Manjinski akcionari kotorske Riviere optužili Alena Kovačevića da ih je prevario

28
Riviera Kotor

Savjet Nevladine organizacije (NVO) Manjinski akcionari Riviere, optužio je na današnjoj sjednici izvršnog direktora Poslovnog centra (PC) Riviera Alena Kovačevića da nije ispoštovao ponudu za kupovinu preduzeća i Poslovni plan iz ove godine.

Na taj način je, kako su kazali, Kovačević, pored njih, obmanuo i državu Crnu Goru i Opštinu Kotor.

Akcionari navode da su tek prije dva dana došli u posjed ovih dokumenata.

“Njih u ime preduzeća za usluge i promet Yu Fax iz Beograda, vlasnika PC Rivere, potpisuje Alen Kovačević, ali ih ne realizuje kako je precizirano”, rekao je agenciji Mina-business predsjednik Savjeta manjinskih akcionara Riviere, Miljan Maliković.

On navodi da manjinski akcionari imaju 23 odsto kapitala u Rivieri i deset odsto u Yu Fax-u, ali da u skladu sa tim procentom nikada ništa nijesu dobili, jer im je stalno “servirana priča o gubitku”.

“Nevjerovatno je koliko je štetan i ugovor koji je zatim uslijedio, nakon čijeg je potpisivanja, beogradska kompanija postala jedini vlasnik koji obavlja poslove skupštine u društvima Riviera Industry i Riviera Promet, ali što ovjerava i Privredni sud u Podgorici”, kaže Maliković.

On dodaje da bi akcionari i to “progutali” samo da je nastavljen obećani proces proizvodnje sapuna, deterdženata i kozmetike, na čemu je po Poslovnom planu trebalo da bude angažovano prvo oko 60, a zatim i 120 bivših radnika, koji su prethodno ostali bez posla nakon stečaja Riviere.

Akcionari optužuju Kovačevića i da je rasprodao 25 miliona USD vrijednu opremu fabrike, ali i da je za poslove, kojim se trenutno bavi u Rivieri, ostavio jedno od najmodernijih visokoregalnih skladišta u Evropi.

“Kovačević ne govori istinu kada tvrdi da nije mogao da pokrene proces proizvodnje jer navodno fabrika nije mogla da dobije vodu. Pa svi znamo da je i to bilo riješeno najsavremenijim zatvorenim sistemom vode za hlađenje”, kaže Maliković.

Akcionari o svemu namjeravaju da obavijeste Mrežu za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i podržavaju gradonačelnika Kotora Mariju Ćatović, koja je, kako navode, prozrela namjere Kovačevića i u aktuelnim sudskim sporovima između PC Riveira i Opštine Kotor, nastoji da zaštiti opštinske interese.

Maliković je agenciji Mina-business predao na uvid i letak, za koji kaže da je ostavljen na brojnim adresama u gradu.

“U letku sa imenom i logom PC Riviera, opisano je identično izmještanje tri firme Bokeljke, Livnice i Riviere iz Škaljara u Industrijsku zonu 1984. godine, kao i da prve dvije kupuju Yu briv, odnosno Daido metal, a treću od Privrednog suda kupuje PC Riviera Alena Kovačevića”, navodi Maliković.

Za Bokeljku i Livnicu piše i da se Opština Kotor knjiži na njihovo zemljište u Škaljarima, a za 20 hiljada kvadrata zemljišta Riviere da ga kupuje Interdepo, preduzeće pokojnog Dragana Dudića za 75 hiljada eura.

Na drugoj strani je opisana Strategija Opštine Kotor u kojoj se navodi da je suština decenijskog spora PC Riviera i Opštine Kotor u činjenici da se “otimačinom PC Riviere od Alena Kovačevića nastoji zataškati slučajno ili namjerno gubljenje zemljišta”, do čega je došlo prodajom Interdepou, kao i da će za to i ostala pitanja na relaciji Opština-Riviera, koja nikada ne zastarijevaju, neko kad tad odgovarati.

Na letku se između ostalog postavlja i pitanje zbog čega jedino u slučaju Riviere, Opština Kotor ne želi zemlju u Škaljarima, nego u Industrijskoj zoni, za koju su svi sudovi presudili u korist sadašnje PC Riviere, prenosi Mina biznis.

