Ministarstvo prosvjete: Neozbiljno najavljivati nova odlaganja školske godine

1

 

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je moguće novo odlaganje početka školske godine reagovalo je Ministarstvo prosvjete koje je ocijenilo da su takve najave neozbiljne.

“Ministarstvo prosvjete nema bilo kakvih informacija o novim odlaganjima školske godine i neozbiljno je takve informacije plasirati, pa makar i kao mogućnost, i tako stvarati zabunu. Svaka konkretna promjena, kad se i ako se bude desila, a trenutno naznaka za to nema, biće saopštena od strane Ministarstva”, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Takođe, ističu da je, očekivano je i legitimno da svaki građanin ima sopstveno mišljenje na temu organizacije školske godine.

“Ipak, Ministarstvo odgovara za čitav sistem koji, kako smo naveli, zajedno sa predškolcima broji preko 100 000 djece, pa se svaka odluka donosi tako da bude najbolja moguća za taj sistem. I što je najvažnije, nikad sebi nećemo dozvoliti avanturizam da idemo mimo preciznih preporuka zdravstvenih vlasti”, ističu u Ministarstvu prosvjete.

U svakom slučaju, kako kažu, prate situaciju zajedno sa institucijama i ustanovama iz resora zdravlja, razumiju da svako ima svoje mišljenje na temu, ali isto tako vjeruju da svoju ličnu i profesionalnu ozbiljnost pokazuju prije svega tako što iznose provjerene informacije i ne unose zabunu.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].