Mačak Mihailo prkosi nasilnicima

187
mačak Mihailo prkosi nasilnicima

Mačak Mihailo ljut od nasrtaja bijesnih prolaznika pokazao je svoj raskošni talenat.

Fotografiju nam je poslao naš saradnik Svenska Neznalovski iz Hamburga.

187 KOMENTARI

 1. Uvaženi čitaoci,pisci komentara,uključuju ći i mene koji sam pod strašnom “manijom” gonjenja kako reče vrli “dr. kuljača”,uz moju nadu da će dijagnozu,ipak ,polučiti njegovim”saborcima”,ali zato sačekaj mo kraj moga “komentara”,možda da “zaradim” (ne)maniju nego dijagnozu:istinski strah od onih što M r z e?!
  Ne krivim nikoga zbog dužine trajanja i broja komentara,a ako bi i “optužio”,onda bi “optužio”,bez griže savjesti, gospodina Stasu,moga (iz)genera(cije)tora?! Zašto njega? Pročitaj te, s početka njegov komentar!
  Mačak Mihailo,trajao je,kako stvari stoje,punih 18 dana i proizveo rekordnih 175.rekao bih ,sve odreda,odličnih KOMENTARA!! Ne daj bože,da svi jednako i isto mislimo,tada bi mislilili p l i t k o,što bi bilo i opasno za naše umove i razume!Što me opredijelilo da pišem ovaj kometar? Prije svega,”dijagnoza” koju mi “priši” vrli “dr.kuljača” i pismo Kotoranima ,uvažene ,u istinu, Gospođe Marije Čolpe,poznate novinarke i poslenika kulture Crne Gore!
  U samom početku,prije svega,u cilju obezbijeđenja pregleda moje unutrašnjosti i dobijanja “valjanije”dijagnoze,počeću sa imenima onih čiji su “komentari” bili naj naj ,u svakom pogledu,jer se mora “zboriti pravo,a sjedati možeš i na krivo”,pa zato” kreni kolo da krenemo i ove ljude spomenimo i to zarad istine i samo istine” :mira,vitana(Erceg),tadija,vesna,dr.”kuljača”(Kuljača,ne daj bože),zoran radojević,gordana vasojević,grešna popadija,mirko i slavko(uh,kuku i lele zemljo voljena),dragoranin bord direktora,mare,rade marčeta,neda,vjera,jelena savojska,rajko(sa fakuliteta za potop Jugo…?),branko,tina,vido,estera,tiradur,selma,rumica,kate kapuralica,savo kovačević,samuilo,tito( Kuku nama noramalnijema zatobom TITO,danas za dovijeka,kuku-ne daj bože),altair,dare senka,VERA sa veljim slovima(ona je jedina po njenom kazivanju izvanjac-ne mrzim nikoga-vjeruj te mi), marina,dejo,bobo,jere i drage?! Nema zbora,sve viđeniji od viđenijega,ljepši od ljepšega,pametniji od pametnijega i da dalje ne sričem,uz ogradu ako sam kojim sučajem koga preskočio,to nisam uradio namjerno,a još manje zarad zle namjere! Zato,ako se ko nađe da je preskočen,neka se preko ove iste “pošte” prijavi i upiše u ove “vječne” za sva vremena?!
  Da bi ste shvatili i sa razumijevanjem pročitali,posebno molim “dr.kuljaču”,da predhodno pročitate “gradivo”-komentare od Slavka Mandića ” o Svijeći,kotorskim piscim…(NEKI,KOJI NEZNAJU NI SEBE,A LI ZATO ZNAJU ŠTO I KOLIKO PIŠU NAŠI PISCI),KOMENTARE: NA NACRT ZAKONA O ZAŠTITI PRIRODNOG I KULTURNO ISTORISKOG PODRUČJA KOTORA,IZBOR OPŠTINSKOG ODBORA D P S-aKAO I DRUGE LEKTIRE SA OVOG PORTALA,NAMIJENJENE SVIM UZRASTIMA?!

  Gospođa Marija Čolpa je poručila Kotoranima,sve to vezano za dešavanja iz pasnih dana,ponajviše vezano za našu(ne)kulturu,u svim uslovima rada,življenja ,lijepog pisanja i ponašanja : “UVAŽENI KOTORANI,KADA BI SVI IMALI PETLJU KAO SLAVKO I DUBRAVKA,PA SE POTPISIVALI PUNIM IMENOM I PREZIMENOM ISPOD SVOJIH VAJNIH IZJAVA I IZJAVICA I KULTURA BI IMALA DRUGAČIJI OBRIS,SVIJETLO……EHO”.Ne mojte se prevariti ,pa pomisliti -ovo onaj manijom gonjeni Jole Drinjak,piše sebe radi ! Ne ,ni pošto,jer on je napisao svima koji imaju potrebe za pročišćenje duše i svega onoga što ljudima fali u kariznim okolnostima-vremenima(pravda-nepravda),najčešće izazvaniim ponašanjem “svojih” idola iliti ,nažalost,vlasnika naših-vaših glava! Iskren da budem,više bi volio da odem na onaj svijet,nego da mi se desi,kao vama mnogijema,da imam vlasnika nad svojom sopstvenom glavom i po poslije 70 ljeta lijepog i sadržajnog života,jer ona je moja,pa kakva da je ?!

  Neka svako nađe sebe u ponuđenu moju” pisaniju” i neizbježnu ponuđenu literaturu(komentare,onih poštenijih i pamtnijih od nas)-a ako se ne nađete,ja sam kriv i prihvatam dijagnozu vrloga “dr.kuljače”,ali moram iskren biti ,pa reći da sam u strahu ,da kojim slučajem nije ovaj naš dotur,onaj isti što izvadi zdravome čovjeku zdravi bubreg(slučaj dubrovački)?!

  Na kraju krajeva od svih krajeva ,najviše volim ;nekada-biće opet,ponosnu HERCEGOVINU,ZEMLJU PREDAKA KOJI STIGOŠE IZ CRNE GORE ,KAO KALUĐEROVIĆI U SLIVLJE KOD TREBINJA ,OKO 1615/20 GODINE I RODNU GRUDU BOKU I TO KOTORSKU-PRČANJ KOJA JE POČIJEVALA,A NADAM SE, DA ĆE OPET,NA BRATSKOJ LJUBAVI I SLOZI SVIH NJENIH ŽITELJA,BEZ OBZIRA NA VJERU,NACIJU,ODAKLE SU “ŠLJEGLI-SAŠLI”,BILI NAŠI ILI NJIHOVI!! NE ZABORAVITE,BEZ TOGA BOKA NE BI POSTOJALA I BILA BI KAO MAJKA KOJA JE IZGUBILA SINA JEDINCA!!! NEDAJ BOŽE VIŠE NIKADA OVE BRUKE-EPIDEMIJE KOJA,ČINIMI SE, POPRIMA OBLIKE EPIDEMIJE?!!!

  DA BI SMO SE PRISJETILI DA SMO IPAK LJUDI I DA NAM JE TO JEDINA OBAVEZA U SVIM USLOVIMA,S OPROŠTENJEM KOJE TRAŽIM OD GOSPOĐE MARIJE ČOLPE,ZAVRŠAVAM OVAJ KOMENTAR KOJI ,TO SAM SIGURAN,NEĆE BITI PO TAMAN SVIMA,SA POZDRAVOM GOSPOĐE MARIJE KOJA PORUČILA KOTORANIMA,A BOGAMI I SVIMA KOJI OVO PROČITAJU : SRAM NAS I STID BILO,KAKVI SMO!!!!!!!!

  SVI VI-MI ,GORE,DOLJE,LIJEVO,DESNO,ČUJ TE ME: JA SE ISKRENO STIDIM! A VI DRAGI MOJI OPONENTI,BUDITE BAR JEDOM U ŽIVOTU ISKRENI,PA PRIZNAJTE,JER TIME SVIMA ČINITE ŽIVOT BOLJI,LJEPŠI,SADRŽAJNIJI I ISKRENIJI,BEZ MRŽNJE I POTONJIH NAMJERA????

  • Pozdravljam ovaj tekst, vidi se da je Jole Drinjak dobar i pošten čovjek. Jole skidam kapu a pogodio si me u srce tamo dje pišeš o/
   Na kraju krajeva od svih krajeva ,najviše volim ;nekada-biće opet,ponosnu HERCEGOVINU,ZEMLJU PREDAKA KOJI STIGOŠE IZ CRNE GORE ,KAO KALUĐEROVIĆI U SLIVLJE KOD TREBINJA ,OKO 1615/20 GODINE I RODNU GRUDU BOKU I TO KOTORSKU-PRČANJ KOJA JE POČIJEVALA,A NADAM SE, DA ĆE OPET,NA BRATSKOJ LJUBAVI I SLOZI SVIH NJENIH ŽITELJA,BEZ OBZIRA NA VJERU,NACIJU,ODAKLE SU “ŠLJEGLI-SAŠLI”,BILI NAŠI ILI NJIHOVI!! NE ZABORAVITE,BEZ TOGA BOKA NE BI POSTOJALA I BILA BI KAO MAJKA KOJA JE IZGUBILA SINA JEDINCA!!! NEDAJ BOŽE VIŠE NIKADA OVE BRUKE-EPIDEMIJE KOJA,ČINIMI SE, POPRIMA OBLIKE EPIDEMIJE?!!!

   Od danas ne dam nikome da riječ prozbori na tebe-svi smo mi porijeklom otale.A sve ove z………e ne primaj k srcu ljudima si uljepšao život i ti i svi ovi komentari. Veliki pozdrav.

  • Brate Jole SVAKA TI JE NA MJESTU casti mi i obraza. U pravu si Macak Mihailo osvjetla svima obraz a ovim komentarom, odnosno textom si postidjeo sve nas jer je ovo ISTINA.

  • Nemate vi gospar Jole maniju gonjenja nego vas je sve ovi macak Mihailo pomamio. Čitala sam prepisku i dopala mi se kako svako razlicito reaguje i ima svoj sud.Bilo je tun i peckanja ali sve do mjere gornje i donje. Lijepo je bilo čitat vas svija. Pozdrav za vas gospodine Drinjak a da ne bi mačka Mjiajla ne bi bilo niti ovija komentara.Pozdrav za krasni Prčanj. Lijepo je ka se svi slože ka prsti na šaku.Jer danas nema više fevruar no se mačke gone i u april i avgus i svaki mjesec se ćeraju tako da vi je ta manija gonjenja svudje medj nas. Svi se gone i ćeraju i moramo se navić na to. Ne šekirajte se no mi stojte zdravo i veselo gospodine Drinjak.

 2. Eee gospa Mira, meni šaljete u krevet kao da sam mali, a moj predlog vama da više brinete u domaćinstvu kuvati i ‘pospremiti a ne petljati okolo na komentare. Moje nije da sudim jeli je u pravu ili ne nego mi se sviđa njegov komentar kao pravi novinar odnosno književnik. On nije od juče u Kotoru nego je i rođen tu i ima pravo dati svoje mišljenje.

  • Maki ko mu brani neka pise meni se svidja da se prepirem i svadjam. Dosadno mi je doma, muz mi je na brod pa barem malo nekoga desavanja a ne monotonije.Nemojte mi zamjerit. Sinovi i scer me ne obadavaju svak svojega posla ja ne mogu samo spremat doma po kuci. Ne volim po kafama i po komsiluku nego bas volim da petljam kako ti kazes i ja sam ti prava spica skandalo.E bas hocu. A ti se nemoj srdoit.

 3. Poštovani gospodine Jole, ne mogu vjerovati da ste postali legenda u replici i ne samo u Crnoj Gori nego i šire. Postali ste slavan i popularan. Vama nema nikog ravnog u replici komentara. Vi biste trebali u velikoj državnoj funkciji i popravili ugled države Crne Gore. Ovo vam piše vaš nekadašnji autostoper Kotor-Bečići i obratno. Puno pozdrava sa podrškom iz Škaljara

  • @maki.Jes gospar maki Jole je i u Burundi i Kongo postao slavan sa replikom i komentarima. Nek popravlja ugled drzave nedje drugdije u u njegovu drzavu Kirgistan i bolje bi sacuvao kokodrile u Niger no brave odje po ovijem brdima. Ajte maki vi poc spat i laka vi noc i u san vam dosa Jole Drinjak ispod planine Velez.

 4. grešna popadijo,ne originalnijeg imena ni orginalnije mržnje prema svemu što je korjenima bilo vezano za pravoslavlje!! Od srca cijenim i istinski volim iskrene koji ,bez imalo stida,ne kriju svoje životinske korjene!!! Grešna popadijo,ti sve znaš pa i to da smo na livadi?! Tačna informacija! Čekamote da dođeš i da nas m…. do mile volje.Požuri,jer ne znamo što će mo sa svojim viškovima,moja mila grešnice i to popa-dijo!!!

 5. Gospođo,rekoste da ste Vitana Erceg,ne mojte ponižavati izuzetno i cijenjeno BRATSTVO ERCEG,kojega niste dostojni,zato prestavite se punim imenom i prezimenom i adresom i telefonom,u protivnom Vi ste vrsta iz reda uličara iliti poturača noga ljudima u mihohodu,uz obavezno skrivanje zbog zaplitanja u masi.-narodu?! U životu i radu imamo sam sreću da sam upoznao mnoge ljude tog prezimena,sve od Kotora,Prčanja,Tivta i do Šibenika!! Da vas zamolim ,ne blatite gospodu ERCEGE,kumim Vas bogom!!! Čini mi se da ste i Vi napravili istu grešku,kao i Vaši predhodnici,pa ste greškom,Vašu dijagnozu stanja vašega duha,”prišili meni.Ne mari,jer se to dešava i pametnijim i umnijim, od Vas ,kao recimo,u konkretnom slučaju ,onim doturima onomadne u Dubrovniku,za razliku od Vas ,oni nisu zamijenili dijagnoze,nego zdravi bubreg zdravome čovjeku.
  Gospođo,recimo,da ste ono što bi ste željeli da ste,a niste,ali ste zato ono što ne biste željeli biti,a jeste,uzdržite se dijagnoza i opisa vaše ličnosti,jer to nikoga ne zanima, to je Vaša intima?! Zar ne uvažena ,(po)grešno (pre)stavljena???

  • Molim Vas samo da Vi ne branite moje prezime i da mi ne objasnjavate ko sam i od koje familije. Vi kao da ste posisali svu pamet ovoga svijeta. Svugdje se mijesate kao zacin C i u svakoj ste corbi mirodjija.Kumim ja Vas i Vi cuvajte Vasu intimu, jer svacija bolest je intima a Vi Vasu iznosite kao na pjat svima. Mene Vasa bolest ne interesuje ni malo.

