Ministarstvo prosvjete pozajmilo novac od kotorske Muzičke škole

7
sramota za sve - prokišnjava krov Muzičke škole u Kotoru

Slavko Mandić

Dogodilo se u Kotoru gradu muzike u kome vjekovima stižu note do svjetskih metropola.

Prije neki dan govorili smo o nastojanju Ministarstva prosvjete da uzme dvadesetak hiljada eura sa računa kotorske Muzičke škole “Vida Matijan” za svoj iscrpljeni budžet.

Tada to nijesu postigli ali nekoliko dana nakon toga, u tišini jesu.

Novac je, da podsjetimo bio namijenjen za opravku krova na crkvi Sv Duha, koncertnoj dvorani kotorske Muzičke škole koja ima jedinstvenu akustiku i u čijem su  prostoru gostovala neka od najpoznatijih evropskih i svjetskih imena klasične muzike.

Kotorska koncertna dvorana je jedinstvena i po stilu, podijumu, balkonu, lusterima kristalnim i predstavlja spomenik nulte kategorije.

U njoj naša đeca imaju prve samostalne nastupe, na putu ka institucijama u kojima će steći visoko zvanje i znanje koje je ujedno i ponos škole koja ih je iznjedrila.

U koncertnoj dvorani se, pored izuzetnih koncerata organizuje veliki broj pjesničkih i muzičkih večeri, desertnih programa po kojima je Kotor odavno prepoznatljiv.

Dolaze poznata imena koja se dive Kotoru, gradu svjetske kulturne i prirodne baštine, gradu koji svojom posebnošću plijeni i izaziva divljenje.

U isto vrijeme ostaju nijemi pri pogledu na plafon koncertne dvorane koji prokišnjava i koji prijeti da se jednoga dana odroni i možda ugrozi nečiji život.

Kako Skala radio saznaje iz vlastitih izvora, o problemu krova koncertne dvorane upoznato je Ministarstvo prosvjete.

Ono je, istina pokazalo zabrinutost mnogo prije od datuma kada je uzelo novac namijenjen za njegovu sanaciju.

Dirljiva je njihova briga a koliko znamo, ministar i mnogi iz njegove svite nikada kročili nijesu u ovaj duhovni hram.

Hoće sigurno jednoga dana, a kad će, ne znamo.

Možda onda kada se sjete da vrate novac, za koji nam izvor reče da je samo pozajmljen.

Naše je pravo da mislimo drugačije.

plafon u sve gorem stanju
sad kisne i na drugim mjestima

7 KOMENTARI

 1. Toliko o ministru Migu. Ovi prije njega bar nijesu otimali na ovakav nacin. Sramota, a ministra i pomocnika, koja je, na zalost iz Kotora, neka je stid da pomisle na Kotor a ne da se sepure po njemu.

 2. Eto bruke Ministarstva prosvijete,da posudjuju novac.Posudjuju a ne pitaju koliko i
  kako se taj novac sakupljao i na svakom cosku se stedilo.Cudno je i neshvatljivo,da se na takav jedan nacin “Posudjuje”,novac,kojeg Muzicka skola nikada vidjeti nece.Sramota za Ministarstvo,sramota i za nas a i za nasu drzavu
  da se tako nesto moze desiti!
  Pozdrav,Dragan

 3. toliko o ljubavi prema kotoru… neko ima namjeru da ga totalno unisti, a mi deboto posteni narod nista ne cinimo da se pobunimo nego cutimo i trpimo…

 4. Ne mogu da vjertujem!!!!!!!
  Od kad se to zove “Pozajmiti”.
  To je svojevrsno siledžijstvo, “Ja sam moćan, treba mi i uzeću”!! Ko vas j…Kad je spao na 2o hiljada i to namijenjenih, sramota!!!
  To liči na ministra “Zeća”

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].