Mario Brguljan predsjednik Svjetske asocijacije arbitara

2
Mario Brguljan, predsjednik svjetske asocijacije arbitara

Na svečanosti u kompleksu bazena u Šangaju, danas je održan Osnivački kongres Svjetske asocijacije vaterpolo sudija (WWR), a za prvog predsjednika izabran je – Mario Brguljan!

To je i najveće priznanje u izuzetno bogatoj karijeri za arbitra iz Kotora, koji važi za jednog od najboljih djelioca pravde na svijetu i koji je sudio na svim velikim takmičenjima, uključujući i finale posljednjih Olimpijskih igara u Pekingu, te Svjetsko prvenstvo u Šangaju koje je u toku.

“Cilj je bolja edukacija i komunikacija sudija i da znamo da imamo organizaciju u kojoj smo povezani, u kojoj ćemo lakše i primati i davati informacije, a ne da idemo preko određenih krugova kao do sada. Imamo sajt, sva naša dešavanja će moći da se nađu na njemu. Sarađivaćemo sa Tehničkim komitetom Fine oko pravila i instrukcija, jer je i njima mnogo lakše da daju uputstva kada imaju mišljenja aktivnih sudija, a ne kada se ide preko tehničkih lica, koja se ne razumiju pretjerano u naš posao. Dobili smo podršku Fine, bio je tu i predsjednik Đani Lonci, što je za nas bilo izuzeno važno. Sada moramo da radimo na povećanju broja članova i na što boljoj komunikaciji između nas samih”, rekao je Brguljan.

Tekst i fotografija preuzeti sa portala Vijesti.

2 KOMENTARI

  1. Cestitke Mariu.Zelim mu da uspjesno obavlja svoj posao i da krene sa cistkama pocev od maticne organizacije i nekolicine svojih kolega za dobrobit vaterpola!

  2. Najiskrenije cestitke covjeku koji je dobio potvrdu za svoj besprekoran rad koji traje decenijama,lijepa vijest iz daleke zemlje Kine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].