(3) praznika u Kotoru;
  – ” ,da su ti “naš” Paja(Đurišić) i vaš Draža(Mihailović) um i
  razum,a bogami i “Ravna Gora” (Vukova-vaša);
  – ” ,da sam ti dosadio,kako tebi,tako i tvojim istomišljenicima
  kojima istina smeta i remeti vaše pomućene umove prožete
  mržnjom prema onima koji ne misle “vašom” glavom!

  Ali Dragane:
  – Ne vjerujem da ,u trenutku pomućenoga uma, znaš da je na “tapetu” ,ne Jole-
  Jordan,nego tema-kometar direktora gospodina S.Mandića;
  – ” ,da si svjestan,da nije bilo PARTIZANA ,da bi ti i ini bili na
  polaznim polažijma svojih predaka, bjagnjeći bekice,sanjajući
  ljepote nad ljepotama kojima potajno podmećete čivije;
  – ” ,da si svjestan poruke uvažene novinarke,koju ja uvažavam i sa
  ushićenjem čitam u dnevniku “VIJESTI”,jer njena poruka je i tebi
  upućena:”da stisneš petlju i da se potpišeš punim imenom i
  prezimenom ispod svojih vajnih izjava i izjavica”…
  – ” ,da si svjestan da tebi nije do mojih tirada-komentara,koliko ti je to
  toga da se “istakneš-pofališ” da si,eto,i ti lični prijatelj godpođe
  novinarke.i da si bio gost-neurednik na promociji predstave
  u Ateljeu 212;
  – ” ,da si svjestan da piscu ovih redova nije nikada bilo do toga da se
  bavi anonimusima koji niti mirišu niti vonjaju,a uz to su i bez
  boje i pripadnosti onome dijelu živih bića koji su dostojni
  ljudskog poštovanja ?!

  Na kraju,Dragane ne reče nam u koji si red sedao-sijedao u Ateljeu prilikom promocije?Ti ne reče da li si nosio frak ili abadžijsko odelo-odijelo?Dragane,za mene je nebitno,ali za tebe,polazeći od tvog autoopisa,je veoma bitno moje pitanje s početka pitanja-poslednje rečenice?! Zato “ofermaj” se i kaži št(a)o misliš o temi:” Minut u Dnevniku nacionalne televizije za vjekove-vekove Kotora”?

  P.S.Dragi Dragane,izvini što mi ponekad pobegne-uteče pođekoja (zv)ekavica,jer to nije iz zle namere-namjere ,nego me ti “povežeš” sa ono…. “PARTIZANI” i bio sam PRE neki dan u Beogradu”?!!!!!

 5. Kao prvo ,ne mozete reci minut u dnevniku za vjekoveKotora ,a onda u tekstu kazete da je prica bila posvecena Danu oslobodjenja. Znaci nije minut u dnevniku za dan oslobodjenja i dvije slave….a stvarno je steta sto nema vise prostora za sve malverzacije u ovom gradu mnogo vise prostora u bilokojem dnevniku…..i da …koliko Mijo i sabrija valjaju ,g-dine Mandicu imate vjerovatno istrazivanja,a koliko cujem tu vas obojica šiju žestoko

 6. Sabrija i Maroš su improvizatori. Samo su dovodili na program jedne iste. Nepismeni su i nestručni u odnossu na ove iz Novoga. Oni su interslije i o njima ne tereba mnogo riječi trošit. Posebna sprdnja je ovaj Maroš. Niko se toliko kao on ne izlupeta. A Sabrija odmah iza njega. E to su novinari koji tobož proslav ljaju Kotor i Boku. Ne bi oni ni u jednom ozbiljnom mediju mogli rabodat. Svi to znaju.

 7. Solila, tebi su milije Đakovićka i Macan od Sabrije i Mija, znači Novljani su ti bolji od Kotorana, a taj Sabrija i Mijo su više uradili za promociju Kotora putem svojih emisija na TVCG nego iko.Druga je stvar što njih nažalost napada privatna radio stanica nažalost iz Kotora jer ne izvještava po njihovom ukusu.Uostalom došao je novi urednik na TVCG Rade Vojvodić, pametan i obrazovan čovjek koji zna poso

  • ajde Kotoranka ne kupi … ko je vise od drugih promovisao Kotor … ovo kao da je humoristicki program! I treba da ih napada ne njih nego i sve druge ako nesto ne valja, a ovo je privatna a ne drzavna stanica i moze da radi sta hoce!

