Maskama i disciplinom protiv korone vješticone

2

Đaci prvaci OŠ Njegoš

Bez žagora i uobičajene gužve, ispred najbrojnije OŠ „Njegoš“ u Kotoru, ovog prvog oktobra, učenici i njihovi nastavnici sa maskama, podijeljeni po grupama i na propisnoj razdaljini, u tišini  ulaze u učionice u kojima su dezinfekciona sredstva, a na tabli dobrodošlica, prvacima posebno.

Neobično i po malo tužno, bez uobičajene gužve, cike i radosti zbog ponovnog susreta sa školom, drugarima i nastavnicima, nakon ljetnjeg raspusta.

Prva generacija prvaka danas je u učionici sa maskama na licu, svako sam u klupi, ali i sa saznanjem da tako mora.

Treba da se branimo od opasnog virusa korona, kako je za Skala radio kazao prvak Ilija.

Poslije dugog, toplog ljeta sa zakašnjenjem od mjesec, zazvonilo je jutros školsko zvono, a u školskom dvorištu i hodnicima najmlađi đaci, od prvog do šestog razreda, podijeljeni u grupama, susreli su se sa svojim nastavnicima i učiteljima.

Emociju nije skrio ni direktor ove škole Draško Šćekić koji je kazao da djeci pokušavaju novonastalu situaciju, zbog pandemije COVID-19 učiniti što bezbolnijom.

On se  zahvlio roditeljima koji su ozbiljno shvatili sve preporuke i apele čitavog društva u poštovanje mjera NKT i Instituta za javno zdravlje.

Šćekić je podsjetio da su u razredu grupe od najviše 15 učenika, u prvim razredima po 8  do 9, koji će nastavu pohađati u dvije smjene i mijenjat će se sedmično.

Stariji razredi nastavu prate preko oneline platforme sa povremenim dolaskom u školu. Čak do nekih 14, 15 časova će oni boraviti u školi, i sve je ovo privremenog karaktera, naveo je direktor.

U zavisnosti od situacije  pratiće se stanje, počatak je onakav kao smo i planirali i nadamo se da će se tako nastaviti, poručio je direktor ove škole.

U učionici jedne grupe prvaka koju krase njihovi bistroki pogledi i znatiželjna lica bilo je uzbudljivo, ali i šareno.

Počev od njihovih maskica sa raznobojnim sličicama i njihovim junacima do poklona koje im je pripremila učitelja Vesna i vaspitačica.

Tabla i velika računaljka, crteži i slova koja jedva čekaju da savladaju, kazao nam je Ilija kome se u prvom razredu najviše sviđa tabla.

Nikolija zna zašto nosi masku i kaže da se ne bi zarazili, a svi u glas ponavljaju kako se zove zli virus korona.

Kseniji se kaže najviše sviđa škola velika, a najviše voli da crta cvjetić i sunce. Odmah je zapamtila i da se njena učiteljica zove Vesna.

Kristian nam je odgovorio da je korona jedan virus koji može da razboli sve na svijetu.

Zato moramo nositi masku odgovara Mila.

Andrija neće skidati svoju masku na kojoj je naslikana igrica obećao je.

Doriani se naviše dopada učiteljica, a Jovanu je sve super.

Poželjeli smo im na kraju sretan prvi razred, sve same petice i da pobijede strašnu koronu vješticonu, da nose maske i slušaju svoju učiteljici Vesnu. Ona ih je pozdravila stihovima u kojima su „zablistali jutros putevi i staze, to novi školarci putevima gaze”.

Veselo odzvanja sa svih strana, srećno prvaci od prvoga dana!

Direktor Šćekić sa saradnicima dočekao učenike
Šćekić sa saradnicama

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].