Magarcima do tvrđave Sveti Ivan

5
magarci nose materijal na San Đovani

Jedinstveni kotorski bedemi u dužini od 4,5 kilometra za posjetioce se otvaraju u ponedjeljak 16. aprila.

Ovih dana Skala radio je zapazio da se materjial to jest šljunak, pijesak, cijevi za ograde i ostalo, magarcima prenosi do tvrđave San Đovani.

Tamo se na riskantnim mjestima postavljaju konopi i zaštitne ograde sa tablom upozorenja na opasnost na pojedinim djelovima.

Do bedema su otvorena  dva ulazna punkta, sa Škaljarske pjace i sa Parila, na kojima se  prodaju ulaznice po cijeni od 3 eura.

Ovo je za Skala radio kazao Damir Počanić, koordinator za gradske bedeme, i dodao da se popravlja stepenište i zidovi na svim opasnim mjestima.

Budući da se očekuje intenzivna nautička sezona biće i prihoda od ulaznica na gradske bedeme, jer se  turisti neizostavno sa kruzera u obilasku gradu penju i na bedeme.

5 KOMENTARI

  1. Dragi citaoci i gledatelji,ovaj bjondin se u Dalamaciji zove tovar-na njega se tovari!U Hercegovini-Mostaru rodnom gradu nasega…zovu ga kenjac,jer kenjci kao ovaj nas na ovom portalu od doba pojave njegovog blizanca burazera Alena Kovacevic koji je usput kestenjast-vidi sliku!!! E sada,dragi moji ovaj bjondin je kod nas glavom i bradom i zovu ga Bjeladin Humac u prevodu na naskom Bjelrikalo Humac- skaljarski! Prema sopstvenom kazivanju -priznanju zove se Ilija,a prezime dobio po pretku Bjeladinu Humcu sljeglog u civilizaciju na sinje more- iznad planine HUM-Herecegovina! Kako mu je prezime-nagradno pitanje?Sam ga je priznao-ali od velikog post festum “srbovanja” sa Bokeljom nece vam odgovoriti-angazovani su na temu: snimanje hrvatske emisije u Tivtu “Lijepom nasom”! Dakle,konacno je jasno zasto je jedna politicka partija u Kotoru izagnala iz svojih redova nasega kenjca Bjelrikala Humca saalitetno da napravi,recimo,”radiotelegrafista i njegov brat itog zanimanja”???mozvanog Ilijau! Nije zbog njegovog zivota-ima ga za namjensku upotrebu,ali je zbog glave koju ne vidite bas najbolje na gornjoj slici !! I za kraj jopet nagradno pitanje: Sto moze kvalitetno da napravi,recimo,radiotelegrafista???

  2. bolje da natovare ove magarce iz opstine,sto po vas dan ne rade nista,no ispijaju kafe po starom gradu,taman da zarade platu!

    • Dobro zboriš Brziću, ne vade se mnogi iz kafana i terasa đe se vidi i đe ne vidi usred radnog vremena.Zato im i odgovaraju tarace do po trga da ima mjesta

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].