 8. Hvala gospodinu Mandicu na clanku,kojeg je napisao,Stvarno je sramota da se
  samo jednim minutom opise i snimi veliko slavlje:Oslobodjenje grada,Arandjelov praznuk i praznik Gospe od zdravlja.Neznam zasto se prave i stvaraju inati,nama
  Bokeljima?Primjetio sam da se i ranije ignorisalo svako slavlje u Boki,Kotoru,Tivtu i
  H.Novom,i to uvjek sa vrlo kratkim prikazom na TV ekranima televizije Crne
  Gore!Pozdrav.

 9. U ime moje žene zahvaljujem ti Dragane na biranim riječima?! Hvala ti i u ime moje i u vezi sa tim priočitaj Mariju Čolpu radi ličnog uzdizanja i shvatanja ,što je Marija Čolpa poručila tebi,Nevenki i svim čaprama-kulturama iste vrste kojima pripadate!

  • Jordane, toliko si dosadan i ponavljas se da si dodijao i Bogu i narodu to su usmeni komentari svih koji ovo citaju. Daj malo oladi. Daleko si ti od Marije Čolpe, moje licne prijateljice sa kojom sam bio pre neki dan u Beogradu na promociji njene predstave u Ateljeu 212. Ostavi se glupostti i tvojih partizanskih komentara i pametovanja.

 10. Cattaro prijatelju,

  Shvatam tvoju potrebu da budes “tolerantni” zitelj Boke…. u pokusaju.
  Moras ti to jos vjezbati puno.
  Za tobom se osjeca zadah srbofobije…..
  Na mlado je proci ce.

 11. Prije više od 15 godina bilo je svećano otvaranje tv Kotor i čudim se zašto nije urodila plodom sa informacijama i ne samo za Kotor nego i cijelu Boku.Bilo bi više informacija i duže minutaže. U Crnu Goru osim u Podgorici koji ima nekoliko kanala, postoje i u Nikšiću, Bijeloj Polji, Budvi i ko zna đe još a zašto ne u Kotor koji će emitovati za cijelu Boku i van nje. Sjećam se da i u Herceg Novi bila tv stanica pa je zbog krize prekinula tragično.

 12. E moja Marija i Paola,da smo vam davali soli onih godina1988/89 i to u jesen i zimu,manje bi ste imali problema,a bogami i mi ,jer bi Kaštio bio zaštićen i pitom,a ne napadnut od uzjarebljenih”gospođica-stude-n(t)ica,divna stasa i kultivisanoga glasa primjereno,kako rekoste pasanim vremenima-pluskvamperfektu,ali vas i vaših predaka?! Ne zaboravite ne prave se gospođe na pjacama-pjacetama nego kući kod mame i tate,đe vi prekočiste to “gratanje”-Paolino- kućno-vaspitanje?!!!

 13. Nevenko komšinice(reklo bi se da si mužjak u strahu od kotule ?),bogati kada su tvoji šljegli iz torina,eli prije eli poslije partizana,jer reklo bi se da ti nisu po volji?! Neve,tema je odnos RTV Crne Gore prema Kotoru,a ne “gratanje” pa još “neka te žena grata”?! Odista “divni i kulturni” nepartizanski iskazi-izrazi-nekoga koji je kao ti i tvoji i Paolinini produkt torina?! Ne češi se đe te ne srbi komšinice,i ne plaši se prošlosti no pripazi na budućnost tvoju i tvoje obitelji,u protivnom povući će vas prošlost-staništa na polazne položaje?!

  • Jole Vi ste davno pasalo jedno vrijeme. Zato bih Vam preporucila da se ne javljate i ne diskutujete na ovi formum jer ste suvisni i deplasirani u svakom pogledu. Slusati Vas je kao kada puva teska bura ili vlazni jugo a ponajvise dosadna bokeska kisa kada se namjkeri nad ovi kraj. Zato bi Vam bilo bolje -stojte doma i mucite jer od Vas zaista boli glava i od vasijeh gluposti i prostakluka. Opsjednuti ste da se neko krije , da nema kotulu, Vi ste slucaj za posmatranje. Toliko i podjite kod Tomcuka.