Skala radio saznaje da gradonačelnica Kotora Marija Ćatović priprema krivični prijavu protiv vlasnika PC Riviera Alena Kovačevića.

28 KOMENTARI

 1. vajo-vasilije,probaj bar jednom da ne lazes i konacno odgovori na moje napade po stavkama koje sam ti polucio! Tvoje ” iskrene” cestitke dozivljavam kao zelju koju si polucio tvojim najmilijim,prije svega tvom potomstvu uz Amin!!!! Dakle,moram ti priznati tvoju potonju recenicu, da su crkve punane bivsih komunjara i udbasa i f….. poput tebe i tvojih najblizih moj mirusaninu dok ti ne kazem,vrlo brzo,iz kojih si Mirusa i od kojeg djeda i ujcevine!!!! I za kraj vasilije bolje i postenije je biti JOLE KOMUNISTA,PA JOS PREZIVATI SE DRINJAK,nego vasilije F….. i biti bez STIDA I SRAMA- NASLEDSTVA, “VRLIH” PREDAKA BEZ IMENA I PREZIMENA ,SKRIVENOG KAO POSTENJE NOCNIH DAMA ,TVOJIH VAJO BIOLOSKIH MAJAKA!!!!!!!

 2. vasilije,pošteđeću ti oca i tvoje,koje su sinovi Save Markova Drinjaka iz Miruša,liši najmlajđega Mladena koji pogibe od četnika u Skoča gori u Janičiće avgusta 1944 godine,pošteđeli od pogroma koji su zarađeni služeći Italijanima i Njemcima 1941/45,uz napomenu da ti tvoji “heroji” ne bijahu sa mojima u USTANKU 1941 od kraja maja do avgusta 1941 kada je bilo biti ili he biti za Srbe na prostoru istočne Hercegovine! Da te zamolim ostavi se porodice Dušana Jankova Komnenića,neka potonje dvije setre mirno žive u zbjegu-bježanju od sviojh Hercegovaca,tebe i tvojih,1991 godine napuštaju svoj dom u Cavtatu koji je oštećen “vašim” granatma-ništa robo i izdajico svoga doma!!! Za kraj ,ti ne pobi niti jednu moju konstataciju,no se i dalje “kitiš” novim lažima i podmetanjima! Znaš li kako su ti đeda po ocu zvali i znaš m vasi… li kako ti je i na koji način završila tvoja vrla ujčevina, ovozemaljsko postojanje??

  • Jole komunjaro, sire se pozdravi tvojoj malenkosti, ovoga puta ne iz Republike Srpske, nego iz Srbije, iz Novoga Sada, od sestara upokojeniog doktora Janka Komnenica, humaniste koji je tokom proslog rata spasio veliki broj ranjenih Srba i Crnogoraca, posebno protjeranih iz njihovih vjekovnih ognjista, kad u ono zlo vrijeme naidjose Tudjmanove zlocinacke horde.
   Njegove te sestre, kao skromne i bogoboljazljive starice pozdravljaju i zele sve najbolje, ali vjeruj mi, nemaju o tebi neko posebno misljenje. Rekose mi da ti zazelim srecan Bozic, pa Jole, neka bude po njihovoj zelji, Mir Boziji Hristos se rodi, Vaistinu se rodi. Ako stignes otidji zapali svijecu, isto su crkve pune dojucerasnjih komunjara i udbasa,

 3. Slušaj vasilije,ako su to ovi rođaci rekli o meni,ja ti garantujem da ću se o svom trošku objesiti na glavna vrata od grada Kotora!! Ako si izmislio,čuj me dobro ,seli iz Kotora,i ostati ćeš za bruku!!! Da li te sram za ova podmetanja? Prvo ne postoji Novica Drinjak,no postoji Novak pok-.Marka Savina Drinjak,moj rođeni brat od strica koji je do dolaska četnika na vlast 90.godina pasanoga vijeka bio generalni direktor “Trebinjetransa” u Trebinju.Nikada Novak nije radio u HET-u do dana današnjega,a u penziji je gotovo dvije godine,gdje radio u Bileći u transportnom preduzeću kao pravnik-nepodoban četničkoj eliti Hercegovine!!!!! Što se tiče mog drugog rođaka-brata od tetke iz Bileće,bivšeg direktora komercijale u Mlinu u Bileću,je čestiti moj rođak,koji je penzionisan, a prije toga vatao je “zjale” po Bileći zahvaljujući tvojim “prvoborcima” četnicima,koji u crno zaviše nekada ponosnu Hercegovinu,danas na izdisaju,gladni,žedni bez posla,a ti lopino jedna i dalje siješ mržnju i četništvo đe ga nikada bilo nije,uživajući u “blagodetima” koje ste braći Hercegovcima napravili u pasanim zlim i sramnim vremenima zahvaljujući pljački po Konavlima i Dubrovačkoj rivijeri,i sve to zahvaljujući vašemu i samo vašemu KASAPINU SA DEDINJA!!!! Dakle čuo si me ?!!