 6. de-re boro kuljača,dereš li dereš,samo deri ,na žalost, i ti posebi sudiš i smudiš pa dijagnozama se”jakaš”,a sebe ne izliječi,kukala ti majka!! Čini mi se,a i reklo bi se, da si ti čuvajući bekice od Blizikuća do Paštrovske gore(ako je vjerovati “tvome” prezimenu),u čobanskoj dokolici izučavao “narodnu medicinu” i tako nauči da dijagnoze “bolesnike” treba objavljivati u javnosti ,u uslovima kada se proti pacijenta ne vodi sudski proces,pa u tom smilsu sudski vještak,u konkretnom slučaju,postaje kao nešto nalik na tjesne tanjge koje se tiskaju u bliznivu?!
  Ti de-re dade dijagnozu,koju prihvatam ,jer sam shvatio da si, greškom, opisao svoj pomućeni UM,kao posledicu kompleksa niskog inteziteta’!!!
  Za kraj,dozvoli da ja, uz rizik, iznesem dijagnozu tvog pomućenog-pobrkanog UMA:” NE BLATI I NE PONIŽAVAJ ČESTITO BRATSTVO ČESTITIH PAŠTROVIĆA,JER ONI NIJE SU ZASLUŽILI DA SE POD TIM PREZIMENOM JAVLJAJU UMNOBOLNI ANONIMUSI POPUT TEBE,ŽELJNI AFIRMACIJE,O TUĐEMU TROŠKU,ČIME PO SVAKU CIJENU SKRIVAJU” BOLESNU,” PO MNOGO ČEMU, PROŠLOST PREDAKA?! ZATO,LIJEČI DOKTORE LIJEČI SVE ONE KOJI TI SE PUŠTE,ALI TI JE MOJA PREPORUKE BOLJE LJIJEČI SEBE OD SEBE,KUKALA TI MAJKA,IPAK,NE DAJ BOŽE?!!!

 7. dr vasilije,ne sujmam u tvoju medižinu,ali oprosti. tvoj mediokritetski v(f)okabular u sukobu je interesa sa tvojim medicinsko humanitarno hipokratovim govorom-trtljanjem,uz komentar da ti je uža specijalnost veterina(molim životinski svijet da oprosti jer oni su dostojni mog poštovanja),pa izvoli i nastavi da liječiš tvoje pacijente kojih ima na ovom Portalu?! Ti sebi teško možeš pomoći,jer te sprečava ona stara…. ,”da se pita ne pravi od merde?! Ali zato, otiđi do stručnjaka,da ti ublaže more što te izluđuju ,u mržnji ,koju ispoljavaš prema Neretvi i njenim prostorima,đe kaniš da nas “iseljavaš”,da bi iliječio svoju dušu,a li ne i obraz kojega ste izgubili upravo na Neretvi!!!
  Dakle doktore,ovdje se ne radi o dijagnozi:maniji gonjenja,nego se radi o dijagnozi: GONJENJU SVIH ONIH KOJI NE MISLE KAO VI,KOJI SE NE KRSTE KAO VI, KOJI SU OD VAS I VAŠIH PREDAKA ZA TRI KOPLJ VIŠI U LJUDSKOM SMISLU I ŠTO JE NAJVAŽNIJE NE UMIJU DA MRZE KAO VI!
  doktore,vrijedno je pokušati,i ako ja mislim da ti nema spasa,jer ubiše te geni iliti nesretno tvoje nasleđe?!!!!

  • Ja se ne krstim jer sam ateista a nemam nista protiv ko se krsti i ide u crkvu a ti se zaklinjes u bliznicu.Koliko je zla u tebe jadko maleni.Procitaj Ibzena i njegovog Narodnog neprijatelja ako uopste znas citat jer sve sto zboris SRIČEŠ.

   • Moj Vasilije dobri ,Jole DRONJAK sujma sujma ali ne patise koliko je napastan i grintav.Njegove pjesme objavila Skala a moju nece. Ljuta sam samo tako i to im necu lako oprostit. Cenzurisali su me. Ne zele da slusaoci ispolje pjesnicki talenat.A Jolu je sve dozvoljeno.

 8. Gospodo urednici.Molim Vas da uklonite sliku ovog jadnog macka, sto se nalazi iznad ovih komentara,jer ce i on pocrvenjeti od stida sto su komentari ovakvi.

 9. Hvala ti vasilije(ne miritaš sveto ime,ti znaš zašto?),što (ne)svjesno) priznade preko sopstvenog jezika,da se krijući liječiš đe liječiš,bježeći od Dobro-te đe ti je stanište,a bogami i bivak na duže vrijeme,zarad sopstvenih saznanja da sve što se grbavo rodi,vrijeme ne ispravi?! Zar ne?? Za kraj,vasilije,ne krivim ja tebe što si (pri)glup rođen,ali te upozoravam ,da ćeš biti isključivi krivac,ako glup i(ne)znaven umreš,zato pamet na svoje mjesto,a pomoćni objekat koristi da bi na njega sjedao,jer to je njegova osnovna-konstruktivna namjena?! Ćao ljudino,ćao?!!!!!!!

  • Ne lijecim Jordane, ne lijecim se ja, nego lijecim druge. Ali, tebe ne bih lijecio, ti si neizljeciv slucaj, ali ima kolega, pa neka probaju, nista ne mogu izgubiti, kao ni ti pamet, koja ostade tamo daleko 1942. kad si Jordane, tamo pod Neretvom, ugledao svijet. I opet ti kazem, setaj Jole setaj, od Vrmca do Stoliva, pa preko Veriga do Lepetana, da se procistis.

 10. Eduarde,kako reče generacijo,prihvatam e smo generacija(no i u to i u tvoje namjere sujmam…),pa ti prelažem evo ti moj telefon: +382-32 302 976,na koje- ga ćeš dobiti od automata-sekretarke,sve što te zanima?! Ovo,što prelažem je prventiva-“(s)klopka”,kojom se štite mnogi znani i neznani koji neznaju đe je Kotor,Boka itd,a još manje znaju da je Kotor imao POZORIŠTE?! Zato Eduarde,generacijo,telefon u ruke i tamo đe obrćeš čeka te auto-mak se častiti ED-u…?!

  • Jole tvoja je bolest manija gonjenja. Sve sam tvoje tekstove analizirao i dosao do ovog zakljucka. Anamneza ti je ta.Pa sad vidi kome se treba obratiti.Zelim ti puno uspjeha u lijecenju. Ubeđen je da mu svi rade o glavi. Da ga ogoravaju i omalovažavaju. Da protiv njega rovare i spletkare. Da pokušavaju da ga onemoguće u svemu što preduzima i što bi da preduzme. Da smeraju da ga gurnu u propast, unište. Ne veruje u bilo čiju dobronamernost. Smatra je opasnom maskom, čiji je cilj da ga zavara i uspava, a iza koje se kriju najpodmuklije namere.

   Uvek je na oprezu. Bezopasnima drži samo one koje ima u svojoj vlasti. Samo one koje je uspeo da slomi, lišivši ih volje i misli. Nepokolebljivo je uveren da mu tuđa misao misli samo zlo i da je tuđa volja uvek volja koja mu može samo zlo naneti. Otuda njegova potreba da gospodari svima oko sebe. Tako se brani od nasrtaja koje unapred pretpostavlja.

   Jedini način da se čovek oslobodi manije gonjenja je da prihvati sebe onakvog kakav jeste, sa svim svojim vrlinama i manama, spsobonostima i slabostima, mogućnostima i ograničenjima. Bez samopreza, bez mahnite mržnje prema sebi i bez samoosude,Tek kada se počne prijateljski ophoditi prema sebi, Jole će poverovati da se i drugi ljudi prema njemu mogu odnositi sa prijateljstvom i bez zadnjih namera.

   • Zašto je to tako? Zašto Jole Drinjak vjeruje da ga proganjaju i da žele da ga unište? Čovjek opsednut manijom gonjenja zapravo proganja samog sebe. I ovo duboko i ogorčeno neprijateljstvo prema sebi samom prenosi na ljude koji ga okružuju. Tako se bar djelimično oslobađa nepodnošljive unutrašnje napetosti, rođene iz podvojenosti na vlastito biće koje surovo sudi i vlastito biće kome se sudi.Čovjek puput Jola koji vjeruje da o njemu svi rđavo misle, sasvim sigurno rđavo misli o sebi. Iako toga najčešće nije svjestan.Čovjek koji vjeruje da bi svako da mu nanese štetu i da ga, po mogućnosti, uništi sebe svakodnevno oštećuje i uništava.Što se čovjek sa više neprijateljstva odnosi prema sebi, to je uvereniji da je okružen sve samim neprijateljima. Zato Jole, izbori se sa bolescu od srca ti zelimo.Promijeni se barem malo.

 11. Gospođo Gordano Radojević,čemu vaša ljutnja,pa Vi ste rekli da ja provjerim ko ste?! Za svoju(ne)”sreću” ja poslušah Vas i nastavih da pišem BASNE(Vi ne-znate da sam ja basnopisac)’! Svaka sličnost mojih likova, iz basne,sa nekijema sa ovog Portala,je puka slučajnost?! Neko reče, da Boka i to još Kotorska,ne bi bila što je da nije zafrkancije na račun naivaca i naive kao prvca modernog “plesa” u buri replika politite koju,ipak,vjerujem da Vi baštinite?! Ne ljuti te se,jer i sprdnja je sastavni dio života puka i pučana?! Zar ne????

 12. Cjenjeni prijatelju Jole,
  vidim da poznajes puno ljudi pa bi te zamolio da mi pomognes se prisjetiti vremena
  kada je Kotor imao Pozoriste, direktor i glavni reziser je bio Ivo Begu a iz Prcanja je glumijo Toni, on je jedno vrjeme radio u zeljzari od Smita u gradu, njegovog se prezimena ne sjecam, mozda ti znas pa mi napisi, jeli ziv kako je.

  U tom vremenu sam bio ton majstor. Pasa tenpo. Hvala Jole generacijo.

  • Eduarde lijepo ste pitali Drinjaka a jos Vam je lijepse odgovorio taj vaspitani covjek dobri i mnogo posteni.I jos ga nazivas prijateljem a on tebi
   Eduarde,generacijo,telefon u ruke i tamo đe obrćeš čeka te auto-mak se častiti ED-u…?! Yna se dje to. Ovo vi je psovka. Pa vidjeli ili ne kako Jole suje i cera postenoga covjeka u mjesto rodjenja.

 13. Samim tim što ste rekli da sam iz reda uličara potvrdili ste ko ste i što ste a ne poznajete me, Ja Vas nisam vrijeeđala nego sam Vas savjetovala da ne tražite lijeka Vašoj duševnoj boljki jer ga nećete nikada nać, Srdačno Vaša sugradjanka, koja kada bi Vam dala telefon ili adresu ni do Gospod Bog, Vi biste mi dosadjivali jer ste osoba sa dubokom depresijom i nagonom za isticanjem i slavom jer ste frustrat na kub a ne na kvadrat.Zato Vam je bolje ležat doma sa gospodjom drugricom, štrikajte sa njom u ove početke zimskih dana, popdjite nekada na ribanje ako Vas hoćedu ribe, ali ne vjerujem jer Vi volite da turate sve i svata u bliznicu i pripadate LGBT populaciji. Niko Vas ne dira i slobodno možete sa Vašom bliznicom dje hoćete. Ovo je vrijeme tolerancije i treba bit tolerantan.Mirno mi stojte doma i ajme Vašoj famelji od Vas.

 14. Veliki pozdrav za Stasu i za,kaže da ga vabe, Zoran(a) Radojević(a),adrese oboj(g)ice “post restant”- vrata od Šuranja,ble..blej…ble,Velikim majstorima Velike Primorske lože/uličara,jer (ne)mogu da prevale preko gubica/turina kako im je ime i broj staništa,da bi im boga gospoda dao ,u kojega su vjerovali,kad je bila u pitanju borba za stolicu i punaniju bliznicu ?!! Za kraj ,zbog pomanjkanja “kondicije”,parafrazira ću advokata Toma Filu,koji se “proslavio” braneći Kasapina sa Dedinja,idola ovih “Velikih majstora”,kad reče jednom prilikom: “Nikad se nemoj svađati(Jole) sa budalama( Stasa+Zoran r/R =…?),jer ćeš izgubiti na kondiciji” / laži+podmetanje+mržnja svake boje+licemjerstvo+”ljudskost duha i tijela”+optika= O V A J PAR/ !!!!!!!

 15. Pozdrav za Jola Drinjaka, čovjeka koji je prilično otvorenog garda ( kao Beneš) nastupio, ali kome nemam što zamjeriti u komentarisanju. Sjajno je pogodio suštinu gnjilosti i razotkrio sve mane palanačkog duha mjesta u kome živi i države kojoj pripada. E, je li to ponekad teško čut sagovornicima, jeste. U tome je i draž.
  Oni bi pričali o njokadama kostanjadama, slavama i badnjacima…

  • Dragane Sepelju odnosno Jole ti si najpametniji od svih i podji u casino na kocku i zavrti rulet pa dje se zaustavi a njokade, kostanjade i badnjake ostavi nama a ti razvij zvjezdu petokraku posred cela.

  • Pozdrav za Dragana Šepelja, čovjeka koji je prilično otvorenog garda(kao JOLE) Yašto živiš u gnjilu državu ako ti se ne svidja nadji bolju.Ako ne želiš da živiš u palanku onda se preseli nedje dje je po tebi svijet, dje je Europa.Mene je odje lijepo, prelijepo drugu državu nemam i ovu ću voljet a ti ajde pakuj se pa traži dje ti je lješe.

  • Hvala Bogu i Sv.Vasiliju sto Jole dobi istomisljenika. Lakse je udvoje, uzmite adrese pa se dopisujte. Nas ostale oslobodite vaseg prisustva, a ako bas necete, poslacu vam adrese pet najboljih psihijatara od Joletovog Mostara pa do Stoliva, jer u Vrmac ih ima nekoliko i nijedan ne pomoze Joletu. Setaj Jole, uzivaj u (socijalistickoj) penziji.

   • Svaka ti ja na mjestu Bravo Vasilije ne moze se zivjet od ovoga Jola. On obrivao pensiju a mi cemo sto on oglodje.No da sakupimo neku pomoc preko Crvenoga kriza da mu se pomoze za nabavit kosulju za stavit mu preko glave i pameti.

  • Kotor grad svjetske bastine. Bravo Sepelju Dragane kad zivis u palanku. Ti i slicni tebi jako vole ovaj kraj i Boku. Bas si veliki patriota a mislim i pravi Crnogorac-BRUKO.