 14. Paola kaže-piše:”A bre Jole,a đe tebe srbi? Neka te žena izgrata tamo đe te srbi..”Pa onda ista g-ica kaže:”..ali si ga prećerao…a tako možeš sa svojima doma a ne ovdje javno preko Skale.” G-ice Paula,reče da si student?! Dobro je da si,ali reklo bi se da si premetaljka-šmrkalica koja ne zna što napisla,recimo, 23.11.11 g.u 22:31 ili 24.11.11 g.u o8:51 časova.Za tebe je “kulturno”-naka te “žena izgrata”,a nekulturno, što sama priznade, e ljubiš bez dozvole uz obavezno brčkanje svojstveno “ranoraniocima”,zar ne g-ice? Za kraj g-ice Paula studiraj i studiraj,ali vjeruj tvoji studiji ne dopiru dalje od torine jer tvoj vokabular,koliko se god krila iz moga,je kozarski i neprimjeren kulturi DREVNOGA GRADA KOTORA,u nadi da si zalutala kao beka bez pratilaca na pijacama i pjacetama?!!!!

 15. Paola,onamo đe me ti ljubiš kada mi izjavljuješ” ljubav” pisajući-brčkajući,nesvjesno me ljubeći,i vjeruj više me ne “srbi”,jer ličiš mi na p….j-zlu(o)!!

  • Jole ja sam studentkinja a sramota je kako se ponasas ka stari covjek penzioner. Nemam nista protiv da se nasalimo preko ovog chatovanja ali si ga precerao a tako mozes sa svojima doma a ne ovdje javno preko Skale. Sve mi je ovo od tebe covjeka u godine zaista malo i suvise degutantno. Oprosti na iskrenosti. Malo kalaj strasti.

 16. Keko-Srećko srećo đedova,ko te ćera da se češeš đe te (ne)srbi? Batali Keko ,jer ti reče dva minuta(2),a mi jedan minut(1) i sve tako u krug češi se Keko ali kada te (za) srbi?! Slavko ne pomenu one druge TV kuće(privatne) nego ovu našu iskponicu,državnu,a u privatne ruke sađedenu ka kuđeljica vune moj jarane moj Ke-ko,koji ne razlikuješ one i ovu našu iskopnicu koja ZOBLJE o trošku (ne)vjernoga naroda,pa i ovoga kotorskoga-koji ima ,valda,pravo da pita kud se dijevaju naše opelješene pare? A ti moj Keko snimaj i (ne)drijemaj ,a o ljubavi ličnoj prema našemu gradu nije vrijedno raspraljati ,ne posebno kada ti,kako reče,ispijaš kafu ,i trošiš li trošiš tuđe vrijeme i tuđe evriće ?!!

 17. Nije problem u Srecku i u 2 minuta koji lice na 2 dinara druze. Zar nije RTCG mogla da napravi emisiju OTVORENO o Menadzment planu, Zaobilaznici, gasenju Zavoda za spomenike kulture i 12 novih radnih mjesta ))))))) itd. Predlozi im Srecko

 18. Sve sa svačim ima veze, ali, još samo da dodam, prilog je trajao čitavih 2 minuta, što bi ovi što “baštine BBC standarde” okarakerisali kao jako DUG prilog, ali seipak emitovao i mislim pokazao ono najaktuelnije u Kotoru uz, naravno, “dan od slavlja”. Pozdrav, pijemo kafu i nastavljamo….

 19. Poštovani kolega
  Iznenađen sam temom kojom si se na tako neutemeljen način okomio na naš rad i nastojanje da u okviru svojih mogućnosti budemo prisutni na svim važnim događajima u Kotoru. Siguran sam da znaš da to što radimo i kako radimo, osim profesionalnog ima i dozu lične ljubavi i poštovanja prema Vašem voljenom gradu. Ja uvek polemišem argumentima, pa ću Vas i ovoga puta podsjetiti na činjenicu da osim Javnog servisa, koga Vi tako napadoste, ja ne vidjeh niti jedanu drugu TV kuću, koja ne samo za ovaj dan, već i za većinu drugih tako važnih događaja, ne pokaza interesovanje i ne sačini makar i tako mali minut. Dakle, možemo u nedogled argumentima, ali neću, naš posao je javan i ko hoće, vidi, ko neće neka igra domina.