  • Postajes nervozan Jole, udbasu stari. Osim Novice i Milosava, puno te pozdravila porodica Janka Komnenica iz Mirusa. I oni o tebi “samo najbolje”, da je ziv Vlado Segrt, pa redom svi komunisticki zlotvori, ne bi te tako “nahvalili”. Cuvaj zivce Jole komunjaro, uhvatio si lijepe godine ali trebas jos da pozivis. Da posjetis ove rodjake u Republici Srpskoj, pa da cujes sto pricaju o tebi. Onako, iz prve ruke, mene je sramota o tome pisati. Dakle, cuo si me?!!

  • Jole,

   Ovi nasi iz Hercegovine se bas obraduju kad dodjes u “Bosnu” umjesto u Republiku Srpsku….odusevljeni su sa “Bosnom”…..pogotovo ovi iz Bilece,Trebinja…..samo im je tvoja “Bosna” napamet…

 4. vasilije,ti si nezahvalna individua,pa se duriš na svoje biološke napravitelje što te ,eto,za nesreću ovoga naroda, napraviše priučene komunjare-ali ne komunisti i špijuni a ne udbaši !!! Kada brljaš,kriviš,lažeš,podmećeš onda bi trebao da znaš da Miruša više nema,jer su potonula u dubine Bilećkog jezera davne 1967 godine,odprilike doživljela su sudbinu tvoje ličnosti što se tiče potonuća!! Zato moj (ne)znaveni vasilije uživaj u “ljuckovini” tebe i tvojih predaka i neka ti na zdravlje dolazi i donese sreće i radosti koliko i ti želiš ovima koji slave ovu, kako ih ti iz “milošti” zoveš “LATINI”,novu”LATINSKU” PRISTUPNO-PRESTUPNU GODINU!!!!!!!! Što se tiče mog odlska u Bileću i Trebinje,zbog kvara auta,biću prisiljen koristiti tvoje usluge ,pa moj vrli dragomane, prelaziti granicu Bosne i Hercegovine,radi sigurnosti prijelaza!!!!!! Za kraj u ime svih onih koji te “volimo” onoliko koliko i ti nas,hvala ti što si se sam bez prisle odlučio da se razlučiš od ljudi kojima ničim ne pripadaš!!!

  • Jole komunjaro, protiv moje volje opert se javljam, a po molbi tvoga rodjaka Novice Drinjaka iz Trebinja, radio u HET-u, dolazim ovih dana pa cemo zajedno u Republiku Srpsku, prvo kod Novice u Trebinje, do groba Jovana Ducica u hercegovacku Gracanicu, a ako budes imao snage, jer komunistima nije lako uci u crkvu, onda u Bilecu kod Milosava Cuknica. Oba te puno pozravkljaju, a sto mi rekose o tebi, necu ti reci, sramota me je.

 5. Čevljanine, kakve veze imaju Kilibarda i Dubrovnik sa ovim pokušajem otimačine kotorske imovine? Lupetaš gluposti. Otimačinu možda podržava taj 1% u koji ti spadaš a 99 svakako ne. To je istina a ti si možda imao interes od nekakvog Kovačevića pa moraz ovako da pišeš. Bravo majstore. nećeš uspjeti. Ni ti ni tvoji pajtaši.Sigurno!!!

  • Milane,

   Imovinu su oteli ovi sa vlasti zajedno pod ruku sa Kovacevicem…
   Zar ti nije jasno ko su njihovi najveci poslovni partneri:Keljemendi,Sarici,Kalic,Sinavatra,razne navodne irske,skotske,kanadske,ruske vucibatine itd..?
   Sto nam ucinjese od privrede,hotela?Ko je to uradio?

