Mališani i kotorski vatrogasci o zaštiti i spašavanju u slučaju potresa

3
Kotorski vatrogasci ispred OŠ "Njegoš"

Eduard Kovacic

Eduard Kovačić

Podizanje svijesti o zaštiti i spašavanju u slučaju zemljotresa, naziv je projekta koji ovih dana sprovode kotorski vatrogasci u osnovnim školama kotorske opštine.

Ovu edukaciju organizuje Sektor za vanredne situacije i civilnu bezbijednost  MUP-a Crne Gore, uz podršku Evropske komisije, a kroz program koji se bavi zaštitom i prevencijom kao i odgovorom na prirodne nesreće u zemljama Mediterana.

Projekat će se sprovesti u 62. škole, a ciljna grupa su mališani 6. razreda, ukupno 5 hiljada đaka, kaže za Skala radio Eduard Kovačić, komandir opštinske Vatrogasne jedinice.

U okviru tri planirane faze kotorski vatrogasci zajedno sa predavačima ovih dana obilaze kotorske škole sa svojim vozilima i opremom za spašavanje.

Vatrogasci učenike upoznaju sa sistemom rada službe zaštite uz kratka uputsva o ponašanju u toku i poslije eventualnih zemljotresa.

Mališanima je posebno interesantna oprema koju posjeduju u vozilima, zračni jastuci, hidraulični teleskopi, agregati i poseban alat kojim se sječe beton i željezo.

Djeca na ovoj edukaciji dobijaju odgovarajuću brošuru, majice i pištaljke, kao ovih dana u Japanu, kako bi se brže oglasili unesrećeni pod ruševinama ili sličnim nesrećama, objasnio je Kovačić.

Veliko interesovanje učenika za rad kotorskih vatrogasaca
Vatrogasno vozilo jedva prošlo od nepropisno parkiranog

3 KOMENTARI

  1. Interesantna je tablica na ovo nepropisno parkirano vozilo, ako smijem da primjetim, PG-MN služba je služba ?

  2. Bez njih ništa, s vama dragi pompijeri je sigurniji život i vazda ste prvi u nevolji za pomoć! Humani ljudi treba vam plate dati tri puta više od ovih koji samo zbore a ništa ne čine i politički se sakrivaju iza funkcija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].