  • Valjda je jasno, dragi prijatelju da se tekst ne odnosi na snimatelja i novinara, jer oni ne odlučuju koliko će biti emitovano minuta. To radi uređevička ekipa kojoj je tekst namijenjen. Nije mi jasno kako si se prepoznao u nečemu što s tobom nema nikakve veze. To što drugih nema, nije baš važno. Oni koji moraju i trebaju je naš nacionalni javni servis kad se radi o važnim pitanjima. Tvoja kuća vas ne šalje na neke izuzetno važne događaje u Kotoru, cijeneći valjda da oni nijesu značajni.
   Kotor je dragulj i to je činjenica koliko se god to nekome sviđalo ili ne i zaslužuje potpunu dominaciju kada je kultura, istorija i tradicija u pitanju. Na kraju, to je UNESKOV grad a to tvoji urednici slabo znaju.
   Pozdrav tebi i tvojim koleginicama.
   O ovim pitanjima kad god oćeš ali ne više ovim putem. Ostavljamo mjesto građanima Kotora i Crne Gore koji misle slično.
   Slavko Mandić

   • S kim Slavko kućo polemišeš Fala ti vazda a ti BBSI standardi neka važe za sve ne samo kada je KOtor i njegov dan u kome se dokazuje kao rijetko đe sloga i tradicija.Ajde ća, Novljani nas nikada nijeu voljeli a tek POdgoričani i ostali. Rabotajte na Skalu kako smo naučili i BASTA.

    • E moja Mare mi i BBSI standardi. Svi oni koji nas mrze i koji su djalozni mogu nam samo svirat u škuribandu pod punjestru.Zivjela Skala i stojte nam dobro.

  • Dobri Srecko, ne odnosi se ovo na vas tehnicko osoblje koje u tom poslu najvise potegne. nego na OPSTU POLITIKU DRZAVNE TELEVIZIJE PREMA GRADU KOTORU. Vama snimateljima svaka cast kao i ostalom tehnickom osoblju.Mi imamo nas Skala radio koji nam je prozor u svijet i za resavanje nepravde i za iznosenje svega na vidjelo dana. Mnoge stravi i velike probleme smo rijesili zahvaljujuci Skali i zaposlenima u nju. Hvala im a vas sve pozdravljamo prijateljski i od srca. Nemojte se vi tu pronalazit jer Vam u tom tekstu nema mjesta.

  • Gospodine Srećko oid kad si ti novinar da bi te sve ovo pogađalo. Mandiću omrazi se i samome Boku kada ISTINU zboriš , no na nju nijesmo navikli zato i ovi i ovakvi komentari bez razuma.
   kad i dali mogu do Radio Skale koju osobito poštujem da vas sve vidim jer vas samo čujem ja i brojni građani koji zbog hrabrosti vaše slušamo ovaj radio.

 20. to je sramota za ovakav grad,ipak nas grad je star sasvim dovoljno da zasluzuje vise od 1 minuta na javnom servisu koji i mi gradjani Kotora finansiramo.s druge strane ruku na srce cim se mi imamo podicit u nasu odbranu,tradicionalnim kotorskim maskembalom u hotelu Splendid u Budvi?! kad je opstina zadnji put organizovala pristojan docek nove godine na trgu,a da nisu svirali lokalni bendovi i zvijezde cija se karijera gasi poput Doris Dragovic?i to nam je malo nego se nekom iz lokalne vlasti ocigledno “moglo” da makne ona 2 topa ispred starog grada,koji tu stoje unazad nekoliko vijekova,koji nisu smetali ni fasistima ni francuzima za koje sam siguran da ne postoji gradjanin grada Kotora koji se bar jednom nije slikao na njima?! da li da se podicimo onim ruglom od URC-a i Fjorda?! i da dalje ne nabrajam,u svakom slucaju trebalo bi se dobro zapitat da li ovaj grad zasluzuje vise od 1 minuta emitovanja na javnom servisu,a ja mislim da zasluzuje iako pravimo kardinalne greske.

  • Draggi Eustahije Brziću,

   u potpunosti se slažem sa tobom, osim u vezi topova ispred starog grada. Ti si vjerovatno mlađi naraštaj, pa su ti ti topovi prirasli za srce, to potpuno razumijem… ali za tvoju informaciju ti topovi su postavljeni nakon zemljotresa 1979g a ne prije “nekoliko vjekova”, a za “stare Kotorane” su uvijek bili ruglo grada i zbog toga su maknuti.