   • Odma’ da se razumijemo…NISAM patriota, čak ni lokal varijanta, prezirem patriotizam. Duboko prezirem sve one koji se pozivaju na patriotizam. Meni dođe kao kompliment kada mi spočitate da nisam patriota.
    Kotor i Boku jako volim, to su moj grad i regija. Za razliku od ponekih komentatora, ja primjećujem vidni zaostatak Kotora čak i za donedavno bezpogovorno deklarisanim palankama , poput Tivta i Budve. Kotor je , žovijalno rečeno, pokušaj grada koji živi od stare slave. Sve novo što je urađeno u Kotoru je degradirajuće za nekoga ko bi živio u gradu.
    Za par godina će, ako se nešto drastično ne promijeni, Kotor biti spavaonica tivatskim sezonskim radnicima…
    Da nema pomoraca i kruzera, bili bi kao Majdanpek i Kuršumlija. Dno dna…

    • Dragane Sepelju kako mozete tako da mrzite Kotor sto zivite u njega. Kad je Vama on dno dna. Vi ste bezkrupulozan. Sto vi konkretno imate od kruzera… ja imam prijatelje. komsije, famelju i drage ljude,poznanike i ljude koje susrecem u grad, na rivu, na pjacu i oni cine ovaj grad. Vas nijesam srela da me oraspolozite i da me ubijete u pojam kako je Kotor palanka dno dna kao Kursumlija ili Majdanpek. Vi ste nesretan covjek i to duboko nerzadovoljan sa svime i svacime zazto podjite kod sexologa da vas lijeci

     • Anastasia,

      draga moja … Zamislite kada bih htio biti bezobrazan pa reći za Vas da ste kokoška ili ćurka, vrijeđaujći i te korisne i lijepe pernate životinje, a vrijeđajući i Vas ; to ne bi bilo fino i zato se uzdržavam od toga.
      A nije da pomalo možda niste to i zaslužili, svojim praznim pisanjem.
      Dragan Šepelj voli Kotor, jer je to moj grad; bio, jeste, a sva je prilika da će i ostati. Ako se kojim slučajem drznem primijetiti da neke stvari ne funkcionišu kako treba u Kotoru, isključivom zaslugom sadašnjeg i prošlih vođstava Kotora, nikako ne znači da ga ne volim ili da odustajem od njega. Ne odustajem ni od Vas, nadajući se da će te se eventualno uz minimalni napor pretvoriti u neku plemenitiju pticu, labuda ili sovu, npr.
      Primjećujem da je Kotor sada palanka jer nudi palanačka zadovoljstva, liše onoga što su ostavili predci, nudi turbo folk, lošu spizu, prosječan smještaj, šporko more, zapuštene spomenike kulture…a i Vi ste dokaz da je palanka, jer palančani na kritiku reaguju upravo tako kako ste Vi reagovali, određenom paranojom i intelektualnom nezrelošću.

      Pozdrav

 16. Moj Mihailo.Kako si samo lijep i pametan,ali te neko mnogo naljutio.Sigurno su te pitali da li poznajes Jola Drinjaka.Nego budi sretan sto ne znas da citas i pises.

 17. Marija,Marica,Mara,Maruška,Milena,Mileva,Milanka,Magdalena,Marinela,Marijana,ali nikako da potrefim na Mare,izvedeno od mora-pustoga;mora sinjega,mora plavoga,Mora crnoga,Mora sjevernoga,ma reći ću,pa neka pukne kada odavno puca,pa ova moja opo-najka Mare je tipičan primjer iliti oriđinal Mare ispred bolnice ili Gurdića ljeti kada isti presuši,pa se zato kaže: “prema svecu i tropar,zar ne Mare svih laprdala,kako ti reče,svijeta i mora sinjega?!

 18. Puno pozdrava dvojcu brez kormilara,ali sa pedigreom Gospa od anđela i Gospodinom bože te sačuvaj njegovoga stida iliti srama/zastiđa?!!

  Gospođo Gordano Vasojević,niste predmet mog interesovanja! Trebalo bi da ste od Petrovića Njegoša, da bih se poklonio i raspitivao za Vaš raskošni talenat i divan kulturno-humanitarni govor/jezik,kojim potvrđujete i dalje vaše postojanje kao anonimusa?! Da bi nastavio sa Vama komunikaciju,potrebno je da date punu adresu,mjesto boravak i telefon.U protivno Vi ste ,ljutili se ili ne, iz reda uličara,koji u gužvi,sa leđa sapliću prolaznike i bježeći natrag u mase-narod!

  Ombre Zorane Radojeviću,ti si i dalje anonimus.Prijavi punu adresu sa mjestom boravka i telefonom,u protivnom prestajem sa komuniciranjem. Znaš ombre,anonimusi su uličari,ali samo kada vređaju i lažu,a nesvjesni su da sebe čašćavaju.To što se ti ombre stidiš kako reče: “…i stidim se gluposti ljudskoga roda”,je tvoje pravo?! Ombre,da znaš da bih se i ja stidio da sam na tvom mjestu,ali samo zato što se ne iskazuješ pod pravim imenom,nego si dalje anonimus,iz tebi poznatih razloga,koje kod tebe,to moraš priznati,izaziva stid,a bogami i crvenjenje,kojega nisi svestan,moj ombre?!

  • Jole,
   ti iovako krv popi, a ne da ti damo broj telefona i adresu. Besposlen si covjek, ko bi se tebe liberao, osim tvojih doma, sto bi im svanulo da pocnes odit po tudjim kucama da laprdas.
   Penzionisi se vise, uzmi barku i udicu, samo se ne naginji Boga ti mnogo, da ne cinis rabotu sluzbi spasavanja, jer nema vajde da te more plakne, ni ono ne skida ljudsku sporkecu.

 19. PUNO POZDRAVA GRUPNOM PORTRETU ,”UMIŠLJENIH VELIČINA”,A PLITKIH I TRULIH KORJENA !!!! GOSPODO, VI DOLJE-GORE IZV(OB)JEŠENI ZDRAVI I VESELI BILI!!!!!

  GOSPOĐO JELENO ,da li ste od ili,SAVOJ(A)SKA,sa ushićenjem i od srca prihvatam vaš poziv!!!! No,da bih bio u punom sjaju i kondiciji,molim Vas da mi pošaljete dimenzije vaše,(preopasa,iliti trbuha,junačkih ,mužjakovih,pleći iliti ramena)to radi pravljenja adekvatnog sjedala(kao nekome ko je od Savoja),ne pripada samar,a ono će poslužiti prilikom jahanja da vas nebi nažuljao!!!
  Uživaj te Jeleno-Jeco od ,uz,niz,pod mojim ljepotama lišene lijepog ukusa,lične kulture,ali vaše koja je poduprta “kulturnim”dostignućima i tiradama duboko skrivennih ispod tuđih otrcanih imena,kojima se štite prava imena “kulturnih poslenika našega maloga drada?!!!

  ĐE SI RADE MARČETA,”BORČE” za herojsku i junačku otadžbinu,kako mi se predstavi 22.10.2011 godine u 22:29 časova??Istini za volju toga dana nisi pominjao ovu tvoju”ljubavnicu”(neka mi oprosti što je s tobom upoređujem)?! Rade Marčeta,priznajem da vam se osavremenila ta “VAŠA V O S tehnika,pa znaju đe te krava čeka?!!Imam informaciju,od marvenoga doktora,da ova tvoja “ljubavnica” ima životnu želju da je ti još jednom osjemeniš,kao potvrđeni “heroj” otdžbinskog rata koji “pogibe” na ljubavnici koju su mu njegovi pronašli u mojoj “štali”?! Dođi ona te čeka,ali predhodno javi se telefonom da te (sa)čeka,e se može trefiti da je na ispaši! Rade Marčeta,o meni i mom ratovanju pročitaj na ovom portalu,baš danas sam o tome pisa!Što se tiče VELEŽA,tu je stvar dosta komplikovana?! Rale,ja sam rođen,dobro si “informisan”,ispod V..,ali ne VELEŽA,nego VRMCA i to 12.09.1942 godine.Dakle,ako opet kreneš u etničko čišćenje po receptima tvog idola Kasapina sa Dedinja,ovog puta nećeš-te uspjeti,ja ti jemac!
  Na kraju Rade Marčeta,sve to nije razlog da ti ne poželim sreću i zadovojstvo,pod “zlatnim” samarom Made in Prčanj,na koji će da sjede i da te i dalje”uspješno” jašu vlasnici tvoje tabula raze?!!!!

  DRAGI STASA;KOJEG POZNAJEM BOLJE NEGO TI MENE,KAKO SI,DA TI JOPET NIJE KAKVA POTREBA, DA TI BLIZNICU SPAŠAVAM?ĐAO PONIO I TU MOJU (NE)KULTURU PRI TVOJIM POTREBAMA??!!!
  Lijepo si počeo 15.10.2011 u 11:52 časa,a bogami i divno predložio, misleći e neznam ko si,kakav si i od koga si,to što nisi okle misliš da si,nego si otamo odakle su takvi,je tvoj problem i više niči?!!! Stasa,ti se opet javi 28.10.2011 godine,(igrom slučaja na Svetoga Šimuna ala slučajno ? )i to u cik i zora 00:53,u vrijeme kada se tvoja vrsta prvi put oglašava svako jutro,za ne vjerovati je?! Dragi Stasa pričati o mojoj (ne)kulturi,a biti (ne)kulturan i voditi dialog sa nekim,ne gledaju ći ga u oči ili putem ele.pošte i to pod tuđim imenom,bez trunke “hrabrosti” ,ništa drugo nije nego nekulutura nad nekulturama,koju neminovno prate i pojave nacional-mržnje,koja ti i nije ,reklo bi se ,baš strana?! Zar ne ti, koji me dobro poznaješ? No ,neće biti iznenađenje,ako me ti tvojim stečenim-štetnim špic skrivenim nametima nazoveš,ali to je već tvoj problem “ombre”-“bre” kojega bolje poznajem nego ti mene?!
  Na kraju,ne mogu a da ti ne kažem,na koga istinski ličiš sa svojim ponašanjem i “dobronamjernim”savjetima,meni kojega “dobro” poznaješ!Bez uvijanja,ličiš mi na one likove-uličare koji idući kroz narod,često zapinju nogu onima koji idu ili trče pored ,a ti krijući se iza tuđeg imena podapinješ li podapinješ,kao svaki iz tvoje “vrste”!!! Za razliku od tebe,ja nisam zlonamjeran,lukaviji od tebe jesam i ako je to vrlo vrlo teško biti,već noramal čovjek koji sa pravom branim ono što sam na pošten način stekao,ne podapinjajući noge drugome da bi preko leševa-grobova dolazio do “bogastva”,u konkretnom slučaju ,kao ti i ini ….?!!!!!

  Nedo,greška! Meni je prezime Drinjak,a ne Srbin! Nedo meni je Srbin ,nešto što sam primio od predaka,vjerjum mi nisu me pitali za to! Da su me pitali ,ko zna bih li prihvatio njihove predloge ,polazeći od ćinjenca kakvi vas sve ima na ovom nesretnom svijetu,pre svega zahvaljujući vama sa malim slovom koji se pišete! Protiv sile se ne može ,jer davno rečene “kakva jeđa ,takva međa”,moja Nedo!!!!

  Vero Srbijanko,odavno te nema,mora da si u berbi maginja?! Vero,za tebe i samo za tebe,ako budem bežao,pobeći mogu samo ispod VRMCA,brda na čijim sam obroncima,na pjeni od mora, rođen 12.091942 godine,i to samo pod uslovom da se tvoji,ne daj bože i u kam se stanilo,sunarodnici opet pojave i nastav đe su prije i poslije 1918 godine “časno” ,da ne može biti časnije “rabotali”protiv ovoga naroda?! Za kraj,red je da te pitam,kako si sada sa “depresijom”,da li se još stidiš od dela Srba,odnosno da li si i dalje postiđena od (ne)dela tvojih sunarodnika iliti Srbijanaca????

  Dragi moji i moje,a rekao bih po stilu da ste mužjaci,sve to nije razlog da kada me sretnete,da mi (ne)nazovete samo “pomoz bog”,kao lozinka da ste ipak”živi”?!!!!

  • Postovani gospopdine Drinjak, Vas bi stvarno Skala radio trebalo da placa jer ste se toliko raspisali da bi bilo humano da Vam daju honorar ali da ga iskljucivo dobro upotrebite-ZA LJEKOVE i da odite kod ljekara i travara jer ocito da Vasoj bolesti lijeka NEMA.Puno ime i prezime mi je Gordana Vasojevic. Pa se raspitajte ko sam i sto sam i cime se bavim.

  • Jole ima pravo i svaka mu je na mjestu. Vama cini mi se mnogima smeta ovako nesto. Britkost otvorenost i stil mu je na nivou Tanje Torbarine, i da ima iko pametan u crnogorskim novinama, odmah bi mu dao KOLUMNU da vodi o dnevnim, ai proslim dogadjajima, Mnogo toga bi izaslo na vidjelo. Ovo se zove samo slobodom javne rijeci i slobodom stampe. Ovakvi ulomci izlaze svakodnevno po hrvatskim srpskim i ostalim evropskim novinama. JOLE SVAKA TI CAST samo naprijed. Hrabar si , britke rijeci i konciznog stila. Takav je bio i Miljenko Smoje, samo on je isao malo vise ka humoru, ai ti bi mogo stilom kad bi te malo manje mucile ova nase svakodnevne muke.

 20. Hvala Skala radiu sto nam je omogucila da preko njenog portala dobijemo pravu sliku o osobama za koje smo mislili da ih poznajemo od rodjenja,a koji su ,bez obzira na to sto se predstavljaju pravim imenom i prezimenom,u stvari pravi kameleoni,nevaspitani i nekulturni,ciji se fond rijeci sastoji iz ;torina,samara,bliznica,vodokotlica i jos nekih slicnih rijeci,koje stalno upotrebljava.

 21. Vido,legendo-lešinaru,ovo potonje nije moj izum ni krštenje tvoje,već je to epitet,koji je tebi i sličinijema,nadio publicista i novinar CRNOGORAC bez ostatka Boro Milovanov Krivokapić,Cuca iz Plemena Cuca ,Ustavotvornog plemena,u svom feljtonu o Đilasu pod naslovom: ” Crna Gora stalno pita kad će Đido da zamijeni TITA “?????? Pričaš nevezano,s brda s dola,u ulozio PP dipleše vlasnika tvoje glave-tabule raza ?! Pominješ naše-tvoje i moje,nedaj bože,drugarstvo,te CK, tvoju pripadnost SK,pa sve do mjesne zajednice đe si i dalje na fonu SK?! Tragedija na jednome mjestu, đe ti oćeš da sabiraš,silom na sramotu, dobre i najgore iliti ljude(ja+ moji) i ne ljude(ti+tvoji preci)?! Znaš li rezultat tvog sabira ? Da ti pomognem: Vaš imovina-kapital je za sva vrena:Izdaja Domovine i priključenje KASAPINU SA DEDINJA= gubitak dostojanstva o trošku naroda koji i dalje stenje pod vašom sramotom ,ne ponovili se ni u arheologiji,da bog da!! Vido ,mene za Mostar i Velež veže zvijeda petokraka koja taj tim i tu planinu veže za progresivni svijet od 26.juna 1922 godine kada je stvoren Radnički športski klub VELEŽ MOSTAR.Ja nijesam ispod Veleža,nego ispod V R M C A gdje sam rođen i gdje su rođeni oni što su me rodili,tačnije 12.septembra 1942 godine.Dakle,ako iko treba da se vraća na polazne položaje,to si ti i oni tvoji koji niste ,po svom biću i po mnogo čemu, pripadnici ljudske vrste,već pripadnici vrste čije je stanište u torinama iliti torovima…!!!!! Lešinaru,tebe brka moja vjera koju ti istražuješ po diktatu ,ali zaboravio si da sam ja rođen u Prčanju,gdje čojstvo i junaštvo caruje duže nego što traje država Crna Gora,koja ti je,ako se ne varam,trn u oku i poštapalica koja ti- služi da puniš bliznicu, u nedostatka obraza i časti koju su ti potrošli preci?!!!
  Vidače,ti si tvoje i poštenje i tvoga CK,kojega si poštovao i još poštuješ potrošio na one krave sa Grude-Konavli,koje je Crna Gora već platila-isplatila zadruzi u Grudi u visini 350 hiljada evrića!!! Pitam te, čijih evrića,članu CK SK-MZ, potrošenih na sjemenjenju konavojskih krava i njihov povraćaj u staništa gdje ste im obraz oduzeli kravama i vama moj dobri i deboto pošteni Vidače-Vido-
  Vidiku-Vidika naše sramote od istrebljenja poturica do današnjih dana! Živio i veselio se koliko i ovaj narod sa vama?!!!

