Mali, ekskluzivni hoteli u Kotoru za platežne goste

5
Perastra

Sanja Branković

Sanja Branković

Budući da Kotor nema velikih hotela i da jedini nekadašnji hotel “Fjord” godinama tone sa irskim investitorom koji je u međuvremenu bankrotirao, u suret turističkoj sezoni izbrojili smo male privatne hotele u Kotoru, kojih je 25.

Samo su dva hotela većih kapaciteta sa nešto više od 100 ležaja i to “Teuta” u Risnu kategorije 3 zvjezdice i hotel “Vrmac” na Markovom rtu sa dvije zvjezdice.

Ostli hoteli na području kotorske opštine su manjeg kapaciteta, ali se izdvajaju svojim ambijentom i ekskluzivnošću.

Takav je hotel “Perastra” u Perastu, hotel “Forza Mare” u Dobroti i Butik hotel “Astoria” u starom kotorskom gradu.

U predivnom ambijentu baroknog Perasta smješten je hotel “Perastra” sa 4 zvjezdice koji raspolaže sa 11 luksuznih enterijerski različitih aprtmana.

Hotel “Astoria” se nalazi na Trgu od brašna u Kotoru i smješten je u palati Buća jednoj od najznačajnijih kotorskih palata koja je  sagrađena  krajem 18. vijeka.

Koncept dizajna hotela “Astoria” oslanja se na misteriju starogrčkog alfabeta, sa posebnim mističnim značenjem.

U predsezoni cijene u “Astorii” se kreću od 105 eura u jednokrevetnoj sobi do 160 eura u apartmanu za dvije osobe.

U sezoni je noćenje u jednokrevetnoj sobi 160 eura pa do 230 eura u apartmanu.

hotel Astoria

Hotel “Forza Mare” okićen sa 5 zvjezdica je na pjeni od mora u Dobroti .

Originalnan i ekskluzivan, ovaj mali hotel proglašen za najbolji mali hotel u Crnoj Gori, raspolaže sa 10 stilski različitih soba, a gostima je na raspolaganju spa centar, privatna plaža, bazen, teretana, parking.

U glavnoj sezoni cijena originalnih soba, specifičnih naziva i atmosfere, kao što su Afrika i Kina iznosi 200 eura, zatim dabl delux sobe su 250 i 280 eura.

Cijene će i ovoga ljeta u ovom hotelu biti na prošlogodišnjem nivou.

Osim pomenutih, mali hoteli u starom gradu su: veoma ugodan i savremen hotel “Vardar” na glavnom gradskom trgu, zatim hotel “Cattaro”, garni Hotel vila “Duomo” , hotel “Monte Cristo” i hotel “Marija”, saopštila je za Skala radio Sanja Branković iz loklane Turističke organizacije.

5 KOMENTARI

  1. A kakvi crni hoteli! Astoria-parking na rivu Forza-mare 4 parkinga,sauna 2m2,bazen isto,plaža-betonska ploča.A svi ukupno 20-30kreveta nemaju!

    • Dobro zboriš Kuriozna…forca je nešto u starome gradu…Oli Šimko ili Ivanšević…Oli Šarić oli…No moram ti spjegat NOVITADE…Šimko exchange officer u ime Revizorskih zvaničnika zakupio mjesta za kioske i exchange aparate kod fontane!!!…ALI FRKA BATO…Tu je mlađani suvlasničko,vlasnički zamjenik direktora Repišić…Što će biti???Kompasion…E baš mi je ovoga Šimka Žaa..tu neće bit mjesta da bijelom limuzinom dostavi krempite,GREOTE…No će se sudarit sa električnijem vozilom…Greote

      • hahaahaaaahhaahhahahahahahaahahahah maki mali,nepravda? meni je zao sto ovaj drugi nije dobio kioske, a Shimko elektricna vozila.. Mozda bi ovome drugome,koji je BY THE WAY u opstini, bolje odgovaralo da ne vozi elektricna vozila?Nije to na njegovom nivou.. ali,sto da se radi,tako je kako je!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].