   • izvinjavam se na gresci u tom slucaju,al moje pitanje je sljedece: da li grad Kotor ostaje na starima ili na mladima,da li cemo se mi mladji za bilo sto pitat,ili ce nam se vjecito o buducnosti pitat ljudi pred penzijom?!

 21. Ja mislim da bi oni ipak rado izvjestavali iz Kotora,kao i uvjek do sada.Ali nazalost nemaju sto pozitivno kazati,pa iako su sampioni prevara i preuvelicavanja,kao uostalom i partije koje ih finansiraju od nasih para.Ne vjerujem da DPS-SDP koalicija zbog koje i postoji javni servis,nebi ucinila sve da pozitivno izvjestava iz opstine u kojoj je nazalost svih nas vlast iz njihovih redova.

 22. Ljudi moji što se jedite, g-din Slavko je rekao sve .Nažalost ali to su činjenice, jednostavno ne podnosi se ništa što ima predznak Kotor.Koji je razlog , pa nije teško dokučiti, ĐELOZIJA, KULTURA to je ono što oni nemaju a što je najgore ne može se ni kupiti.Mnogi su se oparili “poštenim ” rabotama i postali ” BIZMISMENI ” preko noći…skupa odijela, skupa kola, skupa Bose, Marantz, Pioneer, muzika iz koje zauvijaju turbo folk lelekači…zar treba još nešto reći , NE tu je sve rečeno.
  Kotor i Kotorani su još uvijek za njih “žabari”, “lacmani”,…a da ih pitate što to znači malo ko bi vam znao objasniti pojam tih termina.Vrijeme je nemilosrdno, druga su gospodo došla vremena koja su donijela druge ljude i druge kulture, a odnosi Kotorane i kulturu na kapošanto a sa njima polako ali sigurno ide i Kotor…..R.I.P… (prevod za bizmismene : Riba I Priganice)……

  • Prijatelju,

   Sjecam se nekih tvojih komentara vezano za jezik.
   E…to su ti tvoji iz montanje ciji jezik si favorizovao….i to samo da ne bi imao predznak srpski.
   Uzivaj ti meni,pa ce se za koju godinu na pjacu od SV.Tripuna igrati crnogorsko.
   Uzivaj i ne kukaj.

   • Šjor “Bokelj”, moram pod navodnike Vaš nik , jer način obraćanja kazuje da nijeste ono kako se predstavljate.Naime kao pravi Bokelj imali bi barem najosnovnije znanje i kulturu kod obraćanja nepoznatoj osobi, a to je da nepoznatu osobu ne oslovljavate sa “TI” nego sa “VI”, i ne sa prijatelju nego sa gospodine, kao što ja Vas oslovljavam.Tim kulturnim manirima su nas naši stari davno naučili.
    Što se tiče “mojih iz montanje” zašto da ne ako ste mi Vi “prijatelj” kao Srbin , zašto ne oni kao Crnogorci ili “lacmani” kao Hrvati.Favorizovao sam Crnogorski jezik jer je to jezik koji se govori ođe pored ostalih jezika, a s obzirom da živimo u Crnoj Gori treba da je službeni Crnogorski jezik.
    Žao mi je da ne možete shvatiti da se zalažem za ono što je dobro za Kotor , a da sam protiv onog što ne valja, pa sa bilo koje i čije strane da dolazi.Suvište ste opterećeni vjerskom i nacionalnom podjelom ovog lijepog grada i njegovih žitelja.Stoga moj šjor jedan dobronamjeran savjet , ajte pasat jedan đir preko pijace od sata na lužu i tu fermajte, udahnite ovu frešku jesenju ariju, biti će Vam lakše, a nemote se sekirat ko će i čije će se kolo igrat ispred bazilike Svetog Tripuna, zaštitnika grada i svih Kotorana.

    • Cattaro prijatelju,

     Preporucujem ti da pomalo ucis crnogorsko,trebace ti….
     Pogotovo onaj dio kad ti se popnu nogama na ramena ispred SV.Tripuna,moras vjezbat cucnjeve da ojacas u noge.

     • Šjor “Bokelj”, mali je problem izdržat par minuta dok se popnu na ramena pa siđu, ogroman je problem što Vi stojite na ramena svih nas od 1918god a nikako da shvatite da je došlo vrijeme da siđete.Čast izuzecima koji su pravi ljudi i pravi Bokelji.Adio Vam, šjor “Bokelj”.

