Medojević: Mandatar molio Markovića i MMF da se uključi u pregovore o budžetu, obje strane ga odbile

2
Nebojša Medojević

Predlog budžeta za 2021. je uradila Vlada Duška Markovića uz saglasnost MMF. Mandatar Zdravko Krivokapić je ponizno molio i Markovića i MMF da se on i niegov zet uključe u pregovore, ali su ga obje adrese odbile, jer je do izbora Vlade samo običan građanin koji doduše mislima pomjera planine, rekao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Mandatar dakle neće moći da mijenja ključne parametre Budžeta koji je usaglašen sa MMF. Ostaje mu samo da već definisani okvir javne potrošnje, deficita i mjera štednje, raspodjeli na 12 ministarstava. Mada, u suštini Mandatar i njegov zet nijesu javno iznijeli nijednu ideju u vezi strukture budžeta i ekonomske politike, tako da je jasno da će ova Vlada biti Vlada kontinuiteta pogubne neoliberalne ekonomije Đukanovića. Samo što će troškove oštrog programa štednje prenijeti na sirotnju, dok će interesi tajkuna prve i druge familije biti zaštićeni”, kaže Medojević.

On je rekao kako ulazimo u grčki scenario, dužničke krize, oštrih mjera štednje, smanjenja plata i penzija, rasta nezaposlenisti, eksplozije siromaštva i beskonačnog kruga recesije.

“Krivokapić i zet niti imaju znanja niti ideja kako da spriječe bankrot i zaustave recesiju. Poslušnici Ambasada, sada su ponavljači kod MMF. Štitiće interese povjerilca i tajkuna. Prve i druge familije”, naglašava Medojević.

On je građanima poručio da kada im smanje plate i penzije, kad ostanu bez posla, kad ih gazda izbaci iz stana, kad im izvršioci krenu da naplaćuju dugove, kad ne budu imali da obezbjede hranu za djecu, znaju da su reforme spriječili vladari iz sjenke – Gojko, Vlado, Miško i Željko.

“Oni su odgovorni za sve sto nas čeka. DF je imao plan za reforme. Nijesu nam dali da vam pomognemo. Važniji su bili interesi tajkuna Prve i Druge Familije”, zaključuje Medojević.

2 KOMENTARI

  1. ,..MEDO KOLIKA TI JE”NAPOJNICA-BAK ŠIŠNJA,..OD DrPiSveto”-KOJI TE “ČUVA”.EVO BEZMALO 3O GODINA..OD”KRIVOGA DIJELA”?

  2. …”SELO MOJE-STRAHOV DO”…JA IZ TEBE UTEKOH-TI IZ MENE NEĆEŠ ZA DOVIJEKA”!!!! OBRAZ NIJE BRITVA-NO LIČNA KARTA SVAKOGA ČOVJEKA?!

    PO TVOM PONAŠANJU VIDI SE DA SU TI” MENTORI BILI” RANKO KRIVOKAPIĆ-SRĐAN DARMANOVIĆ I OSTLA SVITA- SuDoPeRiCa NA DVORU GOPSODARA CRNE GORE I BOKE KOTORSKE?!!!

    ZA MOJU ADRESU-AKO TE ZANIMA-PITAJ TVOG MENTORA RANKA KRIVOKAPIĆA….?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].