Mandatar: Ako imate vjeru nećete se zaraziti pričešćem istom kašikom

2
Zdravko Krivokapić

Mandatar Zdravko Krivokapić kazao je da je koronavirus prebolio na nogama i da je to saznao kada je uradio test na antitijela.

“Izvinjavam se što na sahrani mitropolita Amfilohija nisam imao masku. Ja sam na taj način iskazao nepoštovanje iako pouzdano znam da sam kovid prebolio na nogama, a to govore antitijela. Preležao sam koronu i ne znajući da je imam”, rekao je Krivokapić u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Govoreći o pričešću istom kašikom sa mnogim drugim vjernicima i upitan da li vjeruje da se na taj način ne može prenijeti virus, mandatar odgovara da je to poseban trenutak kod svakog vjernika.

“Ako imate vjeru, nemate nikakvih problema, nećete se zaraziti pričešćem”, kaže on.

Upitan da li smatra da su mjere besmislene ako postoji vjera, Krivokapić kaže “naravno”.

“Vi znate da čovjek koji dođe, slava mu i milost, pod Ostrog, ako dođe sa vjerom, da će štošta da doživi kao preporod. Pričešće je poseban čin i naravno u istoriji se nekad postavljalo to pitanje. Ovo je praksa koju crkva propisuje”, dodao je Krivokapić.

2 KOMENTARI

  1. ROBINSON
    “NE ODUZMI MI BOŽE VJERU ALI ME OSLOBODI VJEROVANJA” Ovako se to kaže na jenom mjestu u Jevanđelju po Jovanu, koje se rijetko citira, moguće i zbog toga što je nerazumljivo za većinu vjernika. Među takve nesumnjivo spada i budući premijer Z. Krivokapić, koji stvara efemernu konfuziju mješajući vjeru i sujevjerje. Da je moguće vjerom pomjerati planine to ne spada čak ni u domen apokrifnog, a da se “vjerovanjem” može odoljeti pandemiji – e to je čak i iznad nivoa već poslovične gluposti. Istina nije pozvao “čitav svijet na jednu kaši8čicu” jer taj vid pričešća zasad djeluje samo na pravoslavce. Bezvjerni naučnici se zbog toga polomiše po zagušljivim i skučenim laboratorijama da nađu vakcinu, umjesto da lijepo i bjelodano svi pređu u pravoslavlje. Umjesto da se zamajavaju sa vakcinama, – mogli bi da pomjeraju planine. Tako bi sačuvaj Bože i mandatarova kandidatkinja za ministricu čega sve ne “vjerovanjem” mogla da pomjeri Mauzolej sa vrha Lovćena.A koliko je njena vjera nezdrava toliko će i Mauzolej ostati tamo đe mu je mjesto!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].