Maloljetnik koji je prskao drugove biber sprejom biće premješten u drugu školu

0
Arhiva_Osnovna škola Branko Božović foto škola

Nastavničko vijeće OŠ ”Branko Božović” potvrdilo je predlog Odjeljenjskog vijeća da učeniku devetog razreda koji je prije dva dana sa fantomkom na glavi poprskao drugove u učionici biber sprejom i jednog druga udarao palicom po leđima, bude izrečena vaspitna mjera premještaj u drugu školu. To je saopštila direktorica škole Biljana Stamatović.

“U procesu donošenja odluke, Vijeće se rukovodilo time da izrekne mjeru koja je u najboljem interesu svih učenika. Sve naredne aktivnosti sprovodiće se u skladu sa zakonom i predviđenim procedurama”, saopštila je Stamatović.

Podgorička policija je juče po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv maloljetnika starog 14 godina koji je juče u Osnovnoj školi Branko Božović, ušao u učionicu sa fantomkom na glavi, te je sprejom sa nadražujućim dejstvom prskao po učionici, a zatim maloljetnom drugu zadao udarce palicom u leđa.

Incident se dogodio prije dva dana u osam sati ujutru tokom školskog časa.

Djeca su, kako je Portal RTCG izvijestio, u pratnji roditelja prebačena u Klinički centar Crne Gore na ukazivanje ljekarske pomoći.

Inače, biber sprej može da se nabavi u slobodnoj prodaji i koristi se za samoodbranu.

Izaziva nepodnošljivo peckanje kože suzenje očiju, kašalj i stezanje u grudima.

Standard  Izvor: RTCG

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].