   Jadna je zemlja kojoj su prijatelji Taci i Ceku a neprijatelji svestenici i clanovi Matice srpske….
   To je zemlja u kojoj u drzavnoj upravi nema niti 3% Srba?Je li to znaci da smo mi glupi narod?Ne,naprotiv…Danas kad kazes da si Srbin gledaju te kao bijelog medvjeda(međeda)….
   Treba li da navijamo za vas gospodo,dok nas vi progonite?Necemo budite sigurni…Treba li da sada aplaudiramo vlasti koja se toboz bori za zemljiste Riviere,a ista ona je ko zna kakve dilove napravila sa tajkunima iz pomenute fabrike?

   Treba li gospodo da navijamo za vas dok nas vi istovremeno progonite?poslije svega, zamjeraju nama Srbima što navijamo za reprezentaciju Srbije u svim sportovima, za Novaka Đokovića, Milorada Čavića i ostale srpske asove. Posebno što svaku njihovu pobjedu javno i burno proslavimo na trgovima i ulicama Podgorice, Bara, Herceg Novog itd. A pogotovo što smo mi potpuno indiferentni za poneki sportski uspjeh njihovog Montenegra.

   Zamjeraju nam što ne cijenimo njihov Ustav, koji nas je izopštio, što ne poštujemo njihovu himnu i njenog stihoklepca Sekulu Drljevića ustaškog ratnog zločinca Necemo gospodo navijati za vas,ni u sportu a kamoli u cemu drugome…pa neka navijaju Keljemendi,Taci i Kilibarda !

 6. Gospon Cattaro nemojte mnogo spominjat Njegoša jer to u ovoj i ovakvoj Crnoj Gori nije poželjno ovo je vrijeme Kilibarde i njegovih sljedbenika koji su jurišali na Dubrovnik pa od velikih Srba postadoše ne Crnogorci nego Dukljani. mislim Cataro da su takvi danas vaši politički miljenici jer su obrnuli ćurak.Ne zaboravite obrnuće ga oni opet samo ako zatreba.Puna podrška Vasiliju i znaj da nisi sam, ima nas više nego dovoljno da im kažemo NE

 7. Tuzno je kad ljudi vise vjeruju MANS-u nego sudovima, ali trenutno je realno da tako bude u Crnoj Gori.
  Oko ovog slucaja i raznih prodaja mnogo je toga mutnog. Jedino je jasno da je budzet Opstine Kotor ostao uskracen jer se prakticno darivalo. Da li su privatni racuni nekh rukovodioca Opstine popunjeni trebali bi Sudovi da provjere. Oce li?

 8. Tačno si čuo vasilije,da ne idem preko granice u Republiku Srpsku,nego ide kod najbliže rodbine,rođaka i unuke,preko granice Bosne i Hercegovine u Trebinje i Bileću!!! Inače Mirušani-opština Bileća Bosna i Hercegovina su me znali kao njihovog unuka,sinovca,rođaka rođenog u Prčanju u Crnoj Gori ! I da bi bio do kraja jasan,da da vasilije potičem iz partizanske porodice Komunista boraca sa Neretve,Sutjeske i drugih bitaka za oslobođenje Jugoslavije od tvojih predaka tih vjernih slugu-gamelaša fašističkih okupatora i domaćih izdajnika!! Za kraj,moji striče “zahvaljujući” tvojima koji su ih ocinkarili i špijali radi pranja sopstvene biografije-sramnih obraza,okončaše na Golom otoku.No,tebi je sve strano i nejasno,jer ja za LJUDE kojima je istina potrebna u ovim zlim vremenima,koja ti i tvoji oćete,silom na sramatu,da vratite na sramne 90.godine pasanoga vijeka! Neće moći vasilije nasledniče onagara,ja ti jemac!!!!

