Mi možemo: Daćemo doprinos u revitalizaciji posrnulog sistema i jačanja demokratskih načela u državi

0

Najnoviji izvještaj Freedom House, prema kome se Crna Gora, kao i prošle godine, nalazi u kategoriji vlada u tranziciji ili hibridnih režima, nije iznenadio nikoga ko iole prati zbivanja na političkoj sceni u državi. Demokratija u našoj zemlji je nazadovala, u pitanju je najgori rezultat u posljednjih deset godina, a činjenica da se Crna Gora sada nalazi u istom rangu sa Srbijom i Albanijom najbolje odslikava suštinu “demokratskih” promjena koje su se desile avgusta 2020. godine.
Poigravanje sa Ustavom, nefunkcionisanje Ustavnog suda, ranjiv izborni sistem, loše stanje na polju vladavine prava… sve to ukazuje da je pred Crnom Gorom još mnogo posla ako želi uspostaviti demokratska načela i krenuti uzlaznom linijom po pitanju jačanja institucija sistema i poboljšanja stanja demokratije.
Kolacija  “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru!”, ukoliko ostvari očekivani izborni rezultat, daće svoj doprinos  u revitalizaciji posrnulog sistema i jačanja demokratskih načela u državi, kako bi već u drugoj polovini ove godine Crna Gora ostvarila bolji rezultat na svim poljima. Protekle tri godine smatramo izgubljenim vremenom kada je u pitanju stanje demokratije u zemlji, a predstojeći izbori su prilika da građani daju glas onima koji će se prema našoj državi odnositi domaćinski i ponovo pokrenuti ključne reforme u društvu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].