Marija Vučinović ponovo predsjednica HGI

0
Marija Vučinović ( foto Radio dux)

Marija Vučinović

Marija Vučinović

Na redovnom trećem izbornom Saboru Hrvatske građanske inicijative (HGI) za predsjednicu ove parlamentarne stranke u Crnoj Gori ponovo je izabrana Marija Vučinović.

Sabor je  održan minulog vikenda i na njemu su izabrana nova tijela stranke, to jest, novi Središnji odbor, Statutarna komisija, Stegovni sud i Nadzorni odbor.

Središnji odbor osvježen je novim, mladim, školovanim ljudima sa kojima HGI vidi svoju budućnost.

U Središnjem odboru, kao najvišem tijelu stranke, je 8 ljudi iz Tivta, 7 iz Kotora i po jedan iz Bara i Budve.

I u narednom periodu HGI će dati puni doprinos razvoju demokratskog, građanskog društva, razvoju privrede, kulture, sporta za bolji standard građana Crne Gore, kazala je Vučinovićeva za Skala radio.

Što se tiče Hrvata, kao manjiskog naroda u Boki, ova stranka će se zalagati za očuvanje identiteta, zatim tradicije kulturnog blaga, kao i ekonomsku nezavisnost Hrvata, a preko svojih predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, nastaviće se na sprovođenju ustavnog prava na dvojezičnost, kako u dokumentima tako i na natpisima na javnim ustanovama, zaključila je Vučinovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].