Marija Ćatović i Nikola Bukilica čestitali građanima Dan državnosti

2
Marija Ćatović i Nikola Bukilica

Povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore građanima Kotora čestitku je uputila gradonačelnica Marija Ćatović u kojoj se navodi:

“Ove godine praznik proslavljamo u svijetlu činjenice da je naša država jedan od lidera u regionu u procesu euro-atlantskih integracija, što nam daje snagu i optimizam da ćemo na putu integracija bilježiti i dalje uspjehe, jačajući vlastite kapacitete, zalažući se za vladavinu prava i standarde koje njeguje evropska porodica naroda.

Posvećenost Crne Gore integracijama i društvenim reformama, stvaranje uslova za ekonomski oporavak, razvoj i ispunjenje svih ciljeva do punopravnog članstva u EU – kvaliteti su prepoznati u evropskoj zajednici naroda. Na tu činjenicu možemo s pravom biti ponosni, ne zaboravljajući da je pred nama veoma važna etapa integracijskih procesa i napora za obezbjeđenje kvalitetnijeg života svih građana.

Crna Gora, stara evropska država obnovljene samostalnosti, proslavlja svoj praznik. Uz puno poštovanje istorijskog značaja ovog datuma, sa iskrenim željama za uspjeh i napredak  – još jednom vam čestitam Dan državnosti Crne Gore”, stoji u čestitki gradonačelnice Ćatović.

*  *  *

Dan Državnosti  Crne Gore građanima opštine Kotor čestitao je i predsjednik Skupštine opštine Nikola Bukilica.

“Dan državnosti se obilježava u znak sećanja na 13. jul 1878. godine, kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država, kao i na 13. jul 1941. godine, kada je narod Crne Gore počeo ustanak protiv fašizma.

Praznik simboliše istoriju i tradiciju naše države, njenu snagu i trajanje, ali i mogućnosti uspješnog razvoja i svestranog napretka Crne Gore na njenom putu ka evropskim integracijama.

Poštovani sugrađani, želim vam da praznične dane provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju okruženi porodicom i  prijateljima.

Sa željom da Kotor svojim tradicionalnim i kulturnim bogatstvom, kao i budućim razvojem značajno doprinese razvojnim perspektivama Crne Gore”, Bukilica iskreno čestita 13. jul – Dan državnosti.

2 KOMENTARI

 1. Da,da hvala na lijepim željama-na najveći Dan Naroda i Narodnosti Crne Gore-u pasanih hiljadu godina postojanja naše male-a duhom,čojstvom i junaštvom velike Crne Crne,koja je zadivila i velikog mislioca Francuza Sartra!

  Isto tako,treba reći da nije bilo epohalnog svenarodnog Ustanaka jednog naroda-protiv tiranije “komunista-komunjara” i njihovih “jagnjećih brigada”- koji je kratko trajao od ljeta 1988 do zime-januara 13/14 1989 godine, sa dugoročnim posledicama-mi danas nebi smo ni znali niti slavili veliki Trinaesti jul 1878 godine,kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu priznata kao 27. samostalna država Jevrope-kojoj smo svakim svanućem nove zore sve bliži i bliži?!

  Hvala vam,na iskrenoj brizi i pažnji,kao i velikom vašem doprinosu koji dajete,u potonjih 25 godina,na/za razvoj i napredak Crne Gore i njenih Naroda!

 2. Hvala gospođo Majo Marijo-na iskrenim čestitkama!

  Posebna hvala drugovima Nikoli Bukilici,Ranku Krivokapiću, i ostatku-veselim “zlatnim orlićima” SlobinihDragihPionira/SDP/-bez kojih ne bi Crna Gora-Boka i Sandžak,ni znali za Dan državnosti-ali biše,možda, samo za Trinaestojulski ustanak 1941-što bi bilo i premalo za ulazak u Jevropu?
  Vaša epohalna pregnuća počinjena na “vašoj,tader,srpskoj novoj godini” 13/14 januara 1989 godine u zgradi Sekretarijata narodne odbrane-opštine Kotor ,uz doček “srpske nove godine” ostaće u trajnoj uspomeni sa trajnim posledicama-zastiđa,bruke i sramote V A Š E,što učinjeste Trinaestojulskoj antifašističkoj Crnoj Gori zarad kasapina sa Dedinja-ktitora SlobinihDragihPionira/SDP/…!

  Dragi “drugovi”-vaše “epohalno djelo”, od prije kvarat od vijeka…je ušlo u anale bezčašća-ne manje “vrijednih” od …jedne “sramotne podgoričke skupštine”-1918/19,sramotnoga 12.jula 1941 godine-kojima ste vi prišili i sramotno AB-kontrarevoluciju iz 1988/1989 godine..ne zabilježenu na prostorima Crne Gore u njenoj hiljadugodišnjoj istoriji!!!

  Na ultimu,dragi “drugovi” predlažem vam-da vi pripadnici “epohalnog moralnog posrtanja” -AB uspostavite obavezu da “slavite” i 10/13/14 januara 1989 godine,kada je samo “jedan narod” crne gore počeo “ustanak” za dobrobit i prosperitet neofašizma pod mudrim rukovojstvom kasapina sa Dedinja-“Slobe slobodo-kao pandan borbi protiv antifašizma(oprostite na mala početna slova?)-uz obavezno pucanje sa dvadest pet(25)plotuna sa TARACA “rahmetli”: Jugooceanije;Fjorda;Gumare;Eksportbilja;Jadrana Perast;Fabrike sapuna-Alen Livijera;Stanbenoposlovnog Centra Autoremont i td i ts?

  Što bi Njegoš,”genocidni antiislamista” reka:”POKOLJENJA DJELA SUDE…I KRVAVO PLAĆAJU VAŠE RAČUNE:::”!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].