Međudržavna saradnja i razmjena studenata i profesora

1
Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru

Đurđica Perović

Đurđica Perović

Kotorski Fakultet za turizam i hotelijerstvo uspostavio je saradnju sa Univerzitetom u Nici po pitanju semestralne razmjene studenata i nastavnog kadra i nastavio saradnju na magistarskim studijama.

Jedna studentkinja kotorskog Fakulteta je uspješno odbranila magistarsku tezu u Nici, a drugoj su postdiplomske studije u toku, podsjetila je za Skala radio Đurđica Perović, prodekanica za nastavu na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo.

Na  Univerzitetu u Nici studenti kotorskog Fakulteta mogu bez polaganja dodatnih ispita nastaviti specijalističke i magistarske studije turizma, dok će se semestralna razmjena realizovati u petom ili šestom semestru, kaže ona.

Studiranje po Bolonji dobija svoj puni smisao ako se omogući mobilnost studenata, kaže Perovićeva, a Kotorski fakultet za Turizam i hotelijerstvo je takav vid saradnje ostvario i sa ruskim državnim Univerzitetom.

Takođe su sa kolegama sa Fakulteta za turizam u Portorožu i Zagrebu precizirali isti vid saradnje, a studenti Fakulteta iz Kotora su na međunarodnom takmičenju hotelijera u Kragujevcu ovih dana osvojili 6 zlatnih i 2 srebrne medalje.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].