 23. Ništa čudno.Zbog čega bi Kotor stimali drugi više nego on sebe, i one
  koji su mu podarili dio svog života i rada. Đe su među zvanicama
  akademici, istaknuti naučni, kulturni i javni radnici? Nekada je bio manir
  da se i oni pozivaju. Možda ih više i nema? Ili, na to liči, što već
  tri decenije nema među nagrađenim državnom nagradom nikoga od
  Kotorana.Kotor je postao rasadnik iz koga se presađuju:ideje, događaji,
  institucije ( Doček Nove godine na otvorenom, Grad teatar,TV studio,
  Fakultet za pomorstvo sa odjeljenjima u Budvi i Cetinju, i da ne
  nabrajam).Očigledno , rasadnik je osiromašen.

 24. Zajedljiva kotorka, kako ti Skala smeta. Za tvoju žalost sluša je najmanje po Boke. Nemoj krepat od muke zbog toga. Istina je svaka riječ a kotor je grad kome se svi osim takvih kao ti dive. Mežnja te neće povest niđe no u ambis. Jadni su to kotorani koji tamo rabotaju. Ako ti nijesi od te fele. Adio i čuvaj se da te srce ne trefik. Ne bi rada.

 25. Izvini Darko Radov ali u taj nacionalni javni servis rade i ljudi iz Kotora i oni nisu zeljovi kako ti kažeš,oni su servis svih građana Crne Gore a ne kao skala samo 7, 8 posto građana Kotora i to je previše.Televizija Crne Gore uz sve mane je dosta promovisala Kotor i to novinari iz Kotora vrlo dobro rade ali pravo da ti rečem ne znam što bi to o Kotoru i mogla da priča Televizija Crne Gore osim jada i bijede Tivat je za nas Amerika,

  • A kakvi su ti iz kotora u drzavne medije u Podgoricu. Nemote mi samo o njima. Kruva, sira i krtole.Brao Grace i ta kotorka je djelozna na sve i svasta. Bolje neka sebi nadje muskardina.

  • E ko nam od čuvenih pera kotorskih predstavlja Kotor . zato i nije čudo što ga nema.
   Ova Đakovićka barem zna rabotu i to učini kako Bog zapovijeda pa kaod ima minut nije kriva . I ona i Macan a dva velika novinara iz Kotora su posebna priča . Nego takva je uglavnom i televizija u koju rabotaju.

  • sta 7-8 posto…. ma svi protiv Skale a svi slusaju , najbolji je ipak moras priznat!!!! cim objave nesto novo to cijeli grad zna, posebno kritiku, sto pokazuje da se Skala bas slusa. A slusaju najvise oni koji je ne vole, sto znaci najslusaniji radio

 26. U brk Mandiću, ti ga barem svakome po zasluzi i zato si najpopularniji radio u Boki. Što se čudiš ali je taj odnos od juče nego svi ovamo mučimo kao …….

 27. Ja se uopšte ne bih sekirao. Ko je gore u državnoj TV? Polupismen narod. Da ih upitate dvije riječi o baroku ili renesansi rekli bi vam- ne ja volim Šarlota tortu. Oni su dragi moji prije par godina došli od brava. Ne vrijedjajući poštenog seljaka i gorštaka, ali ovi su misle Bogom dani za kulturu, tradiciju i misle da sve znaju u svoj svojoj malogradjanskoj stiješnjenosti i tjeskobi. Kako kažete njihov lapis nije mastiljav no je i metiljav. Njima su vjekovi kao ispit kupicu žestoke rakištine.
  Nemojte me pitat o njihovom obrazovanju jer to je nepristojno i za pitat. Iz plekanih korita i lavora a prije toga dvorišne česme ako su je uopšte i imali upali su u đakuzi kade a da nijesu pročitali možda do bukvara ako s i to stigli. Idu na depilaciju a ćosavi su i rade frenč manikure a gliba ispod noktiju imaju samo tako a na obrazu i da ne zborimo. Ljeti bez bičava idu sa ispucalim petama u najskuplje creve. Zovu ih ragadolke/ragadol mast za ispucale pete/
  Dodju takva vremena kad valjani utihnu. Oprostite ali oni su zeljovi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].