 22. Vido legendo- l e š i n a r u,u pravu si da sam u pozadini,ali samo onda kad si ti i tvoji na “frontu” zastiđa i moralnog posrtanja i to samo vaše nacije koju je predvodio vaš i samo vaš KASAPIN SA DEDINJA,a što se mene tiče ,ne ponovio se ni u arheologiji!!!! Legendo,da sam u pravu,ti to potvrđuješ tvojom poslednjom željom kada kažeš: “…što si utekao odande,ajde vrati se tamo okle si došao”,pa ideš u mržnju dalje i ,blago,rečeno siješ i dalje laži i kažeš:” …kako vidim napadaš narod koji je veseo i sasvim drugog mentalnog sklopa nego ti NESREĆO “.Dakle.što ti-vam nije uspjelo 90.godina da etnički očistite Hrvatsku i Hercegovinu do Mostra,oćete sada, pa prizivaš etničko čišćenje po receptu tvojih vođa-idola Kasapina i ini-h!! Neka čitaoci procijene,ko je NESREĆA i ko treba da se stidi svoje prošlosti,popločane,u vašem konkretnom slučaju,sa stotinama hiljada grobova nevenih,ponajvše nejači,popaljenih i opljačkanih domova,crkava,džamija i svega drugoga,što su nevine žrtve stvarale epohama !!

 23. Vido,Vidače,legendo nad legendama,čitaj: l e š i n a r i m a,oćeš silom na sramotu, i po cijenu laži,da preko mene i mojih leđa,da pričaš o budućnosti koja još počiva na prošlosti tvojih predaka i tebe,kada osramoti ste rod i porod sramnih 90.godina pasanoga vijeka,sjemeneći krave po Grudi i njihovo seljenje u Danilovgrad,paleći prehodno opljačkane kuće pošptenih i čestitih KONAVLJANA!!!! Zato ti je Jole još,kako reče”… u 45-oj i 41-oj godini u bunkerima na sutjesci i Neretvi…”Da..da.smetajuti ova sveta mjesta,e misliš da ćeš tako zamazati sva zla koja si naslijedio od svojih “vrlih”predaka !!!!

 24. Branko,Baki bravo ,sve što rečeš imaš pravo!Aferim! Hvala ti,što mi omogući da i tebe uždenem nazad u torinu i da te osamarim iliti nasamarim!Znaš li zašto, tako velju? Konačno si se otkrio,pa ispade kao balega ispod snijega,nacionalsta par exselans!!!!!! Nađi,ijedan moj komentar đe ja ispoljih” velje srpstvo”,za uzvrat nikad se više neću javljati!! A ako ne nađeš,obećaj da ćeš se, konačno, javiti pod punim imenom i prezimenom sa adresom i telefonom,pa da se konačno izmjerimo,a ne da kriješ grijehe predaka i njihove tragove! O Biskupu kotorskome pročitaj nebuloze tvoje “braće” po bliznici-“(ne)vjeri parađedovskoj”! Ne brini o Biskupu i njegovim vjernicima,jer i “najgori” iz njihove vjere je bolji i kvalitetniji čovjek nego ti svi tvoji -vaši”vjernici” !!!!
  Za kraj,nije ti TITO kriv,a još manje Jole ,što su ti bili “dobrovoljci” opservatorsko-prislušne službe,koja je cinkarila poštene ljude,po osnovu crkve,vjere,nacije itd,i to sve zarad zaštite “USTANOG PORETKA”,koji ti i ini potomci ,na najsramotiji način oburdaste 90.godina pasanoga vijeka! Nastavi Banjo,đe ti preci i ti snjima stade,ali nijeste još odmakli od Njegoševog vizionarskog gledanja na tebe-vas,kada reče prije 170 godina:”TRAGOVI VAM SMRDE NEČOVJEŠTVOM”!!!!!

  • Otmjeni gosparu vi ste ogledalo Vasega grada. Bravo za to što ste načitani i čitali Njegoša a još lijepše što ga citirate, Šta kao takva ličnost tražite u tom malenom Prčanju. Ja Vas pozivam kod mene na dvor da budete DVORSKA LUDA.

 25. Profesore Rajko,kako rekoste profesor sa Pomorskog fakulteta,da ste taj,Vi ne biste propuštili-pogrešili,nego bi ste se prvo prestavili sa punim imenom i prezimenom,a ne negde iz tamnih vilajate-podruma pod anonimusom izlivali kritike!Pravo da kažem,liči te mi kao jaje jajetu na svoje “branjenike”?! Profesore,neuputno,rekao bi neprofesorski-nepedagoški,da učite nekoga lepom ponašanju,a sebi da dajete za pravo da se predstavljate kao klošar-begunac bez imena i prezimena,kao da se stidite svoga porekla,zar ne? Iskren da budem,očekivao sam od Vas, da prvo osudite divljanje ovih neošovinista,neomrzaca ljudi koji se na neljudski i nedostojan način ne primjeren čovjeku ,odnose prema onima koji se drugačije krste,mole bogu,koji su druge vere,nacije,jezika itd?! Ništa od toga nisam čuo-pročitao,zato ne mogu da verujem da niste primetili da su nam na “VRATIMA” ponovo AVETI iz kravih i sramnih 90.godina pasanoga veka,kada su diljem naše DOMOVINE prelijevale neofašističke FOSE?!Profesore,diploma-intelekt-intelektualac nije su garant da je neko pravi predstavnik vrste-intelektualaca,zar ne? Ja smatram ,da je sve obratno i davno dokazano,jer vidi se to na Vašem kontretnom slučaju-ponašanju?! Zakraj,nemoj te biti u zabludi,nisam ja vređao DAME,jer to nije su bile dame,već m u ž j a ci,presvučeni u “žensku odoru” i pod ženskim imenom.Ono.što su blejali,vjeruj te mi,nije svojstveno ženama-damama,neko m u ž j a c i m a,neofašistima liti režimskim diplešama,svih boja,nacija,vera itd?! Da sam u pravu,pročitaj te na ovom divnom i časnom Portalu,što bleje raznorazni blejači-dipleše o BISKUPU KOTORSKOME I DRUGIM DOGAĐAJIMA VEZANIH ZA OVE KRAJEVE?! Provesore iliti pedagogu,kada Vam je dao bog,učite svoje đake čojstvu i junaštvu ovih prostora,a ne učite ih banalizmu,zamjenom teza i to sve zarad zaštite Vaših “branjenika”?! Svaka odbrana zasnovana na zaobilaženju istine,ima svoj kraj-rast taman kao stablo koje neko oće da presadi i da mjesto korjena u zemlju uždene stablo sa lišćem,zar ne uvaženi sa Pomorskog fakuliteta???

  • Vidji vidji kako Jole partizan veliko Srbin voli Biskupa kotorskog. Pa ljudi ovo je za primjer i svaku pohvalu. Jole Drinjak stao u obranu nasega biskupa. Pa to nema nidje. A ne znam ko je biskupa i dje napao. Ako saznas Jole javi lozinka je TITO I JOVANKA JOS NIJESU UMRLI A KACE NE ZNAMO. Ti navodis blejači – dipleše a ti nam odiplaj neku iz tvojega kraja i aj zaojkaj ojkaču bey mene ostao molim te.

 26. E moja Tina,zakasni li zakasni ?! Prvo još,ne uzimam lekove,jer se lečim na vašim nebulozama iliti zamišljenim veličinama bez osnovnih adativa iliti porekla,dete moje koje ličih na sve ,samo njet na iskreno ljudsko biče?! Šta da se radi bre iliti ,na španski,(ne) čoveče? Ništa,ne sekiraj se Tina,nisi ti za jahanje preko samara,nego derektno po prčanjski.?!!! Zato,za svaki slučaj plakni se,pa da ti pošaljem ove iz Kavča,koji će ti, po gabaritima odgovorati?! Primi puno pozdrava sa/iz Prč(a)nja ?!!!

  • Postovanni slusaoce Skale Jole Drinjak. Verujem da imate godina i da ste sve i svasta prosli u zivotu. Ali Vas recnik je prost i bezobziran, pun nebuloza aditiva, jahanja, da se devojka plakne, to nije kulturno jer ste i suvise besni na ove koji se sale sa Vama. Sve postujem ali zaista preterujete. I koji su to koje vredjate iz Kav;a i koji ce devojci Tini odgovarati po gabaritima. Dobronamerno profesor sa Pomorskog fakulteta.

 27. Poznatim kotorskim seks bomba muško-ženskog profila(u toku je provera da nijesu slučajno GBLT made in T…) Tiraduru,Esteri,Vasiliju,Stasi,laganu,tihu i bezkrajnu noć na našem dijelu plavoga Jdrana,želi vam Jordan Jole iz Prč(a)nja,gde ste dolazili ,,da vas p…? Zar ne??? Nažalost,Tiraduru i Esteri,ne mogu ispuniti želju i potrebu za novim i konfornijim samarom,zato što su se kasno javili,a i materijala je falilo(uvoz i Indokine)?! Strpi te se,čim stigne materijal,ja ću vas avizati da preuzmete robu.Izvini te se vlasnicima vaših glava,što će vas jahati,na određeno vrijem,na golo oli ti bez samara.Strpljen spašen?!

  Vasilije i Staso-a,vi bi da imate po dva(2) samara,e ne može.Vi ste na vrijeme dobili samare,ja vas osedlah i osamarih i budite zadovoljni?! Vidi ti njih,misle da će vazda neko da im udovoljava,jer ,zaboga,oni su manjina(ne etnička),nego vrsta nalik ljudskoj,a nije su to nego ono što misle da nije su?!
  Moj vam je savjet,batali te se ćorava posla,nije ste vi za to osposobljeni,nego samo za galioštine i namicanje nezarađenoga,iliti trošenja potrošenoga iz”bogate riznice” vaših “vrlih” predaka?! Zar ne “po(l)jari”????

  • Ajde Jole nijesi jutros uzeo lijek. Nije ti ga dala drugarica a more bit da ti tura i oleandar u kafu. Pripazi se sa velikom manijom gonjenja.

 28. Gospodine Vasilije,mozda Vas i poslusa ako ga oslovite imenom Jordan koje su mu dobri i posteni preci dali,mada mi se cini da kojim slucajen procitaju ovo cudu umrli bi po drugi put,od muke, vidjeci u sto im se Jordan-Jole pretvorio.

  • Jole se pretvorio u zvijer lupeta i prica nepovezano, zastareo je nema vizije u buducnost no je jos u Kosovskom boju 45-oj i 41.-oj godini u bunkerime, sa mitraljezima i Boskom Buhom na sutjesci i Neretvi i pod njegovim Velezom.

   • Stare ure su biseri naslijedja ovih krajeva i to ce ostat zapisano za generacije i generacije. Nemojte molim vas ovoga stavit u arhivu. Bilo bi bruka.Da li on meze ic sa svim onim iz starih ura koji nemaju ijole mrznje i kritike, dobronamjernih a ovaj je kao goropadna zvijer. Sto smo mu mi krivi sto su ga pocerali iz Mostara i ispod Veleza. Mene je supruga pocerala iz stana jer sam bio pjancina, sada ne okusam niti kapi i trezvenjak sam i vodim kampanju i borbu protiv alkoholizma i alkoholicara i koje mene je za to kriv. KO… Niko drugi nego JA. Jole moras bit samokritican a ne trabunjat i lupetat samo tako.Trazi se objektivnost, samokriticnost i dostojanstvo. Od mene je to nekad trazio CK i moja partiijska organizacija ciji sam i danas clan i aktivista u Mjesnu zajednicu. Zato daj se u pamet Jole.Bolje da se zbijemo u redove no da se svadimo i prepucajemo oko NIOKOLOCEGA. Castiti poslusaj me druz Drinjak.

 29. Oprosti Anđelko,kasno ti viđeh komentar! Dakle,ne ponižavam,ne vrijeđam pravoslavlje i pravoslavne,jer bi time vrijeđao moje najbliže,majku,oca i sve ostale koji pripadaju pravoslavlju,a po mojim mjerilima i shvatanjima istovremeno bih vrijeđao i ostale vjernike i njihove vjere koje su njihova intima!! Moram ti priznati, da ova nazočna koja se javno izjašnjava da je pravoslavna, je time pokušala da isprovocira,pa je dobila što je dobila.Anđelko,nije zdravo tumačiti što je ko mislio ,što je ko rekao ili htio reći,jer poslije toga nastaju velike tirade,koje se okreću oko svoje ose i poprimaju neželjenje posledice! Zar ne ? Na kraju,ako treba da se izvinem,ja ću to uraditi svakome onome koji ima hrabrosti da napiše svoje ime,čime bi me poštedio od “bruke”, da se izvinjavam nekome koji možda zastupa neku živinu koja se ispilila iz basne?!

   • Dok traje obnova za Jola nema odmora, Veliki je to rabotnik-U POZADINE. Volio je on jorgan planinu a ako toliko kukas za Velezom sto si uteka odande, ajde vrati se tamo okle si dosao ako tyi odje nije po volji i kako vidim napadas narod koji je veseo i sasvim drugoga mentalnog sklopa nego ti NESRECO.

  • Jole nemoj se izvinut jer cemo te morat vodit u doturada ti turu bandaz na nogu ili ruku koju ivines. Mozes samo da se IZVINIS a ne kako ti zboris AKO TREBA DA SE IZVINEM, Nemo casti ti.

 30. Uvaženi Safete Adroviću,nema tu mržnje i uvreda prema vama,kako rekoste “malo muslimana”!! Safete,pominjanje papuča sultanskih,se ne odnosi na Vas Muslimane,jer vi,koliko ja znam,nemate nikakve veze sa sultanom-Bosvorom,jer vi ste Slovenskih korjena kojima su preci primili Muslimansku vjeru.No, pošto se radi o izraženoj želji,da pojasnim. Ljubljenje papuča sultanskih odnosi se na Miloša Velikoga ,odnosno na Kneza Miloša Obrenovića,koji je,kako su zapisali istoričari,za bolje Srbije,na Bosvoru u Carigradu na dvoru Sultana Turske okupatorske zemlje koja je pod okupacijom držala Srbiju,BiH Kosmet,Albaniju,500 godina,poljubio papuču Sultanovu,papuču okupatora njegove zemlje?! Dragi Safete,je li ovo ružnje vas Muslimana,ili je neznanje,ili loše poznavanje azbuke,ili,nedaj bože lagana provokacija? Jer ne mogu shvatiti,da neko iz bilo kojih razloga ,može izvrćati jasno i nedvojbeno napisano kako je napisano?! Nadam se,da smo se dobrano razumjeli?!

