Maksim Mandić: Nacrt plana zaštite od poplava na javnoj raspravi

4
Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja

Maksim Mandić

Shodno nacionalnoj strategiji o zaštiti i spašavanju, sve opštine u Crnoj Gori su dužne da donesu planove zaštite i spašavanja u slučaju poplava, zemljotresa, požara, tehničko tehnoloških hazarda.

Stoga je Opštinska služba zaštite i spašavanja Kotor, u saradnji sa Direktoratom za vanredne situacije i njemačkom institucijom GIZ počela sa izradom planske dokumentacije.

Odbornici opštinskog parlamenta su na posljednjoj sjednici usvojili Nacrt opštinskog plana za zaštitu spašavanja od poplava, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite.

Zaključeno je da se ovaj Nacrt da na javnu raspravu u trajanju od 30 dana uz korekciju nekih nepravilnosti koje su uočili odbornici.

Nakon toga, neophodno je krenuti u izradu novih planskih dokumenta.

Plan zaštite spašavanja od poplava je prvi u nizu planova koji se moraju izraditi u veoma kratkom roku, a potom i ostali, kao što je plan zaštite od požara i jedan od najbitnijih za ovo naše područje, Plan zaštite od zemljotresa, kazao je Mandić.

4 KOMENTARI

  1. Maksim i cijela ekipa sluzbe za zaštitu i spasavanje su profesijonalci cast im svaka i cijela CG treba da se ugleda na njihov rad i strucnost, Svaka vam cast.

  2. A lijepooo te vidjet Maksime pored tih zastava! Dobri ste svi zajedno i samo tako nastavite. Vi ste ekipa za postovanje i ponos vaseg grada!

    • E to ti nekome smeta moj Kiroslave.Bandijere moraju biti sa 4S za gospodu čak i iz skupštinskih klupa. Ali nema im je evo su opet izbori potvrdili, ma su im svi njiohovi zaposleni u CG, čak i u opštinu i nije ih stid.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].