Marković sa ugostiteljima: Nova vlast kreirala odnos nepoštovanja naredbi

2

Neprihvatljivo je i opasno i ponašanje pojedinih predstavnika nove parlamentarne većine, crkvenih velikodostojnika i dijela zdravstvenih radnika. Politički prvaci nove vlasti, zajedno sa dijelom sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, osim organizovanja vjersko-političkih okupljanja, i u javnosti su kreirali odnos nepoštovanja naredbi i mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, što je direktno ugrozilo zdravlje građana, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na današnjem sastanku sa predstavnicima Udruženja ugostitelja.

Ugostitelji odgodili otvaranje lokala do petka

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku je dogovoreno da se odloži jednostrano otvaranje ugostiteljskih objekata u gradovima u kojima je njihov rad iz epidemioloških razloga zabranjen, a da NKT do preksjutra sagleda zdravstveno-bezbjednosni i ekonomski efekat važećih mjera.

“Na sastanku je ocijenjeno da su ugostitelji u velikoj mjeri odgovorno poštovali propisane mjere, te da ugostiteljski objekti nijesu primarni uzrok povećanja broja inficiranih koronavirusom”, naglašavaju u Vladi.

 

Marković je ukazao da je Vlada u proteklih osam mjeseci suočavanja sa pandemijom uspjela da obezbijedi funkcionisanje zdravstvenog sistema, redovna i dodatna izdvajanja za zarade i nagrade zdravstvenih radnika, kao i sve potrebne preparate i medicinsku opremu. Paralelno, subvencije privredi i zaposlenima premašile su 50 miliona eura.

“Ne treba samo ugostitelji da snose posljedice u situaciji u kojoj se infekcija nije raširila u ugostiteljskim objektima, već je do nje došlo grubim kršenjima na drugim mjestima, posebno u okviru vjerskih okupljanja i obreda”, kazao je premijer.

 

Ocijenjeno je da je osim reakcija iz Uprave policije, izostalo odgovorno i profesionalno postupanje mnogih drugih institucija, koje imaju zakonsku obavezu da sankcionišu prekršaje i krivična djela protiv javnog zdravlja.

Vjerske zajednice da obustave sva okupljanja i obrede

Sa sastanka je upućen je poziv vjerskim zajednicama da obustave sva vjerska okupljanja i obrede.

“Vlada će do posljednjeg trenutka svog tehničkog mandata iskazivati punu spremnost da nastavi da subvencionira djelatnosti koje trpe štetu zbog mjera protiv širenja koronavirusa”, naglašava se u saopštenju.

Sastanku sa predstavnicima udruženja ugostitelja prisustvovali su potpredsjednik Vlade Milutin Simović, ministri finansija Darko Radunović i ekonomije Dragica Sekulić te predstavnici Instituta za javno zdravlje Dragan Laušević i Senad Begić, direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i predsjednik Odbora turizma i ugostiteljstva PKCG Ranko Jovović.

2 KOMENTARI

  1. PREŠEDNIČE VLADE U EGZILU-KOJI ĆE VAM TRAJATI KOLIKO I VAŠE PARTIJE DRŽANJE VLASTI-OPOSTITE ŠTO VAS UZNEMIRAVAM…ALI RED BI BIO DA NAM KAŽETE-KO VAS JE SPUTAVAO DA PRED SMRT AJAT0LAHA AMFILOHIJA I SVE DO PRVE SEDMICE-JUTARNJE LEIURĐIJE-PRIMIJENITE-ČLAN 133. USTAVA CRNE GORE-KOJI SE ODNOSI NA DJELOVANJE I ODGOVORNOST SAVJETA ZA ODBRANU I BEZBJEDNOST CRNE GORE? A BILO JE PRAVO VIJEME-DAPRESJEČETE I DA NAM SE NE DESI-GORONA GRANDE-NA ILJADE ZARAŽENIH?! TO VI NAMA RECITE!!!!…NO KO ZNA DA VAS NIJE DRUG MILO RAZGALIO-SVOJIM TELE GRAMOM TUGE-KOJAJ E POTRESLA DrPiSveto U TIM TEŠKIM VAŠIM TRENUCIMA ZA AJATOLAHOM-JEDINIM UZ MILA-NAJZASLUŽNIJIM ZA OSAMOSTALJENJE CRNE GORE-KOJI ZALELEKA U TELE GRAFU-DRUG MILO-ZA NJIM?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].