 31. Anđelko u pravu si,ali shvati mnogo toga što sam rekao i uputio pojedincima bilo je usmjereno na sprečavanje neistina-laži koje su stizale sa mnogih strana,a sve to povezano sa mržnjom,koja danas sa velikom žestinom kola na ovim prostorima,da se ja istinski bojim(mržnja prema vjeri,naciji,jeziku i dr.).No,ja ih razumijem,jer za takve je rekao ,Arapin IBN SIRIS “Veliki tumač snova” : “Ko sanja samoga sebe(ONAGARA),simbolizuje vraćanje s istine na neistinu”?!

 32. Poslušat ću te druže,kako reče,SK,ali te moram ispraviti,ne pominjem svašta,nego merdu od predaka,ovih što ih ti nedorečeno nazva svašta?! Vjeruj ,S.K.bi me ukorio,što se toliko nisko spuštam na nivoe fose,koja se sodom kauštigom i nekim novim bakterijama ,sa vrha, može očistiti i spriječiti da smrdi i dalje?!

  • Druze Jole ne prilici ti da ovako pricas sramotis redove kojima pripadas. Ja sam na tvojoj strana uvijek i vazda. Izdigni se iznad njih i ne pominji m…a nije posteno i nije ljudski budi covjek kakav zaista jesi. Evo oi oni su odustali i zbore da su se lakrdijali u ova vremena dosade i tjeskobe. Prihvati njihova izvinjenja moli te tvoj drug Andjelko.

 33. Vera Verane,ovo je zemlja HEROJA i JUNAKA!!! Vera Verane,ovo je zemlja koja je 1000 puta postiđela svijet i Evropu,kada su horski stenjali pod okupatorskom čizmom,kao junice pod bikovima,a istovremeno u njoj se tada i za dovijeka pjevalo i pjevaće se CRNA GORA U BOJ KREĆE…!!! Vjera Verane,u ovoj zemlji vazda dobro dolazila,ali zapamti ovo nije zemlja tvojih predaka,već zemlja čiji ponosni narodi nijesu LJUBILI LANCE I PAPUČE SULTANSKE!!!!!
  Zato Vero ponosna Srbijanko,imaš pravo u njoj da uživaš i da pevaš-pevušiš,a ja ti dodatno odobravam i pravo na blejanje,uz ogradu da ne snosim posledice zbog,eventualnog,pogoršanja tvog mentalnog zdravlja?!

  • Druže Jole jeste ovo je zemlja heroja Šave,Boška Buhe,Drinke Pavlović,sestara Bukumirović, Sava Ilića,Jelene Ćetković Djine Vrbice,Ljubice Popović, Blažo Jovanović, Ivan Milutinović i mnogi drugi znani i neznani. Hvala ti što mi omogući da ih spominjemo u ove oktobarske slobodarske dane.Poydrav ya tebe i drugaricu Rade Marčeta

  • Postovani gospodine Jole, zasto pominjete papuce sultanske i udarate na nas malo muslimana koji ovde p[osteno i radno zivimo. Malo ste vise prenaglili u vase komentare i nadam se da vam mi nijesmo trn u oko. Meni je babo bio u partizane i branio od fasista ovu prelijepu zemlju. U tome se slazem sa vama a nemojte udarat po vjerskoj i nacionalnoj osnovi jer medju svakim kukuruzom ima i sustike.Pozdravljam vas, vas i suprugu i od moje suprige Mubere.Mi smo iz Herceg Novoga.

 34. otit iliti o ti tuto za odrasle,da imaš ,što nemaš,da su ti preci ostavili ono što nijesu,jer nije su imali što ,bez ovo što ti svojim likom i ponašanjem prestavljaš,vrijeme ti ističe-čeka te torina odakle su ti se preci ispilil,i kao što vidiš to ti je ,pretvoreno u “kapital”MALO VIŠE OD NIŠTA,iliti Ti ,pa jopet Ti i tako u bezkonačnost!!!!!!

  • Postovani Jole ja bih vas lepo zamoila da vise ne izazivate i ne odgovarate na male provokacije cenjenih slusalaca Skala radija. Budite pametni i ne uzimajte sve ksrcu. Pozdrav od Daliborke iz Lastve Grbaljske, Bolje uzivajte u fotografiji ovoga macka Mihaila jer je on macak za phvalu. Pametniji je od nas mnogih.

 35. Selma,ža mi te ka rođenu komšinicu,ali vjeruj mi, nije ti Jole kriv što ti preci ostaviše samo ROGOVE,pa te bodu i bost će te dok si živa?! No,na kraju,moj ti je svjet, nosi uza se malo joda,prvo jer počinje sa slovom J brez kojega ne možeš,po svoj prilici,a drugo radi “dekontaminacije” p…. krvi tih prokletih gena,koji su ti krivi za sve i svašta na ovome svijetu?! Zar ne ?

  • Ovo je Jole jako ruzno i veoma prosto vjeruj mi i trebalo bi da se izvinis Kati i ne napadaj pravoslavne nijesu svi ateisti i to je svacija veoma intimna stvar.

 36. @Jole. Stoj mi dobro dobricino od covjeka. Nije na odmet malo sale i spdacine u ova tuzna i nesretna vremena. Zato ne zamjeri. I ja isto kao Kate prekidam ovim svaku diskusiju sa tobom. Veliki pozdrav i poljubac u lijevi obraz jer je tebe sve na lijevu stranu kao i tvoje srce i imas pravo.Vidim da si postenjacina i dobar covjek i nemoj mi sto zamjerit nego oprosti i ti i tvoja gospodja na malo vise dokonosti sa obje strane i tvoje i moje i fala Skali sto nas je objavljivala i trpjela.
  Pozdrav od Rumice sa Mula.

  • E imam u se uštedjenih sto EURA što je trebalo ponjet Zorki ću platit da pustite Jola i Kate i Rumicu na Web. Žao mi je da prekinu. Zorka leleče za šolde ali ću ih potrošit na Jola, Kate i Rumicu a možda i da nabavim nekoga novog mačka da obradujem mater kao što je ovi galiot od beštije što je niti kriv nit lisnuo nit kusnuo a zavadio toliku čeljad. Sto ću a Banu je potreba radi djece što ih ima a da ne zna više dje a idu i dječji rodjendani i slavlja pa im treba stotinu evra.
   Takvi smo mi ne šalji po nama peneze NEĆE IH DOBIT jer je stadjun od simnice moraju se napunit tegle i kupit krauta i pršuta…a mi smo koštaplerska famelja.Trošimo tudjo. A ka pijem pijem svojo a ne pijem tudjo.

 37. Ni Marina ni Marinko,no potomak jedne od dvije ponuđene,sebi,porodice,jer sve ti je jedno koju god izabereš,svakako ćeš ući u rizik i priznati,iskreno,sebi da se pita(ti,vi,vaši i vama slični) ne pravi od merde?!!! Zar ne?
  Imaš pozdrav od moje drugarice koja kaže da ih ima koji je ne mogu uvrijediti,(ti i ovi iz predhodne zagrade-male),uz konstataciju da joj je iskreno žao što si se i ti javila-“ufatila” i ušla u kolo moje, đe vas čujno i osjećano,više od 8 dana, “naučno samarim” i vraćam pređodovskim korjenima u torove i torine,bunanih GUBE iliti LJUDOMRZACA kakvih nema u niti jednoj vrsti ,liši ljudske vrste ?!!! Ako te samar žulja zbog težine ili veličine,evo ti moj telefon302-976,slobodno nazovi poslat ću ti “servisera” da te još jednom gabaritno premjeri i da ti samar gabaritima prilagodi!!!! Na kraju moj zaključak: Teško lijepim imenima,sa tragičnim posledicama, na sramotnim glavama!!!!!!!!! !!!!!!!!

 38. Vasilije “diko” naša”,lako li je Josipom baratat,a li ne sa TITOM,nego ovim “vašim” Josipom radnikom-ma,kojima J……MAJKU MAJČINU,a vama napuniste zobnice vaše, ukradenim pinezima(dolarima,evrićima) ovim “vašim naivcima”
  Slušaj potomče solidinih ČOBANA,TITO i vrijeme “Mraka” 1945/1991(ne pominješ 1941/1945,e misliš da si dobro zamaskiran ?) su napravili samo jednu grešku,i to epohalnu,što su ,preko noći,pravili od solidnih ČOBANA loše “ČINOVNIKE” koji su sa svojim potomstvom(tobom-s vama) premetnuli i u krv pretvorili jedinu nam DOMOVINU,đe u BOSNI pobiste i ostaviste bez domova i kuća,a najviše nejači STOTINE HILJADA LJUDI, i da te podsjetim njih više 120 hiljada se nijesu vratili,niti imaju đe, u svoje zavijačje i domove,koje popaliste,oburdaste i opljačkasteI!
  Bože jedan, kako VLADIKA RADE BIJAŠE DALEKOVID,PA VIDJE PRIJE 170 godina,VAŠE RAĐANJE I KAZA za TEBE I TVOJE I SVE KOJI SU NALIK NA VAS,ALI PODALEKO OD LJUDSKE VRSTE :””TRAGOVI IM SMRDE NEČOVJEŠTVOM”,moj pošteni nosioče divnog IMENA,ali sramne prošlosti,ne ponovili se ni u ARHEOLOGIJI !!!!!!!!!!

  • Jole druže da ustanem sa Sutjeske sramotio bih te samo tako. Ne spominji svašta no voli i dalje svoj Velež i Neretvu i imaš pravo. Samo ne daj da te provociraju i ostani priseban. Drugarski poydrav.

  • Vladika Rade rece, moj nepismeni Josipe, da je Srbin i srpskoga roda…Ima li jos takvih “genija”po Prcnju pobeguljo iz Mostara? Nije lako zivjeti u Prcanj, ako ima bar jos jedan kao ti, Jole, Josipe, heroju od 1941-1945…setaj…

 39. Aleksandar Velji je iz Vela Luke a ovaj koga ti pominjes je iz Srbije Srbijanac sto nas ujedini nesretnik pa nas razjedini a oćao brata na F odjel i pobega sa zlatom i ostavi nas bez ijednog eura. Galijot jedan a sad oće našemu Nikoli da prkosi pa kao sve u Crnu Goru sto je kraljevo je njegovo i one Jelisavete Savke pobrljavkeE nece ga dobit nisto odavde no šipak. Sve bi ponjeli jadovi.Voliš li Nikolu i Peetroviće…

 40. E moj Dejo,lako je za “F” odjel,da nije što ni je,pa sele li sele “F” odjel u Boku, i sve radi trovanja,pa truju li truju poput predaka?! Za kraj,ti bi dragi Dejo,poput Vere i aleksandra”veljega” slao neistomšljenike po “F” odjelima?! Sanjaj Dejo i smij se bez onoga “kao”,ali ne zaboravi ko se zadnji smije najslađe se smije,uz opasku ja sam sve svoje ciljeve postigao zahvaljujući vama manitijema,po mentalnom sklopu amfioksusi iliti proste vrste iz reda bezkičmenjaka?! Zar ne?

  • Dragi druze Jole, hvala ti na lijepim rijecima parada moze poceti. Voli te tvoj drug Tita sa drugaricom Jokom i pozdravljamo drugarskim pozdravom tvoju Mitraljetu s pesnicom na celo

 41. Altairu,sede kose,
  obrišimi d…/bliznicu nosom.(Đura Jakšić)
  Nije šala Altairom se nazvati,
  kada bićem svu torinu krasi.

  Oj Nevrese ,ja te bogom kumim,
  ti u Kavč Altaira skrasi/sprati.
  Oj Nevrese Spasov danu naši,ti nam Boku
  od Altaira spasi.
  Nije šala Altaira imati,
  i u glavi prokletsvo njihati.

  Bože mili,oprostimi sada,
  u vodokotlić Altair propada.

  • Dragi Jole, ovu poesiju moram stavit u spomenar ka sam odila u skolu. Toliko je lijepa i predstavlja ex YU poesiju Altair, Djura Jaksic, Nevres, Spasov dan , Boka, vodokotlic, Bog, prokletstvo u papazjaniju jer si i sam niko i sa sedamdeset i kusur ljeta koje si sprcao u g….u.Nasta ti ovo lici pa ovo je alternativna umjetnost. Moracemo konsultovat nekoga ko ce zastupat Crnu Goru na bijenale u Veneciju da ovu tvoju RUKOTVORINU ne umotvorinu, jer mora kada si ovo pisao da si drza drugaricu za ruku i da si pjeva iz sveg glasa Ringe ringe raja evide ciko Paja, ide drugar Tito nesto bi ga pito Oj djevojko jeli jeli komu pletes dzempe bijeli.

  • Dragi Jole,Osim sto si zenomrzac MRZIS I ZIVOTINJE a ti koji ih mrzu su veoma loši ljudi, Sve bi ti nas u Azil kod Nevresa jer si takav despot i ni do Bog da ti neko dadne vlast poćerao bi nas sve u gasne komore ili ti azile. Ti osim sto sve mrziš ti si i tekstopisac poganih tekstova, troškadžija jer trošiš nemilice papir a znaš li koliko je stabala potrebno posjeć za napravit i proizvest jedan ris karte. E, ee, nesretni Jole Drinjak sa rijeke Ćehotine sa Ubala podno Kozare, kraj planine Velež u brdovitu Vojodinu. Ti si i veliki NE EKOLOG a živiš u ekološku državu. Razmisli malo da li ima vremena da se mijenjaš u te godine , more bit možda još nije kasno. Ne tražim da mijenjaš tvoju ideologiju koja je Gadafijevska Moamerska ili Ćaušeskuova pokoj im dušama a tebi paše samo drugarica Elena.Ti voliš AMfilohija a ja moga Mihaila i moju jedinu pravoslavnu Crnogorsku crkvu. Neka ti je Bog u pomoć ako te još može spasti. Preobrati se Jole i podji u crkvu i ižljubi oltar za oprost svijeh grijehova koje si učinjeo.Ja ti opraštam jer ljudski je i Božie opraštati tako piše i u Bibliju i gledaj da oformiš biblioteku u tvoj regal i da od prvijeh knjiga koje nabaviš jedna bude Biblija, i stavi je podalje od Marksa i Engelsa i Dobrice Ćosića i Matije Bećka ako ih imaš u ne sujmam da ih nemaš i sabrana djela Kardelja o samoupravljanju i Tita a možda imaš i neka Šešeljeva djela jer je i on veliki umnik. Marks i Engelsa ti opraštam ali Lenjina i Staljina NE.Preporuka-kupi vijenac luka česna i okači oko tvojega najmilijega štiva da te ne obhrva napast no da te izbavi od zla.Tvoja Kate.

