Mimoza, riba, vino, ali i trubači – sve u Novom od 4.do 27. februara.

1

Špiro Živković

  Špiro Živković

Februar mjesec maškara, mimoze, mačaka.

U susjednom Herceg Novom baršunasti grozdovi mimoze feštu najavljuju.

Fešta, riba, vino, maškarade, klape sve je to šug mediterana, ali ga posljednjih godina neki drugi zvuci kvare, jer mentalitetom, ali ni geografski po najmanje tradicijom, ne pristaju uz obalu ispod palmi đe su se sereneda pod škurama pjevale.

Slikom, riječju, muzikom, krinkom, kostimom, porukama iz Herceg Novog u danima mimoze, ali ne baš i trubačima, leskovačkim specijalitetima, slatkom vunom, šatrom i vašarom.

Dakle čega će sve biti u gradu od skalina osim trubača do 27. februara do kada se praznuje mimoza.

Ovogodišnji Praznik mimoze u Herceg Novom zvanično počinje u petak 4. februara međunarodnom izložbom cvijeća i svečanim otvaranjem na glavnom gradskom trgu koncertom Željka Bebeka u 19 sati.

Osnovni cilj ove fešte koja traje 42 godine je da privuče što veći broj turista u Boku, kazao je za Skala radio Špiro Živković, zamjenik izvršnog direktora Herceg Festa.

Na naše pitanje koliko je mediterana zastupljeno u programima Živković je odgovorio da ima dosta onog što je domaće i što predstavlja brend mimoze, a to su fešte od ribe i vina, karnevalski dani, klape, sajam maslinarstva, mažoret parada, festival vina, brojne likovne izložbe i pozorišne predstave.

“Noć četiri mjeseca” Stevana Koprivice, zatim promocija knjige “Sjećanje na velikana Petra Lubardu”, koncert Zvonka Bogdana, sportski programi.

Sve u svemu, za savačiji ukus pa i uz trubače iz Guče, što da ne, kazao je Živković.

Fešta će koštati oko 100 hilljada eura, i uz pomoć organizatora Opštine Herceg Novi, zatim lokalne i nacionalne turističke organizacije, u festivalu vjeruju da će sklopiti finansijsku konstrukciju.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].