Luka Kotor prodaje vodu plovilima 5 eura kubik

10
preskupa voda i za kruzere

Kubik vode Luka Kotor AD prodaje svojim klijentima nešto preko 5 eura.

Da, dobro ste pročitali.

Ako brodovi hoće vodu, platiće je skuplje nego na drugim mjestima u svijetu.

Zbog toga uzimaju manje količine, pa onda tankove dopunjavaju na drugim destinacijama za mnogo manje novca, brzo i efikasno.

Cijev koja je “na usluzi” kruzerima malog je profila, pa punjenje ide sporo, ali je zbog toga cijena izuzetno visoka.

To je vjerovatno stvar poslovne politike.

Ali, ako se nešto prodaje po 5 eura, a kupuje po 2,20 onda se postavlja pitanje zbog čega se ne plaća PDV i ko za račun Luke Kotor AD isporučuje fakture krajnjem korisniku?

Niko se nije sjetio niti to ikoga interesuje da užu cijev zamijeni širom i za par sati napuni tankove broda.

Uz razumnu cijenu, plaćenje državi ono što je njeno, brodovi bi koristili i tu uslugu i na taj način omogućili da prihodi budu značajno veći.

Ovako, zadovoljavaju se oni kojima baš mnogo i nije stalo da zarade đe je god to moguće, jer već imaju dovoljno.

Pošteno, podrazumijeva se i u skladu sa maksimom da klijent uvijek bude zadovoljan.

10 KOMENTARI

 1. …svi oni što brane luku od luke-a još viši su oni što je ne brane-nego je napadaju,što bi rekli stari ljudi: kao ONU, što noću uživa pordajući-švercujući svoju pratilicu-fureštima i doronamjernicima-zaštitarima časti i obraza našega grada Kotora?

 2. bez namjere da branim bilo koga, ipak bih rekao da je ova prica sa vodom isto kao da ste posli u neki restoran pa rekli kako bocu vina koja je u prodavnici 5 eura u restoranu naplacuju 50? Ali nije poenta u vodi, poenta je sukob sa ljudima iz Luke, to je ocigledno!

 3. Izgleda da je to naš usud da se uspjeh ne prašta.Ako si neuspješan ne dira te niko i nikome ne smetaš,ali uspiješ li e to ti se nemože oprostiti.Eto najbolji je primjer luka.Svi su se okomili na nju,kritike i napadi pljušte sa svih strana.

 4. Primjećujem na sve strane koliko je toga Luka učinjela za Kotor.
  Od toliko brodova i jahti od velikoga prometa, turista , vezova i svega, čudo je učinjela . Svaka im čast. Prvo je uredila prolaz za turiste od terminala kod kapetanije , zatim hotel Fjord , Urc pa onda bazen jedan i drugi . Baš se vidi ko dobro posluje. To je primjer onih koji znaju da rade i da daju svome gradu i pomognu.Ogradili su i velelepne zgrade na LUŽU i i PARK . Sve lijepo i kako treba baš.

 5. Ako vodu dovoze cistijernom, onda bi se ta oder-cijena mogla
  nekako i prihvatiti. Ali, ako vodu plovila tankuju sa
  vodovodnog priključka na obali – to je bezočna, nekontrolisana
  deračina u aranžmanu “Luke”.

 6. pusti ga Baki, vidiš da trabunja u prazno….
  da svuda u svijetu se skupo naplaćuju usluge ali mi u ovakvim uslovima i ovakvim standardom stvarno pretjerujemo, što je previše je previše….
  hoćemo turizam a nemamo pojma što je to turizam, ponuda, kvalitet i cijene
  eh moj trla baba lan, sigurno si neki dobar advokat iz Luke, jer oni samo takve i primaju i njeguju!

 7. Javio se plaćenik družine lučke. Kakav doušnik kad to svako zna. Tebe trla baba lan, a takav si sigurno samo interesuje da ko punjače džepova ne dirne. Biće da ti daju koju mrvicu a za mrvicu bi ti i oni….

 8. ovu vam je vijest neki dousnik iz Luke prenio? Nemate pojma, normalno da se voda skupo naplacuje, tako je svuda u svijetu, steta sto ste samo tu do Berana i Mojkovca odili, nista dalje!

  • Muka opet što vas raskrinkavaju a?Onda idu uvrede dokle je ko stigao? važno je da svjetski ljudi i putnici iz Luke Kotor AD pošteno rade, da im je jaka intelektualna svijest a obrazovanje na zavidnom akademskom nivou. Dodaj tome i malo u džep i kompletan je dojam.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].