  • @Jole Drinjak, penzioner Prčanj
   Prije svega, nigdje te nijesam pomenuo u onih par stihova.
   Ako si se prepoznao u njima – tvoj problem.
   A taj pokušaj da izigravaš stihoklepca, samo je nesuvislo trućanje.
   Trebaće ti još mnogo vremena da čitaš Đ.Jakšića, Jesenjina, Lorku,
   Dučića…
   Nedostaje ti smisla za rimu i ritam.
   Zloupotrebljavaš ovaj portal da pišeš gluposti.
   Duboko sam uvjeren da na kraju svog teksta sam sebe ne razumiješ
   šta si napisao, i šta si htio iskazati.
   Primjetno je da u svojoj pisaniji vrlo često upotrebljavaš izraz “mentalni sklop”.
   Prekoputa, u Dobroti, postoje eminentni stručnjaci internacionalne reputacije, koji bi se zaista mogli ozbiljnije pozabaviti tvojim mentalnim sklopom.
   Umjesto da sa svojih sedamdeset ljeta poučiš mlađe nečem korisnom i pametnom, ti udario u beskrajne tirade tipa – bla, bla…

   @Miki
   Kad se neko potpisuje punim imenom na portalu, od njega se pogotovo očekuje da piše pametne i poučne tekstove.
   Ne misliš, valjda, da puno ime, umjesto nick-a, amnestira od odgovornosti
   da neko piše koještarije i uvredljive epitete?
   Što se tiče dotičnog gospodina, kojeg tako zdušno i nevješto pokušavaš
   braniti, (…”što ga brani, kad ga neodbrani..!”) ne poznajem ga ni ja.
   Niti me on kao ličnost ni najmanje interesuje.
   Ne bi mi palo na pamet da reagujem na njegovu pisaniju da stoji iza nadimka.
   Ali, baš zato što se predstavlja punim imenom, pomolimo se Bogu da mu podari
   više pameti.
   Amin!

   P.S.
   (Ovim prekidam svaku polemiku sa penzionerom iz Prčanja).

 42. Gnjavatore, daj, ne mlati,
  No tekstove svoje skrati.
  Dosadan si, zar ne vidiš?
  Trebao bi da se stidiš!
  Nije mjesto na portalu
  Da prosipaš grubu “šalu”.
  Padežima tu se gađaš,
  S damama se časnim svađaš.
  Sedamdes’to trošiš ljeto,
  A pameti nemaš – eto!
  Zar ti, čoče, ljepše nije
  Radit’ nešto pametnije.
  Nego kao raga stara
  Visiš ispred računara.

  • A ti Altaire čuvenoga imena bez prezimena i obraza čim se tako uporno predstavljaš ne visiš nego čučiš ispred računara i vataš zjala kako bi bio najpametniji bar neđe kad čitavog života nijei niđe mogao od sitne duše koju ispoljavaš non stop prema ljudima.
   Niti znam nit poznajem Drinjaka ali mu dajem ruku zato što se punim imenom predstavlja da bi ga ti i tebi slični pljuvali, jer to jedino i znate.

   • @Miki. Ako se tebi Jole Drinjak pensioner sa Prcanja punim imenom i prezimenom predstavlja onda sam ja Lilihip Jolanda friserka sa Bajove kule.

    • @Miki. Daj Joletu ruku po pameti ste isti parate kao dvojajcani.ali bez zumanjaka.Gle molim te nasao lonac poklopac ili ti vreca zakrpu. Ajte doma krpit lonce a ne odje zamajavat narod

  • OOOOOoooooooooooooo smijem se kao lud na ovu prelijepu pjesmu. Hvalati sto me nasmeja dragi komsija. Drob me boli od smijeha.

  • @Altair. Zahvaljujem na ovome casnim i mene ste nasmijali i uljepsali mi dan samo tako i mislim da cu se smijat jos nekoliko dana samo tako na ovu Vasu prelijepu pjesmu.

 43. Vasilije,nije vrijeme ustaša,četnika,zelenaša i domaćih slugu u skute fašista iz pasanih ratova,posebno vas koji ste bili,aktivni od 1941 do 1945 godine?! Vasilije ,ovo je vrijeme potomaka slavnih predaka Crnogoraca i Srba,koji su svoju Domovinu branili puškom,mačem i junaštvom,a ne gamelama-porcijama okupatora,ka tvoji i slični vama?! Za kraj,čini mi se da braniš onu Veru,koja nije Vera no (Z)verac,nažalost ,u gaćama srca pilećega,ka mnogi uključujući i tebe koji se od bruke što vam ostaviše preci,ne kazujete se imenom i prezimenom?!! Zar ne Vajo vajni???

  • Jole, ajde zivota ti peznionerskoga, odmori, valjda si nesto u vrijeme mraka od 1945-1991. radio, pa ti je vrijeme da prosetas, ruku pod ruku sa unucima, pa do Vrmca i nazad, dobro ti je i za zdravlje u tim godinama. Ostavi se onoga sto ti ne pase i ne ide, ostavi s pisanja bez koga si mogao 40 godina,ostavi se Roma Srbijanaca, Srba, Crnogoraca, ustasa i ostalih, na ovom svijetu postoje dobri i zli ljudi (ovih drugih je Josipe moj puno vise), da nije tako ne bi te iscerali s Neretve…ni kriva ni duzna, i to pod stare dane.Putuj Josipe, putuj i ne naginji se kroz prozor….

  • Nesreco, pasao je NOB, izadji iz sume sa drugaricom, nije vise 1941 i 1945, ovo je vrijeme mafijasa, siromasnih tvojih 5meleona Rusa sto mi pokupovase djedovinu i petokraku zamjenise Babuskama i eurima. Izadji Jole iz sume ne strasi se niko te nece capat. Odje bizini ne ujedajuoi ne treba ti Nevres nego korpa za a usta na ne zakoljes koga da mu ne preneses sav taj tvoj bijes iz 41 i 45 pa na ovamo.
   По шумама и горама

   По шумама и горама
   наше земље поносне
   иду чете партизана,
   Славу борбе проносе!

   Нека знаде душман клети
   Да ће код нас сломит’ врат,
   Прије ћемо ми умријети
   Него своје земље дат’!

   Казнићемо издајице,
   Ослободит народ свој,
   Казаћемо цијелом свијету
   Да се бије љути бој!

   Црне хорде нас не плаше,
   Крв херојска у нас ври,
   Ми не дамо земље наше
   Да је газе фашисти!

  • Ja sam fasciniran. Sa velkom paznjom pratim komentare i uzivam. Hvala Skali i preljepom macku Mihailu sto su nam uveselili ovaj kiseli zivot.Ne treba mi kino niti TV ovo mi je svaki dan da alocam na sajt Skalin rubriku Macak Mihailo prkosi nasilnicima. BRAVO ZA SKALU.Pozdrav urednicima i cijelom kolektivu.

  • Odusevljene smo komentarima. Kate Kapuralica, Rumica i Jole Drinjak, penzioner sa Prcanja su nasi top favoriti u ovoj debati.Samo naprijed

 44. Vera,ne idi kod Amfilohija,ne prima četvrtkom srbijanke,nego evo ti priča iz Zete koja govori o razlikama. U jednom zetskom selu,u porodici koja se slovila da su SRBI življela žena sa sinom neženjom,pa majci dosadilo da ga ćera na ženidbu,ali rizika i jednoga dana reče:”ajde bog ti pomoga,ženi se sine,biće nam bolje”! Sin odgovara :”oću majko,ali ti nereče da sam naša đevojku”? Majka: ” Đe je nađe DOME,od koga je ,je su li bogati i moćni,a bogoti je li lješa od tebe DOME? Sin:” majko nađoh je na pindžur, i iz Srbije je ,dobra i čestita Sbijanka”! Majka:” sine ,bogoti što bi to pindžur”? Sin:”majko, to ti je pazar će se kupi bijeli svijet?! A majka ka majka:”sine,tako mi boga,ja ti se ne plekam u posa,ali čuj me DOME,tako mi svetoga Jovana,e bi volija,daleko bilo,da te voz pregazi na te šine,no da mi Srbijanku u kuću uždneš?! E sin ka svaki sin jedinac, on je obično i naivac,jer poslije svega neko mu reče od svojtine,što nereče majci da ti je buduća žena Srpkinja,znadi dobro sve bi ti privatili? Vera ,je li ovo istinita priča ,ja neznam,ali pouzdano znam ,da tu nečeg nema nebi priče ni bilo,znadi dobro?! Drugo,draga Vero,griješiš,nije moja drugarica mitraljeta,jer to ti puška punana metaka,kojom su tvoji dedovi i očevi ubijali crnogorsku nejač,paleći kuće od 1918 do 1926;od 1941 do 1945 i od 1987 do 1999 godine u nesrbijanskim zemljama ubijali najčešće opet nejač i čistili etnički teritorije za neka nova vaša pokolenja,počev od Vukovara,Srebnice,i diljem naše bivše domovine SFRJ.Zato sam ti i predložio ne traži oprost i ne stidi se tuđih djela,nego stidise NEDJELA SVOJIH PREDAKA,a što se tiče izvinjenja sa njima i bez njih ti se niti možeš niti ćeš se ikada promeniti,jer ovo su vaši igrokazi ,poznati široj poštenoj i junačkoj,ne dijaspori nego našoj domovina u kojoj smo mi i naši preci nikli i ponikli na čast roda svoga,a bogami svoji na svoje,što ni niko ne poriče niti brani!
  Za kraj,predlažem ti da ne ideš kod konja,nego kod magarca ,jer tamo ti je tanja i zdravija kava,a i magarac je manje trpljiviji,ali je zato moćniji od konja pa će ti kafa sa njim biti kvalitetnija,a bogami i ti sa magarcem zadovoljnija nego sa konje,bar tako su mi objasnili marveni doktori?! Kad si već u Biogradu pokušaj, pa mi javi kako ti ga bi sa pobrom,moja dobra i iskrena Vero-(ne)vero?! Skoro zaboravih,Vera ne skidaj paučinu,jer bolje ti stoji i brani te da se ne vidiš u orginalu?!

  • Jole, sveznalico, bogomdana, dokolico povazdana. Hoces li u Hag, ako si toliko vec politicki i pravno nacitan, pa da svjedocis malo o zlocinima Gotovine, Markaca, Tute, Haradinaja, ili u Zagreb, o zlocinima Seksa, Glavasa. Srpskim zlocincima ne treba svjedociti, o njima je sve poznato. Nego, sto bi s Kilibardom i drustvom, koji su “”OSLOBADJALI” Dubrovnik iz koga je potom, a i prije toga, ocisceno 90% Crnogoraca i Srba. I za kraj, bjese li prije par dana pod Bijelim brijegom, Velez zamalo glavu izgubi od Zrinjevaca, pobise se (braca) skoro do krvi, a Srba (ni Srbijanaca) nema…nisu ovi danasnji krivi Jole, NEDJELA SU TO NJIHOVIH PREDAKA….

  • JOLEEEEEEEEE podji na predstavu Romeo i Djulijeta u pozoriste Nikola Djurkovic svidjece ti se predstava igledaj da se prepoznas u one dvije porodice Monteki i Kapuleti. Obavezno povedi i drugaricu. Biljet nije skup a tebe ce ga dat za badava,

 45. Vera Srbi-janko/srpkinjo,ti reče : “Zovite mu doktora ili hitno prebacaj u Dobrotu na par meseci”. Tvoj vapaj asocira na to ,da sam u pravu kada kažem da vi niste što mislite i što žarko stoljećima želite biti, nego ste patentirani Srbijanci-Srbijanke koji ste sdušno naslijedili vašega takozvanoga i samozvanoga kralja “ujedinitelja “aleksandra P.karađorđevića,u Crnoj Gori poznat kao krvolok Crnogoraca,kojemu je,između ostlog, smetalo što mu je mama bila od bolje i poznatije kuće nego tata! Dobro je što se ne bači na ujčevinu,jer bi se po grdilu u istoriji pamtila?! U čemu ste to alksandra naslijedili,znašli Vera? Naravno da neznaš?! Ti predloži đe da me smeste,a ja dodajem tako je uradio i ovaj takozvani i samozvani kralj koji je svojega rođenoga brata Đorđa smestio,prava i zdrava,u duševnu bolnicu u Nišu i to samo zato što je ovaj bio pošteniji i pametniji od njega i što mu je smetao ,a svijet govorio da je Đorđe pamtniji,pošteniji ljudskiji od njega!,Očigledno,moja Vero lepši,pametniji ljudskiji ,bre bacio se na UJČEVINU,zar ne! Pa neka mi neko reče ,da nisam u pravu?! E moji dobri,sve što maca koti to mišiće lovi,moja Vero moja (ne)Vero S(s) ….,zato ti, popuni pošteno i časno i od srca ova prazna mjesta sa slovima koja te-vas (ne)pripadaju?! Vera ,nemoj da vrijeđaš i prepadaš Rome i da se krivo predstavljaš?To bi za Rome bilo teže od smrti!!! Što se mene tiče,kada bi mi neko stavio nož pod grlo,pa rekao ili nož ili moraš biti Srbijanac,izabarao bih nož! A kada mi me neko uslovio nož ili Cigo-Rom,vjeruj sa ponosom bi prihvatio da budem Cigo-Rom!!!
  Što se tiče tvoje želje da me ljubiš u pismenost,stvarno nema potrebe.jer trenutno nemam Šaljićevih melema,pa se bojim tvojih poljubaca?! Moram priznati ,da me ova tvoja želja opet asocira na vas,odnosno na vašega pastira kneza miloša koji poljubi Sultana na Bosvoru,za bolje Srbije,onamo đe nebi,po cijenu života, učinio pravi Srbin!!!!

 46. Kate K.kao j,Kate j kao K,ne vrijeđaj đecu iz vrtića,jer ona su pametnija od tebe,a pravo govoreći to im i nije teško biti !!! Kate ovo slovo”j” je namijenjeno tebi ,jer ga mnogo voliš i stalno ga izgovaraš i “jotu-ješ”?! Zar ne?Kate,ja od tebe očekujem kao od “prave “pravo-slavke”,da me poštuješ,jer ja nijesam rekao da Šuranj nije čist,nego sam rekao,pročitaj sa razumjevanjem,da si ti poštena kao vrata od Šuranja?! Priznat će da su čistoća Šuranja i tvoje poštenje dva pojma suprotnoga pola,ali u određenom smislu i posredno (za)vezni?!

 47. U pravu si Kate ili cc mugo-bugo,po prčanjski se kaže u te.u tebe,ali se kaže i na tebe(ličiš)pa se onda kaže skočila je Kata Kapu(t)-ralica sa …….na … i tako redom sa na..sa na..dog ne paneš sglavice(jer da imaš što nemaš imala bi glavu,a ovako..) na bliznicu iliti pomoćni objekat tvoga tela-tijela?! Moram ti priznati,da vrlo vješto izbjegavaš odgovore kada će ona potvrda o pripadnosti Boki i Bokeljima???Za kraj,nezaboravi da dostaviš narudžbu za domaća jaja,čekamo te da ti ih jopet do(u)turimo na vakat?!

