Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

0

Zoran Radimir

Zoran Radimir

Na današnji 3. decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetom Zoran Radimir, predsjednik opštinskog Savjeta za brigu o licima sa invaliditetom podsjeća za Skala radio da Udruženje paraplegičara  radi na pripremi projekta pod nazivom “Vodič kroz Kotor za osobe sa invaliditetom” po uzoru na slične programe koji su rađeni u okruženju.

Radimir posebno potencnira rampe prema starom gradu i prema Luci Kotor koje su trebale da se urade, ali ih još nema, tim prije  što sa kruzera određen broj ljudi  koristi invalidna kolica i druga pomagala.

Njima je potrebna horizontalna i vertikalna signalizacija za putokaz iz luke do starog grada.

Neophodan je i toalet za invalidna lica kojeg Kotor, grad tranzitnog turizma, nema, podsjeća Radimir.

Gradski Vodovod izašao je u susret osobama za invaliditetom i oni plaćaju vodu upola jeftinije od ostalih.

Na 30 adresa je podnešen zahtjev da se prilikom gradnje objekti prilagode osobama sa invaliditetom za koje se podrazumijevaju liftovi, rampe, prilazi i tome slično, zaključio je on.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].