Marija Ćatović: Projekat treće faze šetališta u Dobroti mora biti u potpunosti ispoštovan

3
izgradnja treće faze šetališta u Dobroti

Sastanak rukovodstva opštine Kotor i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom iz Budve održan je juče u Kotoru.

To je drugi sastanak u vrlo kratkom vremenu jer se mora obnoviti ugovor sa Morskim dobrom na godišnjem nivou, kazala je za Skala radio gradonačelnica Kotora Marija Ćatović.

Poznato je, shodno novim zakopnskim rješenjima da 50% sredstava koja se ostvare na teritgoriji kotorske opštine ide Kotoru, a 50% Morskom dobru.

Od tih 50% koje ubira Morsko dobro sa teritorije kotorske opštine, 25% takođe ide Kotoru.

Zbog toga je potrebno obnoviti ugovor.

Na sastanku je razgovarano o planu investicija za 2014. godinu i planu koji se završava za ovu godinu.

Planirane su brojne investicione aktivnosti Morskog dobra u priobalnom pojasu kotorske opštine u 2014. godini, posebno zaliva gdje će se se, zajedno sa lokalnom upravom značajno intervenisati.

Ćatovićeva je pomenula izgradnju pješačke staze u dužini od 2,1 km koja će povezati Risan i Perast, novim  plažama u ovim mjestima što će biti značajan kvalitet u turističkoj ponudi Boke Kotorske i Crne Gore, uređivanje ponti, i brojne druge aktivnosti.

Gradonačelnica Ćatović je kazala da će plan biti na javnoj raspravi i da će građani moći da se podrobno upoznaju sa svim onim što će se raditi na ovom području.

“Ono što je bitno za ovu godinu je završetak treće faze koja je planirana da bude šetalište do Instituta za biologiju mora, i to će tako da bude. Plan mora da se ispoštuje i sve mora da se uradi onako kako je planom predviđeno. Plan privremenih objekata u zoni Morskog dobra za 2014. godinu, koji donosi  resorno ministarstvo, biće dat Opštini na davanje saglasnosti u kome će ona definisani interese grada i građana i jasno se odrediti preme svemu što kvari izgled ove naše obale”, kazala je Marija Ćatović.

Ona je izričita da se neće dozvoliti da se radi bilo što bi kvarilo izgled obale i kada bude rješavano pitanje privremenih objekata u zoni Morskog dobra.

Na naše pitanje da ći će biti uklonjen objekat koji se sada nalazi na kraju šetališta treće faze kod Instituta za biologiju mora, gradonačelnica je odgovorila: “Normalno, jer po planu je sve čisto i plan mora da se ispoštuje. Insistirali smo na tome da to tako mora da bude”, zaključila je kotorska gradonačelnica.

3 KOMENTARI

  1. Da vidimo oće li ovako biti kako piše u naslovu. Oće li predsjednica ustrajati ili će je poklopiti jači?

  2. Ipak ovo sa šetalištem liči na nešto mutno. Nije se moglo početi 2 godine, a sad ovo ubjeđivanje da će sve biti odrađeno kako je po projektu, ne miriše na neku regularnost. Ako su sve kućice makli ispred samoposluge i pijacu, šta sad prestavlja problem jedan kontajner na kraju šetališta. Što je oko toga tolika frka, ili ono -kontejner- ima neku veću snagu nego Morsko Dobro i Opština.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].