  • Jole, u Trebinje i Bilecu ne smijes, u Miruse mozes samo nocu,da te niko ne vidi, prekidam svaku diskusiju s tobom, grozim se komunjara i udbasa…

 9. Nema Vasilije ,nema komunizma,ali ste ostali vi koje su komunisti u dokolici “pravili i sunetili”,zar ne??

 10. SVIM GRAĐANIMA RIMOKATOLIČKE VJEROISPOVIJESTI OD SRCA ČESTITAM VELIKI NJIHOV PORAZNIK B O Ž I Ć!!

  Tripo kućo,lijepo si rekao i citirao velikoga vođu kootajkuna Crne Gore,a bogami i opštine Kotor,šjor Alena Alenovića alijas Kovačevića,koji reče neđe jesenas: “Ko drugome jamu kopa sam u njoj upada”! Pravo da ti kažem,lijepo sam se ustresao i prepao da mi Alen Alenović-Alernovići ne završe ka Ive Sanader,jer prije nego su ga uhitili,na onoj čuvenoj konferenciji u Saboru Hrvatske,reče:”Ko drugome jamu kopa sam u njoj upada”! Ive reče i ne fali?! Oće li zaboga ovaj naš “Ive”-Alenović pasati ka što je pasa Ive? Uh,ne daj bože, e bi smo morali u Kotoru starome gradu,jopet otvarati kuću Marka Beceno?!

  • Pa valjda je Bozic, Hristovo rodjenje i tvoj praznik. danas poredkatolika slave i pravoslavci, protestanti. luterani…Jole, ne budi uskogrudan, nema vise tvoga komunizma.

   • Gospodine Vasilije umijete se narugat drugima, mada mislim da čestitka Božića nije za ruganje.Posebno ne od Vas koji se ističete kao Srbin, Kotoranin i Bokelj. A nešto nijesam vidio Vašu Božićnu čestitku ljudima koji su Rimokatolici a Vaši su sugrađani, ili ja slabo vidim…ispravite me ako griješim.
    Gospodinu Jolu Drinjaku svaka čast , čovjek se sjetio da čestita Božić, znači i da poštuje svoje sugrađane…

    • Gospodine Cattaro, ne rugam se i ne stidim svoga grada, Kotor se zove, a djed mi je pricao da se nekada zvao Cattaro, u zlo vrijeme, koje izgleda jos postoji u vasoj ogranicenoj svijesti.
     Bozic slavim s prijateljima u Grckoj, a oni ce samnom u Boku 7 januara.
     Divite se Joli, i trebate…
     Hristos se rodi!

     • Gospodine Vasilije, mislim da je vaše stanje svijesti ograničeno a ne moje.Ja nijesam rekao da se divim nikome, rekao sam da je čovjeku svaka čast jer se sjetio i čestitao svojim sugrađanima Božić, dok Vi tako “svjesni” to nijeste uradili…A vaš đed je znao što znači Cattaro i kada se tako zvao dok vi samo mislite da znate, i to su bila zlatna a ne zla vremena za Kotor.Zla vremena su nastala od 1918 god na ovamo od kada se pitaju ljudi vašeg shvatanja i svijesti, sujetni i zatrovani politikom i nacionalizmom….
      Njegoševim citatom završavam svoj komentar jer je svaki dalji suvišan.
      Njegoš : “Budale su s očima slijepe koje vide, a zaludu vide.”

    • Drago mi je Cattaro da sam pogodio o kome se radi.”Zlatno je vrijeme bilo kad se Kotor zvao Cattaro, a svo zlo dolazi 1918″. Bolje nebi napisali ni Mussolini ni Broz da su kojom nesrecom zivi.
     Cattaro, nije tebe puno briga za Crnu Goru, muka ti je malo dalje, kriminal i korupcija u “”Lijepoj tvojoj” je li tako?

 11. Ništa se Vsena ne svaljuje na Kovačevića. Radila sam 20 godina u Rivieri pa vidim što sam dočekala. Sve je slagao što je rekao. Govorila sam to na skupovima sindikata radnika ali su svi šutali. On nas je sve prevario. Ako je još neko kriv, stiće ga vjerujem svaka pravda

 12. Ko drugome jamu kopa, kazao je nedavno Kovačević u jednom od serije napada na Opštinu i njenu gradonačelnicu Mariju Ćatović. Kako stvari stoje, Kovačević je sam sebi iskopao jamu i čim se sve činjenice ugledaju svjetlost dana on upada u nju. Sudovi će valjda odrediti svoj posao kako treba. Moraće samo Kovačević i da kaže koji su mu se to članovi opštinskog vrha DPS-a izvinjavali za sudske procese koje je pokretala gradonačelnica Kotora da bi zaštitila interese Opštine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].