Marija Ćatović: Korisni susreti u turskom Gaziantepu

3
Ćatović sa gradonačelnikom Guzelbejom

Gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović učestvovala je u radu 7. Foruma gradonačelnika puteva svile koji je održan od 9. do 11. novembra u turskom gradu Gaziantepu.

Na Forumu je učestvovalo više od dvije stotine predstavnika evropsko-azijskih gradova i država koji se nalaze na putu svile iz Engleske, Italije, Francuske, Turske, Jordana, Pakistana, Indije, Kine, Koreje pa sve do Australije, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Forum je svečano otvorio gradonačelnik Gaziantepa dr Asım Guzelbej, a prisutne su pozdravili ministarka rada i socijalnog staranja Turske Fatma Šahin i gradonačelnik Istanbula Kadir Topaš.

Forum gradonačelnika puta svile usmjeren je na zajedničke projekte u oblasti turizma i socio-ekonomskog razvoja gradova koji dijele sličnu istorijsku i kulturnu tradiciju.

Cilj je povezivanje gradova koji se nalaze u jugoistočnoj Aziji, Bliskom i Srednjem istoku, Rusiji i Evropi.

Na Forumu gradonačelnika, gradovi Gaziantep i Nju Delhi su uspostavili saradnju koja će se realizivati razmjenom studenata, i pozvali i ostale gradove Puta svile da im se pridruže a u centru Gaziantepa otkriven je spomenik koji simbolično predstavlja put svile.

Na spomeniku  je upisano i ime Crne Gore.

Put svile je nekada predstavljao važan kanal komunikacije između kineske civilizacije i zapada koji se ostvarivao trgovinskom razmjenom.

Naredni Forum gradonačelnika puta svile održaće se u južno korejskom gradu Jasu.

učesnici Foruma u Gaziantepu

3 KOMENTARI

  1. Ma mi je milo viđet moju dobroćanku u društvu lidera i velikih glava svijeta.I stari su ti slavu Boke pronosili. Brao Maja!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].