Maloljetnik zbog pomorske nesreće kod Budve osuđen na 120 sati društveno korisnog rada

1
Budva

Sutkinja Osnovnog suda u Kotoru Momirka Tešić Marović izrekla je danas vaspitnu mjeru pojačanog nadzora i posebnu mjeru društveno korisnog rada od 120 sati sedamnaestogodišnjem M.S. iz Beograda za izazivanje pomorske nesreće 11. jula u budvanskom akvatorijumu u kojoj je poginula Maja Šljivančanin, a njen vjerenik Vladimir Stanišić povrijeđen.

Vaspitnu mjeru pojačanog nadzora sprovodiće Centar za socijalni rad u Beogradu koji će pratiti ponašanje maloljetnika.

Podsjećamo, M.S. je osuđen jer je, upravljajući gliserom, iz nehata izazvao pomorsku nesreću na otvorenom moru kod Budve, kada je udario u barku u kojoj su bili Šljivančanin i Stanišić.

Maloljetnik je tvrdio da nije vidio barku ispred sebe.

Osnovni sud u Kotoru je sredinom avgusta prihvatio jemstvo u iznosu od 332.000 eura koje je ponudila porodica M. S. kako bi se od optužbi za izazivanje nesreće branio sa slobode.

Maloljetni M. S. je, kako se navodi u nalazu vještaka, prouzrokovao pomorsku nesreću jer se nije pridržavao međunarodnih pravila o izbjegavanju sudara na moru kao i člana 10 Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].