 48. Stasa ,hvala ti na podršci,pa i ja mislimi ,zborim i pišem kao i ti što si rekla-napisala! Zar ne?Ja sam rekao što sam rekao,a napisao što sam napisao i ti to potvrdila?! Ti čisto, na naški ,napisa srbi sa malim slovom “s” i to je to što i ja mislim o njima,nesporeći da su srbi,ali srbi sa malim slovom”s”?! Dakle u Srbiji žive Srbijanci sa velikim slovom”S”,a jesu srbi ako se tako osjećaju ?! Znaš li Stasa,kako i zašto se ona fabrika sokova i voća u Valjevu zove? Da ti pomognem ,ime joj je izvorno prilagođeno idelaima i tradiciojom
  Srbije ?! Što se tiče Balzaka,rekao je ono što je mislio,a ja maleni nečemerni rekao sam ono što sam mislio,čuo davno,bez pomoći stručnjaka za frnacuski jezik,poput tebe,na moju žalost ne sretnuh te na vrijeme?!

 49. Na kraju Jole kad vise nijesi imao kud Ti jednostavno oduze ziteljima Srbije pravo da budu srbi.Sad stvarno vidim da si pretjerao i potpuno se izgubio negdje u ovim tvojim komentarima.I,kad vec pisem jos nesto da dodam.Kada citas francuske pisce citaj prevode jer Ti ih tacno ne prevodis.Tvoj veliki pisac je rekao “Sve su zene kurve a i moja majka je zena”.

 50. Kate Kapu(t)-ralica.divim se tvojoj upornosti,e oćeš,silom nasramotu,da sve ono što ne valja kod tebe,a vjerju da si tu kaput,da podmetneš drugome,što bi se reklo djela-priče govore sve o autoru,zar ne? Drugo,Kate mogla si da moju drugaricu ne “uvaljuješ” u ove tvoje bajate pologe,lišene elementarnog ljudskog ponašnja! Ona nije kriva što si ti preskočila vaspitanje kod tete Bose iz Prčanjskog i Kotorskih vrtića,bar tako je zovu i znaju roditelji djece?! Nije si ti kriva što živiš podalje od civilizacije i vrtića pa tu školu nijesi prošla,što se vidi iz tvojih ponašanja i još ponečega! Ali ne brini,nije si je uvrijedila,jer kod nje važi pravilo da ima i takvih(kao ti) koji je ne mogu uvrijediti?! A ti vidi zašto?!! Za samani kraj,moja dobra,znavena i deboto poštena kao Šuranj,manje si vrijedna,nego sve moje što sam “naopako i zlonamjerno” napisao o tebi i tvom sklopu iliti biću?! Vjerjum mi ,uz upozorenje,idi do psihijatra ilii socijologa da te socijaliziraju i pripreme za konačni ulazak u civilizaciju?!

  • Odista si kao Kika Bibic analfabeta priuceni sociJolog. A ti podji sa tvojom drugaricom kod tete Bose iz prcanjskih i kotorskih vrtica, jer zaista bi se trebao vratit tamo dje ti je i mjesto jer tvoj koeficijenat pameti je za tu ustanovu. Suranj je cist za tebe i tvoj obraz i nemo ga vrijedjat nesreco.Ti si jos sa medjedima u pecinu a za civilizaciju moras skinut bundu drugarici pa tek da se upises na ceking listu za izac v anka iz jazbine sa tvojom drugarkom.

 51. Altairu,je li pravilno altair ili altajir sa “j”? Moram te razočarati,ja nisam nikada učio srpski jezik,srpsku gramatiku,srpski pravopis,no srpsko-hrvatski jezik sa pobrojanim i govorio i služio se,isključivo i jedino, crnogorskim maternjim jezikom moj “istinski” jeziko-S(s)-lovče.Ako će mo do kraja,upozoravam te ,na ravnopravnoj osnovi,ne kažae se i ne piše se Wikipedija ,nego Wikipedia,dakle bez “j”,jado od jada,kada ti smeta istina koju nećeš da čitaš,nego ti je vrlo važno je li neko”školovan” kao “ti” i to u smislu tvoga “srpskoga”, kuka la ti majka đećeš,prikoči za dobro tvoga mentalnoga sklopa?!Bogati Alta(j…)iru,je li ova riječ SURFUJ znači da si ti SUFLER režima, pa blebećaš u korist vlasnika tvoje glave,o svemu i sačemu,uz obavezene neutemeljene napade na čeljad koja su vas davno”pročitala”?! Za kraj,a za tvoje bolje i bolje zdravlje,koje ti je narušeno,prvo kod izrade tebe kao lika i djela predaka,a onda kao lika i djela režimskog dipleše,ako se nakaniš da poštogođ pročitaš iz mojih štiva,čitaj sa razumijevanjem i čini pauze da tabulu razu nebi previše opteretio i prpunio,jer nezaboravi ,sve što je(ti je) prepunjeno oće da preliva kao fosa?! Zato moj Alta(j..)iru, uživaj,u tvom znavenom i “epohalnom”pravopisu,a nama seljacima-(ne)znavenijema ostavi naš domaći iliti NAŠKI JEZIK,pa što nam svevišnji da!

  • Ti ces nekoga ucit pismenosti Orso della montagna. Ajde u brlog zima ce pa sacekaj da udjemo u EU a ti ces za Rusiju sa Rusima i tvojom drugaricom babuskom.

 52. Kate i Rumica oćeteli prekinut više i ostavite poštenoga šjor Jola na mir. On se vidim jedini ovđe imenom i prezimenom potpisuje. Svi ga znamo a vi se više ne skrivajte pod vešte i ako onu stvar imate.DOSTA više šegačenja.

 53. Ne čitam ove duge i nesuvisle komentare dokonih penzionera.
  Jednostavno, kad videm tekst kojem nedostaje najelementarnije pismenosti,
  preskočim i ignorišem.
  Jordane, umjesto što gnjaviš posjetitelje ovog portala – o’ladi malo, čovječe.
  Zar ne primećuješ da si dosadan?
  Surfuj malo Wikipedijom, možeš naći neizmjerno interesantnih tema.
  Naprimjer, Pravopis srpskog jezika.

 54. Ej ti Vero,možda neznaš da je EU ukinula pravo na oslovljavanje sa gospođom iliti gospođicom,i to samo iz jednog razloga,što se time brani suština,a ne kao do sada izraz-izražavanje?! Vera,ti reče da si iz Srbije i reče da si Srpkinja ?! Nemoj širiti dezinformacije iliti sopstveno neznanje,jer biti iz Srbije,znači biti Srbijanka-Srbijanac! Biti iz Vojvodine,znači biti Srbin-Srpkinja! Biti iz Hrvatske,BiH,Makedonije ili iz Crne Gore,koji se osjeća ..može biti samo Srbin ili Srpkinja ! Tako je to,od kada je prase iskrivilo rep!
  Priznajem da sam(ne)vaspitan,ali samo zato, jer nijesam sebi dozvolio “luksuz” da me vaspitavaju i podučavaju osobe tvojega profila i profila pojedinih mojih oponenata na ovom portalu,darag moja i uvažena Srbijanko!
  Vera,ti reče : “…i sram me je takvih kao što je Jole Drinjak penzioner sa Prčanja-Prcanjot(nije Vera sa Prčanja,neko iz ,jer “sa” se kaže kada sa nečega skočiš,sađeš i td!
  Uvažena Vero,imaš pravo na stid,ali to se na mene ne odnosi,jer ti si ,ipak,Srbijanka a ne Spkinja,koja bi,eventualno,stekla pravo da se stidiš od mene Srbina ,ali samo pod uslovom da si čedna i poštena ,moja draga i uvažena Srbijanko !
  Ako iko ima pravo i obavezu da se stidi od vas Srbijanaca-Srbijanki,onda sam to ja i svi pošteni Srbi koji živio izvan Vaše Srbije koja nije naša matica,jer naša matica je zemlja đe su nam preci i mi življeli i življećemo vjekovima,sviđalo se to tebi- vama ili ne moji dobri poltronaši iliti…?!!! Rekoh stid,da stid od onoga što Srbijanci učinješe i jo čine nama u okruženju od prije 1918 ,poslije i do današnjega dana ?!Žao mi te ako si žensko,jer žene su po prvavilu čedne,poštene,nepodmitljive za razliku od tebe-vas za kojega mislim da nosiš,nezasluženo ,gaće iliti pantalone ! Mnogo sam ti podario svoga slobodnoga vremena,a mogao sam da sa tobom završim sa jednom (pri)prostom rečenicom,koja nebi prošla mediatora?!
  Za kraj moja uvažena Vero Srbijanko,batali se tuđih poslova i briga,jer ako brineš o tuđemu,doći ćeš u poziciju da isgubiš svoj itentitet i kuću(domovinu),kao ti-tvoji mnogo puta u prošlosti,jer kažu (ne)znaveni na ove teme :” ko drugome jamu sprema-kopa sam je kasnije koristi “?! I zapamti,da fotelja,poltrona iliti foteljaš(i)-poltron(aši) imaju vijek trajanja koliko i mačkin muž??!

  • Zovite mu doktore ili hitno prebacaj u Dobrotu na par meseci. Opanama Verka Verka kaludjerka omanama opisla aman kaludjerka, aj, aj Verka Verka kaludjerka omanama opisla aman kaludjerka, Vol;m ovu pesmu Olivere Katarine i volim Rome skitace jer sam Rokminja a ti Jordaner sto ne kazes da si Cigo moj brat nego skrivas ko si.

  • SADJI SADJI pismeni moj u pismenost te ljubim.A koja je razlika izmedju Srbijanke i Srpkinje moram da pitam tvoga Amfilohija. Ostavise toga a ja cu da batalim tebe i da gledam ovoga prelepoga macka Mihaila.Pozdravi tvoju drugaricu Jole i cini mi se da se zove Masinka ili Mitraljeta.

  • Dragi DRUZE JOLE DRINJAK pensioneru SA Prcanja. Tako se zbori po Bokeskom dijalektu, idem u Kotor, bio sam u Kotor i td.Cas si Srbin, cas Crnogorac, cas Bokelj, cas Hrvat, Montenegrin..cas niko .. cas Mostarac ispod Velez planine odluci se vec jednom poslije toliko ljeta koje si sprcao u g…. sto ces bit u ovoj prici bez kraja aja jaja ja a.

  • Jole bre gde si brate posteni Srbine iz diojaspore, očemo na kaficu kod konja,. Pa onda idemo u Pečinu na kokice bre, pa kod mediatora na brijanje, pa onda na pučinu da ti skinem paučinu pa čemo ondak kod foteljaša na Dedinje da se raspitamo da li si ti profilisan za ulazak u EU po Yusu a ako nisi onda čemo te prepraviti po Hasu. i ondak češ imati svoj iTentitet kako ti kažeš. Tvoja obožavateljka Vera ili kako ti kažeš ej Vero bre.

 55. Bobo,okle ti tako ti boga na ovaj portal?Pa ja sam mislio da si još na Bosanku ili Čepi-kuće?? A znaš li zašto tako mislim? Naravno da neznaš! Jer samo oni koji su samnom “bili” kod vašega kasapina sa dedinja i na Raguzu i kod onih krava koje ste sjemenili u Grudu,znaju da sam bio tamo’!Što se tiče mojih obaveze i čuvanja unuka,za sada je sve u redu i ide po dnevnome redu! No,pazi kako ćeš ti čuvati tvoje,jer tebe su zalud čuvali,a nijesu znali da su krivi što si se glup rodio,a ti ćeš biti kriv ako glup umreš reče jednom Onore de Balzak ?! Pravo da ti kažem,pitam se što se ti javljaš,kao tijesne kaće u bliznicu, i koga zastupaš na ovom uljudnom portalu?Da nijesi slučajno ti rumico ??

 56. Pored toga,što mi moderator nije objavio jedan komentar za tebe ,moja deboto poštena “pravo-slavko” iliti Kate Kapu(t)-ralico,rizikujem sa novim komentarom,ali moram i to samo zbog tebe ,jer si iskrena do korica,pa sve što znaš o sebi i svojima ,bi da ukrkaš drugome,nažalost stalno fulaješ ili kako vi pravi “pravoslavci” kažete “grešiš bre,grešiš”?! Kate ,imaš pozdrav od moje drugarice,koja me je obavijestila,da je nalegla kokošku i da ti je za početak,obezbijedila samo 2 rovita domaća jaja! Tvoja je obaveza ,da kažeš đe i kad da ti ih do(u)turimo. Kate,molim te đe je zapelo sa potvrdom da pripadam Boki i da sam Bokelj? Ne mogu,a da te ne priupitam čemu i kome služi tvoj(O)glas :”ja sam pravoslavna”?? Ne sporim što si,niti me zanima, jer to je tvoja intima. No,ti možeš biti i prav(a)o (ne)slavna,ali tvoja podmetanja oko Drine, Cece i Stella Rosse,govore da se radi o perfidnoj osobi vjeromrscu,koji osta zapanjen i iznenađen navijanjem za Veleža,pa pogriješi i promisli e sam “škutor”?! E Kate,Kate đećeš,kukala ti ne majka?Zapamti,čeljade sve može da sakrije,osim mržnje,jer ona je jača od tebe i tvog polupraznog oklopa koji,nadam se, pripada takođe “pravoslavlju”,zar ne?? Za kraj,da te zamolim,ako sretneš popa Milenka puno ga pozdravi?!

  • Fala ti Jole bre brate ne ijem ja svakojaka jaja a pogotovu ne ona ka dva zrna papra. Ajde doma igledaj drugaricu kako nalijeze na jaja.A tebe najvise zabole Ceca, Stella rossa i Drina. Oma se vidi da si veliki zeljov ali te ijope ne mrzim jer nikoga nijesam mrzela no njemce i okupatore na filmove a voljela sam indijance i Hijavatu rece jednom Onore de Balzak a sa njim i veliki mislilac Jole, a svaka cast ako volis francuske klasike, ali su tebi najmilije barikede i revolucion francaise, tebe i tvojoj drugarici bre bre Jole majstore.

 57. ššššššššš djao ponio ovi vodokotlic Jole mi se zaglavio. A Kokot mi više ne pjeva
  prepao se od Jola penzionera-Prcanjota. Jole druže yamoli tvoju drugaricu i poydravi je od mene sa stegnutom pesnicom partiyanskim pozdravom. Je li nalegla kokoš voljela bi da pojedem za večeru jedno rofito jaje.domaće

 58. Đao ponio i kad ste slikali ovoga jada od mačka. On ništa nije kriv za ove grdne riječi i promašene teme i BASTA više.

  • Sjora Ida ajte Vi spat mene je milo kada citam ove komentare zabavno sto sve ne pane na um ovomu narodu. Mihajlo macak je zakon za sve njih.

  • Ne znam sto vam je kriv ovaj macor. Ova stvorenja zasluzuju mnogo vise paznje no pusta politika. Priroda je ta koja nam je prijatelj a mi smo jojk okrenuli ledja kao i zivotinjama. Secemo sume ubijamo zivotinje, zagadjujemo vode, smece bacamo svuda u svudje. Zato macak Mihailo samo ponosno napred u lov na te MISEVE/

 59. Ru-mo ,Ru-mi-ce,da nebi Tita,Joke,Bokelja pravih,Crnogoraca,Srba,Hercegovaca,Bosanaca,Hrvata,Slovenaca,Makedonaca,Arbanasa,Muslimana,Bošnjaka i ini-h,,nebi bilo požara na Marovinu,jer bi ti bila na radnome mjestu svojih predaka,kojima ličiš kao šipak šipku,čuvala bekice i preventivno čuvala Marovinu od požara?! Ne zaboravi,da je preventiva i dojava efikasniji od gašenja požara?!!! Što se tiče pravopisa,gramatike,jezika vjeruj mi neće ti pomoći,ako se pod hitno ne vratiš u skute ljudske vrste iz koje su te geni pri rođenju izopštili?! Sve drugo što progovori ti si ,nesvjesno,uputila sebi i svojima?! Zato te, po sto putam molim,vrati se ljudskoj vrsti,u protivno tvoji dometi i tvoj kraj biće vodokotlić?!!!

