Medojević: PZP neće biti dio masonske vlade u kojoj su Miško Perović i Željko Ivanović

6

 

Predsjednik Pokreta za promjene i drugi na listi koalicije “Za budućnost Crne Gore“ Nebojša Medojević optužio je vlasnike koncerna Vijesti Miodraga Miška Perovića i Željka Ivanovića da preko masonske lože žele da uđu u novu ekspertsku vladu, piše Pobjeda.

Medojević je u poruci objavljenoj na društvenoj mreži Fejsbuk zaprijetio da njegova stranka neće podržati takvu izvršnu vlast.

“Masoni žele da preuzmu pobjedu naroda. PZP neće biti dio toga… Miško Perović, Željko Ivanović i ostala masonerija. Njihova šifra je – nema revanšizma i kompromis”, napisao je Medojević na Fejsbuku.

Koncern Vijesti ne krije da stoji iza osnivanja Građanskog pokreta Ura, a na izborima je pružio svu logističku i medijsku podršku koaliciji “Crno na bijelo“, ali i ranijim litijama u organizaciji SPC. Jedan od vlasnika koncerna Vijesti Miodrag Perović je član Političkog savjeta GP Ura.

“Politički savjet je savjetodavni organ partije. Politički savjet čine istaknuti politički, naučni i javni radnici. Politički savjet za svoj rad odgovara Predsjedništvu. Na prijedlog predsjednika, Predsjedništvo bira i razrješava članove Političkog savjeta”, navodi se u Statutu GP Ura koji pokazuje da je Politički savjet sastavni dio te stranke.

Medojević je vlasnike koncerna Vijesti nazvao “sorošoidi i sluge ambasada“.

“To je moja politika, ali evo neki pozivaju na kompromis i dilove sa Milom. A to je za mene neprihvatljivo. Braćo prasoni, mi vam nudimo da uđete u vladu bez izbora. Odavno postoji ideja o ekspertskoj vladi masona – prasona! Samo bez PZP!”, napisao je Medojević.

Lider PZP tvrdi da Crna Gora može bez masonske lože.

“Najveći interes naroda je sloboda i demokratija. A to je nespojivo sa djelovanjem masonskih loža koje imaju tajne agende. PZP nikad neće biti dio te priče. Sloboda ili ništa”, napisao je Medojević.

Prijetnja Medojevića nije jedini izazov pred kojim će se naći nova većina prilikom formiranja vlade.

Naime, nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić, Medojević i lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović iznijeli su proteklih dana različite stavove o sastavu buduće ekspertske vlade koju najavljuje nova parlamentarna većina.

Tako je Krivokapić sa pozicije lidera parlamentarne većine u intervjuu za Tanjug kazao da se zalaže za ekspertsku vladu, za koju najbolji odgovor mogu da daju najkvalitetniji i najkompetentniji ljudi.

“To ne mogu mladi političari, niti oni u završnoj fazi karijere, već samo oni koji znaju, imali su slična iskustva, ili negdje u okruženju, inostranstvu, a spremni su da pomognu Crnoj Gori”, naglasio je Krivokapić.

Za razliku od Krivokapića, Nebojša Medojević ipak smatra da je u ekspertskoj vladi mjesto i političarima.

“Vlada treba da bude sastavljena od provjerenih, dokazanih, beskompromismih stručnjaka i ljudi sa relevantnim političkim iskustvom. Naravno da treba da budemo otvoreni za nestranačke stručnjake koji su se dokazali u složenim procesima reformi u Crnoj Gori i u inostranstvu, a koji su spremni da svoje znanje o reformama stave u funkciju oporavka naše Crne Gore”, rekao je Medojević.

Međutim, Dritan Abazović je u intervjuu za Radio Petnjica tri dana uoči izbora najavio koncept ekspertske vlade, koju će sačinjavati intelektualni milje iz crnogorskog društva, bez političara.

“Političari treba da se povuku u parlament, a u vladu da se izaberu stručni ljudi, koji nijesu predstavnici nijedne političke partije”, rekao je Abazović.

6 KOMENTARI

  1. Bas DPS-ovski, cinizam i mrznja prema svojim komsijama, poznanicima, sunarodnicima samo zato sto nisu pristajali da budu saucesnici u pohari koju vec tri decenije vrsi DPS.

  2. Da se primjetiti velika “sloga” među predizbonim prijateljima. Nije se ni “završilo” a već je krenulo, ono ko će “više” prigrabiti za.sebe. Raduje me činjenica, da stvari idu predvidljivim i očekivanim tokom nakon završenih izbora. Čujem…neznam, priča se, da su kasice prazne, pogotovo ova naša Kotorska. Ajde, nije sve tako crno kako se misli. Valjda su naučili nešto i od prošloga puta. Čujem da će i ove penzijice i socijalna primanja, malo zakočiti. Neznam priča se tako. Nije to toliko ni loše. Bolje i ne primati ništa, nego onu “crkavicu”što su prethodnici davali. Ovo je narod pun dostojanstva i sopstvenih prncipa, koje su sada pretočili u veliku ljubav prema “spasiocima” koje su sami birali i na kraju izabrali. Nema veze. To je narod, koji je pun duhovnosti i ljubavi prema “SVEVIŠNJEM” tako da će i utjeha od “donda” Rista, djelovati na njih, jače od najačega sedativa za smirenje. Barem toga neće manjkati u apotekama. Možda i neki prirodni čajevi nisu toliko loši. Usput valja “umočiti i koju suvu koru “HLEBA”, za laku i ugodnu noć.
    Znao sam ja da će narodu svanuti. Tako da onu prethodnu ušteđevinu koju sam “pošteno” zaradio (a nisam ništa radio) moram po svaku cjenu umnožiti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].