Mala nepažnja dovoljna za veliku vatru

0
sa mjesta požara

Eduard Kovacic

Eduard Kovačić

U kotorskoj opštini požarna sezona je već počela, statistički 15 dana prije uobičajenih požara minulih ljeta, čemu je doprinjela i jača bura ovih dana, kazao je za Skala radio Eduard Kovačić, komandir Opštinske vatrogasne jedinice.

Svakodnevno vatrogasci imaju intervencije i gase šume, sitno rastinje, a veći požar bio je na Vrmcu gdje je gorjela stara deponija smeća uz zidine austrijske tvrđave, gdje se godinama nalazila deponija.

Iako je ova deponija zatrpana debljim slojem zemlje, neko je uspio da je zapali i danima je dimilo sa tog mjesta, objašnjava Kovačić.

Vatrogasci su u nedjelju 26. juna ponovo na toj deponiji prosuli više desetina kubika vode, što ne znači da je ugašena, jer smeće dugo gori.

Stoga  Kovačić predlaže da se ova deponija ponovo zatrpa novim slojem zemlje, što je najbolji način gašenja.

On apeluje na građane da se pridržavaju odluke o zabrani paljenja vatre na otvorenom, kao i na nadležne da pojačaju nadzor jer smo svjedoci podmetnutih šumskih požara svakog ljeta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].