  K.K sve reče i opet ništa ne reče?! No to nije razlog da te ,jopet ne priupitam koji mi trebaju papiri-karte da bi postao BOKELJ po tvom ukusu,ako uopšte imaš ukusa i svega ostaloga što imaju pripadnici ljudske vrste?!
  Hvala ti na ovo komunjaro,ali ja sam i dalje,za tvoju informaciju,KOMUNISTA VEDRA ČELA I OBRAZA ČISTA,za razliku od tebe i tvojih predaka !!!!! Možda si me zamijenila za one komunjare,one to znaju,koji ti pomažu kada zgrčena pereš robu na Šuranj-Gurdić,da te virovi ne povuku?!!! Poslije svega,što ti reći,a ne uvrijedite,što te savjetovati,a ne povrijediti tvoju sujet ? Ipak,K.K.pokušaj još jednom, izbaci iz svog bića tu bajatu krv predaka, prožetu mržnjom prema svemu što je pravoslavno ?! Molim te K.K dopusti mi da i daljem perem noge đe sam ih ja i oni što su me rodili prali,uz obećanje da će mo ih prati i dalje ,mimo tvoje volje ,đe smo ih vazda prali!!! Zato K.K.upamti nijesu ti Neretva i Drina krive što si vjeromrzac,no tvoji “proizvođači” ?!!! Za kraj,molim te najstoj da se što manje kupaš u Škurdu i Gurdić,čime ćeš sačuvati Boku od zagađenja,jer Boka nije to zaslužila,a ma ni Ti Boku žanago?!!!!!!!!

  • Ja sam pravoslavna, druze Jole a ti si no sam si reka sto si ŽANAGA . Yato srt fasizmu i sloboda narodu sto nam zagadiste takvi kao ti i vodu i more. U tebe je i mozak bajat.Addio Jole .Ti si od onih koji ne mogu s mirom zaspat no se strecaju na svaki sum kao mis .

  • Jole pozdravi mi Joku i Djoku i sve plemenitenod tvoje race i ne do Bog da se takvi kao ti zapate za pelcer. Ti si star i bokje culjaj unuke na koljeno i pricaj im o Drvaru o Jugi o prugi i akcijama o Miulosevicu o napadu na Dubrovnik a ja cu cuvat moje od takvih kao sto si ti.

  • Ovaj Jole je odista bez imalovaspitanja a ne zamjeram mu jer kao da je iz PUPSa to je Krkobabiceva partija u Srbiju a ja sam iz Srbije Srpkinja i sram me je takvih kao sto je Jole Drinjak penzioner sa Prcanja-Prcanjot.

 60. Rumo Rumice,bivša gospođice-gospođo,po EU standardima,,Ti reče :”…(Jole) no se pripremi da navijaš za Velež ,pa da se dereš iz svega glasa da urlaš na utakmicu kako bi te svi čuli i živi imrtvi .”Divno rečeno,ništa neobično od bivše gospođice-gospođe kojoj EU brani da budu ono što nije i što joj ne prpada?! Zato primi moje iskreno izvinjenje,što me nijesi do kraja razumjela,uz priznanje da se derem i urlam samo u kontaktu sa životinjama,kada hoću da ih pripitomim i urazumim,bez obzira na njihovo porijeklo-pedigre,da žive u okruženju ljudske vrste iliti ljudi-čeljadi?! Za kraj,kada se odlučiš da ponovno vidiš i putuješ u Počitelj i Mostar,obavezno svrati u Žitomisliće,to ti je blizu Počitelja !!! Ćao Rume-Rumena od ljudskoga roda satkana i punana ljubavi prema svima bez obzira na vjeru,naciju,jezik,jer te takvu i doživljeh,bez obzira što kriješ svoje pravo ime i prezime,koji su ti,možda,brana da istina ne izađe na vidjelo-viđelo ? !

  • Nijesam iz Rume no iz Kotora grada. Ostavi se ti EU o njoj ima ko da brine nego pocisti pred tvojim pragom. Ne vice se ni na bestije a ja rijec zivotinje upotrebljavam samo za opasne ljude. Nisi ti kompetentan da pripitomljavas bestije jer si dio prirode majke a prema njoj se odnosis kao prema nekome od koga nijesi poteka. Geografiju jako dobro poznajem ali prvo upoynaj svoju domovinu pa onda zbori o drugome. Vidjelo se ko si i sto si , nijesi bas naivan i dobronamjeran, A za mene kazu da sam gospodjica i to jedna obicna i zato te molim da svratis ti do Kumrovca i da se poklonis mostima matere i babe pokojnoga presjednika Tite.Ili podji u Beograd u kucu cvijeca i posjeti Joku/

 61. Po novim EU standardima nijesi više gospođa-gospođica,nego ej ti vjeromrscu iliti Kate K. tako ti boga koji mi trebaju papiri da bi mi “ti ili vi”,poslije mojih 70 ljeta provedenih u Boki Kotorskoj-Prčanj,odnosno od rođenja pa do današnjih dana,priznali status BOKELJA ??? Što se tiče grobova,za njih Đilas reče :”U Crnoj Gori najduže grobovi traju”,zato moja, deboto, poštena K.K batali se grobova,jer se bojim da ću ja ,na tvoj mig-ti okom,a ja s grobovima predaka iz Škaljra od(do)skočiti đe mi ti tvojim umilnim vjeromrzećim očima daš signal i odrediš “novu”mikrolokaciju,sve u skladu sa EU standardima,a bogami standardima tvojih predaka,zar ne?? K.K ti se nesvjesno prevari,pa ti iskoči iz “medenih” ustašca : “Vi gospar Jole Drinjak,sa rijeke Drine ajte pa navijaj te za Cecu i Stellu Rossu,”u prevodu :smeta mi tvoja pređedovska vjera,jer ona paganska,zar ne???Prevari se K.K. na naj naj Južnoslovenskiji ,nekad,GRAD I KLUB VELEŽ,jer da bi nekome napisao-otpisao treba ga poznavati,a posebno njegovu patologiju !!! Ej ti,po EU standardima,ko ti je bogati predavo ili te učio geografiju,jer ti ,izgleda neznaš,da se ponosni MOSTAR nalazi na rijeci Neretvi,a ne na Drini??? Ćao K.K…?!

  • Dragi komunjaro Jole spominjes Djilasa a ja znam dje je drina i \Pocitelj i Mostar i dje je Neretva, A ti se primas kao mali na tresnju. Deboto si za psihijatriju ne po standardima EU. Navijaj ti za Veleza ko ti brani ali sa sa 70 godina nisi dao u pamet. Moje oci nijesu vjeromrzece no si ti gnevan i mnogo zaguljen tip. Peri noge u Neretvi a obraz na Drini a ja cu ostat na Skurdi i Gurdicu i prat cu robu na Karampani.

 62. Trebalo bi promijenit naslov. MACAK MIHAILO ZAVADIO OHOLE I MANITE LJUDE.
  Bravo Mihailooooooo majstore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 63. Kad bi vidio moj rodoslov panuo bi u nesvest no BOkezica prava od matere i oca nesvest. Nit sam talijanka, niti Dubrovkinja no Bokeyica prava od oca i matere a yivim u Crnu Goru i drzavljanka sam ove prelijepe drzave. Naviijam za domace klubove i navijam zveljarin za probudiot se na rabotu. A tebi niko ne brani da navijas za strane klubove jer odje u Boku zive sve nacije a dobronamjerne su one koje nisu nacionalisticke i sovinisticke. Lijepo ime nosis i to ime nasega sveca. Stoj mi dobro moj Vaso.

  • Kate preobrazena Dubrovkonjo, Kapuralico u komediji ispod Lovrijenca na Gracu, svasta pises i svasta zboris, a da mi je lijepo ime jeste, dobih ga po slava mu i milost, Vasiliju Ostroskom, zahvaljujuci majci Bokeljki i ocu Sumadincu, i evo uzivam zivot u najljepsem fjordu na svijetu skoro pedeset ljeta. Budi dobra Kate od dubrovackijeh festanjula Kapuralico, i ne grdi Boga i Svetoga Vasiliju, odakle ti Crvena Zvezda strani klub, pa i sama znas, vise nas je Crnogoraca za Zvezdu nego za ijedan drugi klub,. Volim jos Rivijeru iz Djenovica, Kate kenova Kapuralico, ima li i ona nego strano ime kao Montenegro ili Stella Rossa. Ziva bila i s karampane vodu pila!

 64. Kate Kapurico ,ne miješam mačka s politikom nego beštiju sa beštijama,koje i ti prizna i poželje im lijep život kojega mi ,liši vas, priželjkujemo na neodređeno vrijeme.
  rume rumice,ne pišem da bih bio pametan,nego da bih se približio vama pametnijema,što će mi pričinjavati,ako uspijem,posebno zadovoljstvo,naročito zbog tvoje lične iskrenosti koja je prava rijetkost među vama naj naj.
  Na kraju izvinjavam se i Kati i rumici,što nesmotreno i nepromišljeno spomenuh 90.godine pasanoga vijeka,jer znate moje uvažene kotoranke,Ja i dalje navijam za Velež iz Mostara,”vašega”grada!!! A Vi ???

  • Oprostite sjor Jole nijesam Kapurica no Kapuralica. Jedino ne znam za koga vi navijate, ja vam se slabo razumijem u fusbal a po najmanje u Veleza, ako treba navijat cu za neki bokeski FK a ne za Mostar jer mi je preko glave svih tijeh dosavsih ovamo da ne volu Boku. I jos– ja vam nijesam navijacki nastrojena a ako bitrebalo da navijam, navit cu zveljarin da mebudi rano da dam papat macki.
   A Vi gospar Jole Dinjak sa rijeke Drine ajte pa navijajte za Cecu i Stellu rossu.
   Ja cu ipak ostat odje gdje su mi grobovi svijeh najmilijih.

   • Ne trebas se ti meni izvinjavat moj Jole no se pripremi da navijas za Veleza, pa da se deres iz svega glasa da urlas na utakmicu kako bi te svi culi i zivi i mrtvi. A za pasani viujek i devedeste godine ne ponovile se. A Bogami ti ajde navijaj za “nasega grada” jes da je ispod Veleza a i lijep je prelijep. Voljela sam da putujem i u Pocitelj i u Mostar kad je bilo pravih i dobrih ljudi. A Bogami cu opet poc jer mi je tamo uvijek bilo lijepo prosetat preko mosta.

   • Niko Vam ne brani biti uZ grobove, kao ni gospodinu Joli uz zive ljude. Nego, kad ste Kapuralica toliko Bokeljka i toliko domorodac, kako to Kapuralica, jeste li to i vi odnekud stigli u nasu maltikulturnu Boku, iz Dubrovnika mozda, ili se stidite reci. I gospara vise nema, sad su sve gospoda, cak i u Dubrovniku, od drugova postadose gospoda, a gospari odoose daleko, od novodoslih. Nego svi su moji Bokelji, pa i ja a navijam za kako je vi zovete Stellu Rossu, za meen Crvenu Zvezdu,. Vidim da ste i vi pomalo talijanka, kad moze Montenegro moze i Stella Rossa, jel’te molicu fino, Kate Kapuralica?

 65. Evo poceli smo i macke mjesat u politiku. Ostavite bestije neka one barem lijepo zivu.I njima cemo ako vec i nijesmo zivot zagorcali sa pustom politikom, Zato mi budi dibar Mihailo i bjezisto dalje od ljudi ima ih dosta zlocestih.

 66. Fala ti Stasa,ali oprosti e te ne oslovih gospodinom-gospođicom-gospođom,jer ovi lažavi “privjesci” u ,po svoj prilici, gladnoj EU nije su primjereni uslovima života :Grka,Portugeza,Iraca,Italijana,Španaca,pa su ih i ukinuli?! Znaš li kako će mo se mi oslovljavati? Stasa,ovo su ti naređenja,poput parade onoga što smo igubili 90 godina pasanoga vijeka,pa ih ti zvao kalimerstvo,kalimeri,kmeri ili nenamireni,a još manje smireni i vjerovani u vjeru i nadu,koje će po svoij prilici umrijeti prije nas,zar ne?Za kraj evo ti traženi odgovor od kalimera iz sunčanoga Prč(a)nja u kojega se dolazilo, ne radi grčenja-kao u Grčku,nego radi mačije slasti i časti,da se pr…?! A, što se tiče ovoga mačka i njegovog iskrenog osmjeha,podsjeća me na našu Vrhovnu vlast koja se ovako isto ponša kada joj postaviš pitanje,recimo,što je to bonus-bonusić-povrh plate koja se zarađuje,odprilike,za cirka 150 do 170 mjesečnoga kontinuiranoga (ne)rada,što je imalo za posledicu,da poslije ukidanja druga i drugarice,ukidaju gospođu,gospođicu,a bogami i druga,sve to radi rodne ravnopravnosti i evropske demon(taže) lika i djela čovjeka dostojog čovjeku,ali ne evropskome,nego našega domaćega iliti made in mne?!

  • E moj gospar Jole Drinjak, ovi vi je macak pametniji od svijeh nas a o vama i da ne zborim. On je dobronamjerniji no svi drugi. Kada mu se spije on ce zaspat, kada mu se papa on ce papat a kada je ;jut on to i pokazuje a ne kao mi ljuidi sto smo svi falsi a nekad smo bili bolji…more bit.

 67. -Daj Jole-Jordane,prokomentarisi ovog divnog i pametnog macka,a ostavi se pisanije.Ne budi uvjek Kalimero,jer ti je od koristi kao da ounis bacvu bez dna.

 68. Supeeeeeeeeeeeer ciko Slavko hvala za fotografiju macak je genije i drago mi je sto smo imenjaci. Niko nam ne moze nista. Mislim da je i on Crnogorac ko i ja. Ne da na sebe.

  • Mihailo, bas lijepo i popularno ime. I medju ljudima cesto se spominje Mihailo, iako se slazem, bestije su puno bolje od (VECINE) ljudi.

 69. Ovo je ljepota, jedna prava humana beštijica koja ljudima može lekciju očitati. Baš mi se dopada i ko je slikao .

 70. I po ovoj fotografiji se moze videti da su zivotinje plemenitije od nas. Kad su ljute ljute se a ne pretvaraju se i ne lazu. Ciao Mihailo.

 71. Ma dje vi je ovi macak da mi ga je imat. Svaka cast para kao iz Svedenborgovih citata ljut a prelijep macak. Pozdrav za saradnika iz Njemacke.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].