Kotor jedan od osam zdravstvenih centara Crne Gore?

6
Ministar Radunović u radnoj posjeti Kotoru

Miodrag Radunović

Miodrag Radunović

U radnoj posjeti opštini Kotor danas je boravio ministar zdravlja Miodrag Radunović sa saradnicma.

On se prvo sastao sa gradonačelnicom Kotora Marijom Ćatović u Opštini, a potom je sa saradnicima i direktorom Fonda za zdravstveno osiguranje obišao kotorski Dom zdravlja, Opštu bolnicu Kotor i Psihijatrijsku bolnicu u Dobroti.

U Opštoj bolnici Kotor se susreo i sa novinarima.

Radunović je kazao da će Kotor biti jedan od 8 zdravstvenih centara Crne Gore i da će u toku iduće godine dobiti najsavremeniju dijagnostiku kao što je skener i ultrazvuk zadnje generacije.

Ministar je kazao i da će se ozbiljno povesti računa da se kotorska Bolnica oslobodi neuslovnih baraka i da će se novi objekti raditi po segmentima, shodno raspoloživim sredstvima.

Ministar je kazao da će u Domu zdravlja biti otvoren Centar za pomorsku medicinu đe će se moći dobiti certifikovani zdravstveni karton od značaja za naše pomorce.

Na pitanje Skala radija što je sa korupcijom u ovoj Bolnici, zbog koje je u januaru smijenjen direktor i dio rukovodećeg kadra, ministar Radunović je odgovorio da je imao pritužbe i dokumentaciju koju je proslijedio nadležnim organima, a kad od njih dobije potpun odgovor obavijestiće nas ako budemo zainteresovani.

Ministar je kazao da je, kao odgovoran čovjek poslao inspekciju koja je utvrdila stanje sa kojim je upoznao tadašnjeg direktora od koga je i očekivao da podnese ostavku.

Ostale smjene su stvar menadžmenta.

Ministar nije odgovorio, vjerovatno zbog mnoštva pitanja, zbog čega je tadašnji direktor, ako je bio kriv za korupciju, nerad i niz problema, danas na mjestu načelnika internog odjeljenja.

Ministar je govorio i o izraženim stambenim problemima, dobru namjeru opštine Kotor koja je opredijelila plac za zdravstvene radnike i kao svoj doprinos odrekla se svih prihoda kada su u pitanju dozvole i porezi ali da moraju sindikati da se uključe i da formiraju zadrugu kako bi se krenulo sa mrtve tačke jer je stambeno ne zbrinuto u Kotoru oko 50% zaposlenih.

Što se štrajka zaposlenih tiče, ministar je kazao da novca nema, ali da se nešto zdravstvenim radnicima, koje u potpunosti podržava, mora poboljšati status i da će im primanja biti povećana u granici mogućeg.

Ministar je kazao da se slaže da im se ukine bonus od 900 eura, ali da je za toliko godina školovanja normalno da prima platu dostojnu zvanju.

Svi treba da stegnu kaiš u krizi, poruka je ministra koji vjeruje da će se izaći iz krize.

Ministar zdravlja sa saradnicima na kraju današnjeg boravka u Kotoru obišao je i Psihijatrijsku bolnicu u Dobroti.

6 KOMENTARI

 1. Za modernizaciju bolnice i nabavku skupih aparata, treba
  mnogo novaca,
  Zdravstveni fondovi prazni…
  Ali za privatnu žurku u organizaciji Šahomrca i “ratnika za mir”,
  za pjevaniju T.Kesovije, novca na pretek.
  O trošku poreskih obveznika CG!
  Hoće Miles da velikoj umjetnici naknadi dio štete, koju njegovi
  bojovnici nanesoše paljevinom njene kuće na Ćilipima.
  I da se ovim činom pokuša opravdati za ratne zločine,
  koji ne zastarijevaju.
  Da se razumijemo, iskreno podržavam dolazak T.Kesovije
  u CG.
  Samo je njen koncert trebalo organizovati na način slobodne
  prodaje ulaznica.
  No, u vezi naše bolnice.
  Još prošle godine sam pisao ministru Radunoviću
  da naredi, da se po sobama u kotorskoj bolnici postave
  vješalice (čiviluci).
  Tužno je i sramotno da sobe nemaju obične čiviluke.
  Pacijenti moraju svoju odjeću držati preko vlastitog kreveta.(?!)
  Pod uslovom da taj posao obavi bolnički domar, a vješalice
  se kupe u gvožđari, čitav posao bi koštao stotinak evra.
  Ali, hoćeš vraga!
  Nekome treba tender, pa nečija silna “ugradnja”, pa provizije
  i mito, pardon – korupcija, (ljepše zvuči i eufemističnije).
  Taj sitan posao bi tako dostigao desetak i više hiljada evra!!
  A pacijenti i dalje, nehigijenski, gužvaju ličnu odjeću po krevetu.
  Želim vam dobro zdravlje, i da vam nikade ne trebaju usluge
  Kotorske bolnice.

 2. Gospodo moja, krajnje je vrijeme da Kotor dobije modernu bolnicu sa svim segmentima da može reagovati u svakom trenutku adekvatno i kvalitetno, ne daj Bože potrebe.Lako nam je pričati i “laprdati” o lokalnim temama, jeziku i politici ako smo zdravi, ali dođe vrijeme kada bolest dođe na dnevni red, e onda sva naša pametovanja, nervoze, netrpeljivosti padaju u vodu.Onda ne smeta ni Hrvat,Srbin,Crnogorac…, i razumijemo se do detalja bez obzira kojim jezikom govorimo…a onda se traži pomoć.U Kotorskoj bolnici je možete dobiti onoliko koliko to uslovi dozvoljavaju.Imamo izvaredan doktorski kadar , ali ljudi nemaju sa čim da rade.Uslovi su dosta loši i po sobama, treba nova posteljina, madraci…toalet je u lošem stanju, traži renoviranje…očno i ušno rade sa primitivnim zastarijelim instrumentima…Probudimo se i tražimo od nadležnih da se pod hitno pomogne Kotorskoj bolnici, da se opremi modernim aparatima, nikad se ne zna kada će nama zatrebati.Lako je pjevati dok smo zdravi , ali na muci se poznaju junaci…Da Bog da, da nam nikom nikad ne zatreba, ali trend modernog života sve više uzima svoj danak.Gospodo moja u pamet se dajte, što vidite drugom nadajte se i sebi…Nemojmo dozvolit da ova obećanja g-dina. Radunovića ostanu samo prazna obećanja….

 3. gospodine ministre,kada ce kotorska bolnica,kao regionalna dobiti pristojno opremljeno ocno odjeljenje,kao i odgovarajuci kadar,s obzirom na to da smo prisiljeni traziti usluge u klinickom centru ili kod privatnih ljekara,kojima naravno takvo stanje i odgovara i koristi.

 4. ne vidimo u obimnom programu da je uprilicen u susret sa osobama sa invaliditetom…….pa mozda oni i nemaju veze sa zdravljem i zdravstvom..
  ……cao ministre

 5. Radunoviću, gospodine ministre oče li iko ikad urediti ili ugasiti zarazno jer i da nijeste slabi tamo bi ste se zarazili od neuslova? a obećavate po običaju brda i doline!

 6. O ke nova? arivao je veliki ministar u Kotor. Oće li ga sad ko pitati kako je u kotorskoj bolnici otkad je uveo red i čistku?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].